bannerlive

Τελευταία Νέα

ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ 2017 : Η γιορτή του Πολιτισμού που οργανώνεται με συνέπεια 42χρόνια από τον Σύλλογο Απανταχού Αγιωργητών Καρυστίας

Έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά το πρόγραμμα των φετινών Αρτεμισίων, που θα πραγματοποιηθεί και φέτος στον Άγιο Γεώργιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, από τις 15 έως τις 18 Αυγούστου. Το Δ. Σ. του Συλλόγου Απανταχού Αγιωργητών Καρυστίας,  καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την άρτια οργάνωση των εκδηλώσεων, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις και τις μεγάλες προσδοκίες της διοργάνωσης ο πήχης των Αρτεμισίων έχει τοποθετηθεί πολύ ψηλά, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αποτελεί θεσμό για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι αναμένουν με προσμονή το μεγάλο αυτό πολιτιστικό γεγονός.

Οι ημέρες διεξαγωγής των Αρτεμισίων καθιστούν τον Άγιο Γεώργιο πολιτιστική πρωτεύουσα της περιοχής. Χιλιάδες επισκέπτες περνούν καθημερινά από τους χώρους των εκδηλώσεων. Νέοι βρίσκουν ενδιαφέρον να πραγματοποιήσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην περιοχή μας. Μικρά παιδιά συμμετέχουν σε προγράμματα ειδικά οργανωμένα γι΄ αυτά.

Λάτρεις της παράδοσης παρακολουθούν εκθέσεις λαϊκής τέχνης και παραδοσιακούς χορούς από Συλλόγους και χορευτικά συγκροτήματα που αγωνίζονται για την διατήρηση τους. Φίλοι της μουσικής, απολαμβάνουν κάθε χρόνο μια μεγάλη συναυλιακή βραδιά. Φυσικά οι κάτοικοι του χωριού και όχι μόνο, ζουν το κλίμα του πανηγυριού με βιολιά, χορούς και γλέντια, που όπως έχει αποδειχτεί αποτελούν μέρος της ψυχοσύνθεσης του Αγιωργήτη. Η λειτουργία της κουζίνας και των μπαρ, είναι υποδειγματική. Τηρούνται με ευλάβεια οι κανόνες υγιεινής, καθαριότητας και τάξης. Τα προσφερόμενα φαγητά και ποτά, είναι άριστης ποιότητας. Οι τιμές είναι οι χαμηλότερα δυνατές και οι εθελοντές εργαζόμενοι πάντα ευγενικοί και εξυπηρετικοί. Οι χώροι των εκδηλώσεων, προετοιμάζονται με σπουδή. Οι κατασκευές γίνονται λες για να αποτελέσουν μόνιμη εγκατάσταση, εξασφαλίζοντας την άνεση του επισκέπτη.

 Δημιουργούνται χώροι parking για να υποδεχτούν την αθρόα προσέλευση με την ελαχιστοποίηση του προβλήματος. Γίνονται έργα στα κτίρια και στον περιβάλλοντα χώρο για την ευχάριστη παραμονή των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις, που στο τέλος προστίθενται στα έργα υποδομής του χωριού μας, που απλόχερα για πάρα πολλά χρόνια ο Σύλλογος προσφέρει στον τόπο μας.

Το πρόγραμμα των φετινών Αρτεμισίων, θα ανακοινωθεί με όλες του τις λεπτομέρειες στο προσεχές μέλλον από διάφορα μέσα.

Τη Δευτέρα 14 Αυγούστου η ημέρα είναι αφιερωμένη στα παιδιά. Αθλοπαιδιές, δημιουργικά παιχνίδια, διαγωνισμοί, επιδείξεις πολεμικών τεχνών, βραβεύσεις κ.λ.π. δίνουν απίστευτη χαρά στα παιδιά, σε γονείς και σε παππούδες που τα καμαρώνουν. Στη συνέχεια η βραδιά αλλάζει χαρακτήρα και τα ίδια τα παιδιά παίζουν μουσική για όλους. Την Τρίτη 15 Αυγούστου Μεγάλη λαϊκή συναυλία με τον τραγουδοποιό Μίλτο Πασχαλίδη. Την Τετάρτη 16 Αυγούστου το καλλιτεχνικό εργαστήρι του Γαβαλά θα μας παρουσιάσει στη σκηνή των Αρτεμισίων το έργο του Β. Ρώτα «Οι Γραμματιζούμενοι», υπό την επιμέλεια του γνωστού σε όλους μας «Μπακόλα». Πέμπτη 17 Αυγούστου Χορευτικά συγκροτήματα, με μπροστάρηδες τα Ζορμπαδάκια, και επίσημους καλεσμένους τους χορευτικούς συλλόγους του Αϊ Γιάννη και Γαβαλά, θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, σε μια βραδιά γεμάτη ενθουσιασμό και υψηλό φρόνημα. Είναι βέβαιο ότι θα υποχρεώσουν το πλήθος που θα έχει κατακλύσει την πλατεία, να τους χειροκροτεί όρθιο ασταμάτητα Παρασκευή 18-Αυγούστου Το πανηγύρι του χωριού. Το συγκρότημα του Νικόλα Χατζόπουλου σε πλήρη σύνθεση, θα συμβάλει στην όπως κάθε χρόνο εκτόξευση στα ύψη του κεφιού.

Αγκαλιασμένοι συμπατριώτες, θα ανανεώσουμε τους δεσμούς που μας συνδέουν μεταξύ μας, θα τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας και θα διασκεδάσουμε δίνοντας κουράγιο ο ένας στον άλλον, να ξεπεράσουμε τις δύσκολες μέρες που ζει η πατρίδα μας. Στο χώρο των εκδηλώσεων εκτός από τις δυο μόνιμες εκθέσεις, φέτος φιλοξενούνται με τις εκθέσεις τους, ο κ. Δημήτρης Σπύρου που εκφράζει μέσω της τέχνης την ευαισθησία του, ο κ. Παναγιώτης Πολύχρονος με την παλαίωση χειροποίητων εικόνων και πολλές άλλες εκθέσεις γυναικών.

Η συμμετοχή στα Αρτεμίσια, του Δ.Σ. που εργάζεται ακούραστα για την οργάνωση τους, των εργαζομένων εθελοντικά, των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις και του πλήθους που τα παρακολουθεί, δίνει σε όλους μια ανείπωτη χαρά, πού όλο και περισσότεροι κάθε χρόνο επιθυμούν να γευτούν. Ο πολιτισμός και οι παραδόσεις του τόπου μας βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

 Για όλους εμάς που πιστεύουμε ότι τα στοιχεία αυτά αποτελούν προϋπόθεση της ίδιας της ύπαρξης του Έθνους μας, αλλά και της ίδιας της ζωής στον τόπο που μας γέννησε και μας ανάθρεψε, ο αγώνας για την ανάδειξη τους, δεν έχει τελειωμό. Το Δ. Σ. του Συλλόγου μας, έχει την ύψιστη τιμή να σας προσκαλέσει και στα φετινά Αρτεμίσια, υποσχόμενο ότι θα καταβάλει μέχρι και την τελευταία στιγμή κάθε προσπάθεια να ανταποκριθεί με επιτυχία στην τεράστια ευθύνη του.

 Η συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις, αποτελεί ανταπόκριση στο χρέος που πρέπει να έχει ο καθένας μας για τον τόπο του. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι διοργανωτές και επισκέπτες ανταποκρίνονται με το παρά πάνω στο χρέος τους. 

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr