X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr

bannernew3

Τελευταία Νέα

Αποφασισμένοι να το φτάσουν μέχρι τέλους για να παραμείνει 6θέσιο το Δημοτικό Σχολείο Οξυλίθου- Μια γροθιά Τοπικό Συμβούλιο –Δήμος -Σύλλογος Γονέων και Δάσκαλοι (φωτο-βιντεο)

Ίση και δίκαιη μεταχείριση με τα άλλα σχολεία στην Εύβοια που έχουν πάνω κάτω τον ίδιο αριθμό μαθητών και διατηρούν τη λειτουργικότητα τους, στην κατάφορη αδικία που θα υποστούν με την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείο υ Οξυλίθου, ζητά η Τοπική Κοινωνία του Οξυλίθου έχοντας στο πλευρό της, την Τοπική Κοινότητα, το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και όλο το χωριό!

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες από το κατάμεστο από κόσμο Κοινοτικό Γραφείο του Οξυλίθου έστειλαν το βράδυ της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου όλοι όσοι παραβρέθηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου που συγκλήθηκε με αποκλειστικό θέμα την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Οξυλίθου από 6θέσιο σε 4θέσιο.

Με πρωτοβουλία τόσο της Προέδρου Κλαίρης Κατσαρή και των Τοπικών Συμβούλων μετά την ενημέρωση που είχαν από τον Διευθυντή του Σχολείου Βασίλη Κατσάρα, το απόγευμα της Τρίτης παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου Γιώργου Ζέρβα, του Αντιδημάρχου της Κύμης Αλέξανδρου Θεοδώρου, της Προέδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α’ Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κύμης, Επικεφαλής της παράταξης «Δήμος για όλους» στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου, Αλεξάνδρας Θαλασσινού και του δημοτικού συμβούλου κ. Γλυκού πραγματοποιήθηκε συζήτηση για το θέμα και στο τέλος συντάχθηκε ψήφισμα που υπέγραψαν οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των φορέων και στάλθηκε το ίδιο βράδυ στην Διεύθυνση της Α βάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας διεκδικώντας τα αυτονόητα!

Να παραμείνει ως έχει η λειτουργικότητα του σχολείου, δηλαδή, ίση και δίκαιη μεταχείριση με άλλα σχολεία που παρά τον αριθμό των μαθητών διατηρήθηκαν, να γίνονται κανονικά τα μισθωμένα δρομολόγια των μαθητών και να λειτουργήσει και ολοήμερο το σχολείο αφού πληροί τις προϋποθέσεις.

Κλαίρη Κατσαρη: «Οι φορείς μετράνε κεφάλια και “βίαια” αποφασίζουν και υποβαθμίζουν- Το σχολείο μας πρέπει να παραμείνει ως έχει..»

Το λόγο πήρε στην αρχή η Πρόεδρος του Οξυλίθου Κλαίρη Κατσαρή η οποία επεσήμανε ότι θα πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας πως όταν κλείνει ένα σχολείο ανοίγει ένα κελί στη φυλακή.

«Οι φορείς μετράνε κεφάλια και “βίαια” αποφασίζουν και υποβαθμίζουν» τόνισε η κα Κατσαρή και συνέχισε: «Το θέμα έχει να κάνει με τη μόρφωση των παιδιών μας. Ξέρουμε όλοι τη φράση “Ανοίγοντας ένα σχολείο, κλείνει μία φυλακή. Ισχύει και το αντίθετο όμως, κλείνοντας ένα σχολείο ανοίγεις ένα κελί στη φυλακή. Όλοι μας γνωρίζουμε τι είναι το σχολείο του Οξυλίθου και για τους ίδιους τους μαθητές και για την Τοπική Κοινωνία.» Η Πρόεδρος μίλησε για το επίπεδο των δασκάλων και την άριστη δουλειά που κάνουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Αναφέρθηκε στις δράσεις που έγιναν όλο αυτό τον καιρό και τα εύσημα που πήραν οι μαθητές από κόσμο εκτός της περιοχής που τις παρακολούθησε.

Τέλος, η κα Κατσαρή έκανε σαφές το τι σημαίνει υποβάθμιση για ένα σχολείο. « Υποβάθμιση σημαίνει ότι τα παιδιά θα κάνουν συνδιδασκαλίες, δε θα γίνονται κάποιες δραστηριότητες και μαθήματα, θα ανοίξει δε μπαράζ μετακινήσεων σε διπλανά σχολεία που θα παρέχουν περισσότερα…»

 ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΞΥΛΙΘΟΥ ΚΛΑΙΡΗΣ ΚΑΤΣΑΡΗ

 

 

ekoks4

Νίκος Ανδρέου: «Είναι εύκολο να πάρουν τα παιδιά από το χωριό και να τα πάνε σε άλλα 6εσια σχολεία-Είναι δύσκολο να δώσουμε έναν αγώνα να παραμείνει 6θεσιο το σχολείο μας»

Στοχευμένη και η τοποθέτηση του Τοπικού Συμβούλου Οξυλίθου Νίκου Ανδρέου, ο οποίος πήρε το λόγο μετά την Πρόεδρο και μεταξύ άλλων, είπε: «Είναι πολύ εύκολο αυτό που ακουστηκε στο χωριό ότι δηλαδή οι γονείς αν υποβιβαστεί το σχολείο, θα πάρουν τα παιδιά να τα πάνε σε διπλανό χωριό που έχει 6θέσιο. Είναι όμως δύσκολο να κάνουμε έναν αγώνα όχι να γίνει 4θέσιο όχι να γίνει 5θέσιο, αλλά να παραμείνει 6θέσιο».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΑΝΔΡΕΟΥ

 

 

 

 ekoks5

Βαγγέλης Καρτελιάς: «Δεν θα δεχθούμε την υποβάθμιση του Σχολείου, θα προχωρήσουμε σε κατάληψη για όσο χρειαστεί»

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Οξυλίθου και Τοπικός Σύμβουλος Οξυλίθου Βαγγέλης Καρτελιάς ξεκαθάρισε και ως γονιός αλλά και ως αυτοδιοικητικός τη θέση του μεταφέροντας τις προθέσεις του Συλλόγου.

«Εάν δεν εισακουστεί η θέση μας με το ψήφισμα που θα βγει σήμερα εδώ, σε αυτή την ειδική συνεδρίαση, θα προχωρήσουμε σε κατάληψη. Είμαστε αποφασισμένοι να το φτάσουμε μέχρι το τέλος…Αν χρειαστεί θα πάμε το σχολείο σε κατάληψη».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΚΑΡΤΕΛΙΑ

 

 

 ekoks6

 

Κώστας Τριανταφύλλου: «Στην παρούσα φάση θα έλεγα πως το θέμα ξεπερνά τα όρια της Κοινότητας και θα πρέπει να φτάσει πιο πάνω για να λυθεί το πρόβλημα»

Ξεκάθαρη και η στάση του Κώστα Τριανταφύλλου, Τοπικού Συμβούλου που τόνισε πως είναι δίπλα στον Διευθυντή του Σχολείου και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που παράγουν ένα σημαντικό έργο στο σχολείο. «Στην παρούσα φάση θα έλεγα πως το θέμα ξεπερνά τα όρια της Κοινότητας και θα πρέπει να φτάσει πιο πάνω για να λυθεί το πρόβλημα».

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

ekoks7

Αλέξανδρος Θεοδώρου: «Να κάνουμε ένα ψήφισμα μετά την αποψινή συζήτηση και να το στείλουμε στους αρμόδιους»

Αναρμόδιος για το θέμα δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου και ζήτησε από την κα Θαλασσινού να δώσει εκείνες τις κατευθύνσεις στη συζήτηση προκειμένου να γίνει ένα ψήφισμα που θα σταλεί αρμοδίως όπως και έγινε.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ

 

 

 

 

ekoks8

Γιώργος Ζέρβας: «Δεσμεύομαι ότι το θέμα θα το φέρω στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο… »

Την σοβαρότητα του θέματος της υποβάθμισης όχι μόνο του σχολείου του Οξυλίθου αλλά και άλλων σχολείων του δήμου επεσήμανε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης –Αλιβερίου, Γιώργος Ζέρβας.

«Σήμερα είναι το σχολείο του Οξυλίθου αύριο θα είναι κάποια άλλα σχολεία. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και από την πλευρά μου δεσμεύομαι να το φέρω θέμα στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο. Το κείμενο που θα συντάξουμε με την βοήθεια της κας Θαλασσινού που ξέρει και καλύτερα το θέμα θα πάρει και μία μορφή ψηφίσματος διαμαρτυρίας, το οποίο πιστεύω θα έχει και ομόφωνη απόφαση από το Δ.Σ και θα το προωθήσουμε στους αρμόδιους».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ κ. ΖΕΡΒΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ -ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

 

 

 ekoks10

Σημαντικά τα στοιχεία που ανέφερε ο Διευθυντής του σχολείου για τη λειτουργία του τα τελευταία χρόνια

Με μία αναφορά στην πληρότητα των μαθητών του σχολείου από το 2014 ξεκίνησε την ενημέρωση ο Διευθυντής του Σχολείου Βασίλης Κατσάρας που πήγε στο σχολείο αυτό όπως είπε πήγε το 2015 και έγινε Διευθυντής το 2017.

«Τη σχολική χρονιά 2013-2014 αριθμός μαθητών 59, το σχολείο 6θεσιο» είπε ο κ. …και συνέχισε: «Τη σχολική χρονιά 2014-2015, αριθμός μαθητών 62, λειτουργικότητα 6θέσιο. 2015-2016, αριθμός μαθητών 64, αυτός ήταν και ο μεγαλύτερος, λειτουργικότητα 6θέσιο. 2016-2017 62 μαθητές, 6θέσιο. 2017-2018 57 μαθητές, 5θέσιο. 2018-2019 6θέσιο με 62 ,μαθητές. 2019-2020 53 μαθητές λειτουργικότητα 4θεσιο. Θα πρέπει να βρούμε μία λύση για να μην αναγκαστούμε να ενώσουμε την πρώτη με τη δευτέρα.

Και εντάξει όλα τα άλλα και τα όσα προβλέπει η Νομοθεσία, αλλά σε όμορα σχολεία της περιοχής που έχουν πάνω κάτω τον ίδιο αριθμό μαθητών παραμένουν ως έχουν. Εδώ είναι και η δική μας η διαφωνία. Πως ένα σχολείο με τόσα προγράμματα, πώς ένα σχολείο σε ένα τόσο μεγάλο χωριό να υποβιβάζεται…Πώς διατηρείς άλλα σχολεία και μας με την πρώτη ευκαιρία μας υποβιβάζεις. Ζητάμε ίση και δίκαιη μεταχείριση.»

 

ekoks9

Αλεξάνδρα Θαλασσινού: «Δεν μπορείς κατευθείαν από 6θέσιο να το πας βίαια σε 4θέσιο»

Με την ιδιότητα της ως Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κύμης η Αλεξάνδρα Θαλασσινού, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Αναφέρθηκε στη Νομοθεσία και τα όσα προβλέπει για την λειτουργικότητα των σχολείων τονίζοντας ότι και άλλα σχολεία με τον ίδιο πάνω-κάτω αριθμό μαθητών διατήρησαν τη λειτουργικότητα τους ως 6θεσία ζητώντας να μην είναι ο Οξύλιθος η εξαίρεση του κανόνα.

«Βάση της Κείμενης Νομοθεσίας θα έπρεπε να είναι 4θέσιο όμως υπάρχουν πολλά σχολεία και το γνωρίζω αυτό ως Πρόεδρος του Συλλόγου τα οποία με παρόμοιο αριθμό μαθητών όπως του Οξυλίθου που κρατούνται 6θέσια. Και αυτό παράνομο είναι…» είπε η κα Θαλασσινού και συνέχισε:

«Δεν μπορείς κατευθείαν από 6θέσιο να το πας βίαια σε 4θέσιο. Τουλάχιστον πρέπει να περάσει στην κατηγορία του 5θέσιου αλλά επίσης δε μπορούμε να δεχθούμε ότι ένα σχολείο να υποβιβάζεται από 6θέσιο σε 4θέσιο με αυτό τον αριθμό παιδιών τη στιγμή που και άλλα σχολεία στο Νομό έχουν περίπου τον ίδιο αριθμό παιδιών ή είναι της ίδιας κατηγορίας και τα αφήνουμε 6θέσια. Είναι αδικία…»

Το ψήφισμα συντάχθηκε χτες το βράδυ στην Κοινότητα Οξυλίθου και στάλθηκε στη Διεύθυνση Α Βάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας με Κοινοποίηση στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, στην Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στους Βουλευτές του Νομού.

Αpsifisma1

Αpsifisma2

 ekoks2

ekoks3

ekoks11

ekoks12

ekoks13

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 19:29

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr
X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr