Τελευταία Νέα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ:Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα έχει 44 αντιπροσωπείες αυτή τη νομοθετική περίοδο

Το Κοινοβούλιο θα έχει 44 αντιπροσωπείες και αυτή τη νομοθετική περίοδο, διατηρώντας δεσμούς με κοινοβούλια τρίτων χωρών, περιφερειών ή οργανισμών.

Τα μέλη του ΕΚ ψήφισαν για τη σύνθεση των διακοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών την Τετάρτη στις 13.00 (ώρα Ελλάδος). Η πρόταση που υποβλήθηκε από τη Διάσκεψη των Προέδρων (δηλ. τον Πρόεδρο του ΕΚ και τους ηγέτες των πολιτικών ομάδων) εγκρίθηκε δι’ ανατάσεως της χειρός. Η σύνθεσή τους ανακοινώθηκε στις 20.00 (ώρα Ελλάδος). Οι διακοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαχειρίζονται σχέσεις και ανταλλάσσουν πληροφορίες με εκλεγμένους αντιπροσώπους σε άλλες χώρες, περιφέρεις και οργανισμούς με στόχο την προώθηση των αξιών της ΕΕ: την ελευθερία, τη δημοκρατία, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, καθώς και το κράτος δικαίου.

Οι πολιτικές ομάδες και τα μη εγγεγραμμένα μέλη αποφασίζουν για τη σύνθεση των αντιπροσωπειών, φροντίζοντας να εκπροσωπούνται δίκαια τα κράτη μέλη, οι πολιτικές κατευθύνσεις των μελών του ΕΚ αλλά και τα φύλα.

Οι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των αντιπροσωπειών θα εκλεγούν μετά τη σύστασή τους σε σώμα σε συνεδριάσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο του 2019.

 

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr