bannerlive

Τελευταία Νέα

Μοναδικές Απόκριες στη Σκύρο… Είχε την «τιμητική» του ο Τσίπρας στη σάτιρα της Τράτας που παρακολούθησε από κοντά στην Πλατεία του νησιού (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μοναδικό θέαμα με «παραδοσιακά» δρώμενα μπορεί να βιώσει κάποιος επιλέγοντας για το τριήμερο της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα, το πανέμορφο νησί της Στερεάς Ελλάδας, τη Σκύρο, την οποία επέλεξε για το τριήμερο και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας με την οικογένεια του και συγγενικά του πρόσωπα.

Σήμα κατατεθέν στις εκδηλώσεις για την αποκριά στη Σκύρο, η σάτιρα της Τράτας. Φέτος, είχαν την τιμητική τους ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο δήμαρχος Σκύρου Μίλτος Χατζηγιαννάκης. Ο αφηγητής, απήγγειλε με επιτυχία και φέτος τα στιχάκια της Τράτας, όπως θα παρακολουθήσετε και στα σχετικά βίντεο παρακάτω, είχε «ράμματα» για τη γούνα τους και παρόλα τα κεράσματα του δημάρχου της Σκύρου Μίλτου Χατζηγιαννάκη, δεν έλεγε να σταματήσει.

Η Τράτα με το όνομα «ΡΟΥΒΙΚΟΥΝ-ass» και το πλήρωμα της, βγήκε στη στεριά και μάλιστα στην Πλατεία της Σκύρου, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής,  με τον κόσμο να περιμένει και φέτος να απολαύσει πλούσιο θέαμα, σάτιρα και πολύ χορό στη συνέχεια. Την τιμητική τους είχα ο ΤΡΑΜπουκος και η Πορδοστάρ καθώς και ο Καμμένος, με τους μασκαράδες να υποδύονται το ρόλο τους, άψογα. Το δήμαρχο της Σκύρου Μίλτο Χατζηγιαννάκη να κερνάει κρασί τον αφηγητή, και οι κεραστάδες, τον κόσμο.

Η τράτα φέρεται να ταξίδεψε μέχρι την Καραϊβική… και φέρανε τους παιχτες στη Σκύρο για να κάνουν τον τελικό του SURVIVOR. Στην επικαιρότητα και οι προθέσεις του δημάρχου Σκύρου να μην είναι ξανά υποψήφιος στο δήμο και να κατέβει υποψήφιος Περιφερειάρχης με τα στιχάκια της Τράτας να «αποκαλύπτουν» τα μελλοντικά του σχέδια στην αυτοδιοίκηση. Τα οποία, αξίζει να σημειωθεί ο,τι δε διέψευσε ο κ. Χατζηγιαννάκης.

Δε γλίτωσε ούτε ο εργολάβος του γηπέδου μπάσκετ που μετατράπηκε σε γήπεδο πόλο και χρειάζονται μπρατσάκια όπως είπε ο αφηγητής και βατραχοπέδιλα οι παίχτες που θα κάνουν βουτιές για να βρούνε τη μπάλ. Μία νεκροφόρα που χαρίσανε στο δήμο, οι φόροι και οι έμμισθοι αντιδήμαρχοι και όλα στη φόρα.

«Κάθε γραφείο και καημός κάθε καημός και ψήφος, φώτα καθαριότητα σε όλα τζίφος… Η δημαρχεία γιμωσε όλο προϊστάμενοι να παίρνουνε το επίδομα να κάθονται οι καημένοι… Ο δήμαρχος τη ανάπτυξη σε κάνει να τη νιώσεις γιατί τώρα μέσω facebook κάνει τσι ανακοινώσεις…Άκου να δεις τη βγάν’…Γύρω στις 10 θα κόψουμε το νερό και ο δήμαρχος θα βρίσκεται το βράδυ στο ΗΡΩΩΝ. Στο δήμο, ξεκινήσανε να κάνουνε κατασχέσεις και άμα μαζέψουν τα λεφτά εμένα να με χέσεις…» απήγγειλε στους στίχους της Τράτας ο αφηγητής.

Από τη σάτιρα της Τράτας δε γλίτωσε και η πολιτική Τσίπρα, με τον Πρωθυπουργό να παρακολουθεί τα δρώμενα χαμογελώντας ανάμεσα στον κόσμο στην Πλατεία.

«Παίρνει ότι παίρνουμε κι εμείς από ο,τι έχει τάξει, μονάχα αυτό τον ΕΜΦΙΑ κατάφερε ν αλλάξει. Κατάφερε τα κμασαμας να τα βαφτίσει βίλες, τις βίλες να κάνει αντίσκηνα και μας παλιοξεφτίλες. Πολύ μας υποχρέωσε και θέλω να του βλέψω να χει να κάνει κακαβιά δυο λούτσους εγώ θα του παίξω…» και συνέχισε: « Ο Τσίπρας, που είναι ρε ε βλέπω, έμαθα ότι είναι εδώ, που είναι ρε παιδιά; Έχει καμιά τρακοσάρια μπάτσοι, συγνώμη για το μπάτσοι, αστυνομικούς ήθελα να πω… Ο Τσίπρας στην ανάπτυξη μόνο εισιτήριο βγάνει, να ‘ρθει μας βρει τον Αύγουστο τα μπάνια της να κάνει. Δεν ξέρει ό,τι η ανάπτυξη έρθει εδώ στη Σκύρο. Για δες τε σουβλατζίδικα που έχει εδώ τριγύρω... »

Ακολούθησε χορός στην πλατεία με τον κόσμο να διασκεδάζει με νησιώτικα απολαμβάνοντας όλο αυτό που οι Σκυριανοί καταφέρνουν να έχουν μόνο στην πανέμορφη Σκύρο που σέβεται την παράδοση.

skarn23

skarn24

skarn25

skarn26

skarn28

skarn29

skarn30

 

skarn21

skarn19

skarn3

 

skarn5

skarn1

skarn2

skarn8

skarn9

skarn11

skarn12

skarn13

skarn14

skarn16

skarn17

skarn18

 

skarn20

skarn22

skarn31

skarn32

skarn33

skarn34

skarn35

skarn36

skarn37

skarn38

skarn39

skarn40

skarn42

skarn43

skarn44

skarn45

skarn46

skarn47

skarn48

skarn49

skarn50

skarn51

skarn52

skarn53

skarn54

skarn55

skarn56

skarn57

skarn58

skarn59

skarn60

skarn61

skarn62

skarn63

skarn64

skarn65

skarn69

 skarn70

skarn71

skarn72

 skarn73

skarn74

 skarn75

skarn76

skarn77

skarn78

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018 18:19

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr