Τελευταία Νέα

Δημοτικό Σχολείο Μονοδρίου: Η πρώτη και η δευτέρα τάξη έχουν αλλάξει 5 δασκάλες μέσα στη σχολική χρονιά – Περιμένουν μέρα με τη μέρα τη δασκάλα

Το δημοτικό σχολείο Μονοδρίου προτάθηκε για πρότυπο και ξεκίνησε έτσι την φετινή του λειτουργία. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του τριθέσιου Δημοτικού Σχολείου Μονοδρίου Αλέξανδρος Σιμιτζής, η πρώτη και η Δευτέρα δημοτικού μέχρι τώρα, για τη φετινή σχολική χρονιά έχει αλλάξει 5 δασκάλες ενώ με όλα αυτά που συμβαίνουν φέτος, το σχολείο πλέον δεν είναι ούτε πρότυπο ούτε ολοήμερο.

«Η σχολική χρονιά ξεκίνησε κανονικά το Σεπτέμβριο. Στην αρχή αποφασισθεί από τη Α’ βάθμια να γίνει το σχολείο πρότυπο. Ήρθαν άλλοι δύο δάσκαλοι, οι οποίοι κάλυψαν τις θέσεις των αγγλικών και της γυμναστικής, ήρθε και μία δασκάλα η οποία κάλυψε τις ανάγκες του ολοήμερου» είπε ο κ. Σιμιτζής και συνέχισε:

«Αυτό όμως δεν κράτησε πολύ καθώς και οι δύο δασκάλες των αγγλικών και της γυμναστικής αποχώρησαν μετά από τρεις εβδομάδες περίπου».

Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο κ. Σιμιτζής στη συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί έφυγαν και οι θέσεις παρέμειναν κενές. Αρχές του 2018, παρουσιάστηκε όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, προσωπικό κόλλημα και στη άλλη δασκάλα η οποία δικαιολογημένα απουσιάζει.

«Η θέση της παρόλο που είχε ενημερώσει εγκαίρως, δεν καλύφθηκε. Με αποτέλεσμα να αποχωρήσει η δασκάλα του ολοήμερου και να αναλάβει τη θέση της δασκάλας που έφυγε, με άδεια. Σε κάποια φάση και η δασκάλα αυτή, λόγω προσωπικού προβλήματος αποχώρησε για κάποιο σημαντικό διάστημα. Και το σχολείο παρέμεινε πλέον με δύο δασκάλες» είπε ο κ. Σιμιτζής.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Σιμιτζής τους έχει ενημερώσει ό,τι έχουν ζητηθεί οι δάσκαλοι για να καλυφθούν οι θέσεις τέτοιων περιπτώσεων, αλλά δυστυχώς, μέχρι στιγμής, καμία δασκάλα δεν έχει πάει στο σχολείο.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μονοδρίου έστειλε μετά το Πάσχα και έγραφα στους αρμόδιους. Περιμένουν δε τη δασκάλα από μέρα σε μέρα. Για να ξεκινήσει να λειτουργεί ξανά και το ολοήμερο, αλλάζοντας το πρόγραμμα των παιδιών σε σχέση με τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες που ήδη έχουν προγραμματίσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δημοτικό σχολείο Μονοδρίου φοιτούν 30 παιδάκια στο δημοτικό και κάποια παιδάκια ακόμη που φοιτούν στο νηπιαγωγείο καθώς συστεγάζονται τα δύο σχολεία.

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr