X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr

bannernew3

Τελευταία Νέα

Η μετακίνηση υπαλλήλου του ΚΕΠ Αυλωναρίου στο ΚΕΠ Αλιβερίου έφερε αναστάτωση στο Αυλωνάρι και τα γύρω χωριά- Τι συζητήθηκε στην Έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου

Μία μετακίνηση υπαλλήλου ΚΕΠ έγινε η αιτία να προκληθούν πολλές και ποικίλες αντιδράσεις τόσο για τον τρόπο που φέρεται να έδρασε ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς ,όσο και για την απαξίωση που αισθάνονται ότι θα φέρει μια τέτοια κίνηση, δημότες στη Δ.Ε Αυλώνος υποβαθμίζοντας τη λειτουργία του ΚΕΠ που δίνει πάνω από 1500 πιστοποιητικά το χρόνο, όπως υποστήριξαν και παριστάμενοι στην έκτακτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Αυλωναρίου.

Στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Αυλωναρίου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης 28 Ιανουαρίου στο Δημαρχείο Αυλωναρίου συμμετείχαν εκτός από την επικεφαλής της παράταξης «Δήμος για όλους» Αλεξάνδρα Θαλασσινού, ο Πρόεδρος του Δ.Σ Γιώργος Ζέρβας, ο Αντιδήμαρχος Αυλώνος Γιώργος Κότσαρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Άγγελος Ποθητάκης και Θέμης Ζέρβας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Αγίου Γεωργίου Βασίλης Μούντριχας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πυργίου Δημήτρης Γιαννακός, ο Πρόεδρος του Οριού Γιώργος Παπουτσής, υπάλληλοι του ΚΕΠ Αυλωναρίου, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Αυλωναρίου, τοπικοί σύμβουλοι και δημότες.

Αφορμή για την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ, η μετακίνηση με απόφαση του Δημάρχου Θανάση Μπουραντά, του υπαλλήλου του ΚΕΠ Π. Κ., στο ΚΕΠ Αλιβερίου και η προαγωγή του σε Προϊστάμενο όλων των ΚΕΠ του δήμου, στη συνέχεια επίσης με απόφαση δημάρχου. Η ενημέρωση των υπαλλήλων όπως ανέφερε η κα Ποθητάκη, υπάλληλος του ΚΕΠ στο Αυλωνάρι, έγινε μεσημέρι, με ένα τηλεφώνημα. Καμία συζήτηση δεν είχε προηγηθεί και καμία ενημέρωση όπως η ίδια ανέφερε, των υπαλλήλων με το δήμαρχο ή κάποιον εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής πριν ο δήμαρχος προβεί σε αυτή την κίνηση.

Στην συνεδρίαση εκφράστηκαν οι προβληματισμοί των παριστάμενων συμβουλών της αντιπολίτευσης αλλά και δημοτών που ήταν εκεί, για τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε ο δήμαρχος ενώ παράλληλα τέθηκε το θέμα του υποβιβασμού του ΚΕΠ της περιοχής το οποίο πλέον θα δυσκολευτεί να λειτουργήσει και να καλύψει τις ανάγκες των δημοτών αν ο υπάλληλος και νυν προϊστάμενος πάει στο Αλιβέρι.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπάλληλος του ΚΕΠ Π. Κ. δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση ούτε κατέθετε με κάποιον τρόπο την άρνηση του να μεταβεί στο ΚΕΠ Αλιβερίου. Όλο αυτό το διάστημα (την περ. εβδομάδα) λείπει με άδεια και άρα δεν έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις του στο δήμαρχο, ο οποίος ως μόνη λύση για να επιστρέψει στο ΚΕΠ ο συγκεκριμένος υπάλληλος βρίσκει, το να παραιτηθεί από τη θέση του Προϊσταμένου(Ακολουθεί νέα δημοσίευση με συνέντευξη του δημάρχου για το θέμα).

Στο Τοπικό Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Κότσαρης επικαλέστηκε έγγραφο του υπουργείου το οποίο και «υποχρέωσε» το δήμαρχο σε αυτή την ενέργεια. Είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ο συγκεκριμένος υπάλληλος και ως Προϊστάμενος ΚΕΠ θα πρέπει να εργάζεται στην έδρα του δήμου.Ο οποίος ξεκαθάρισε ότι κανένας δεν θέλει την υπολειτουργία του ΚΕΠ Αυλωναρίου, ο οποίος επεσήμανε την έλλειψη υπαλλήλων στο δήμο, κάτι που δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στη λειτουργία του.Μάλιστα, τόνισε πως σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου, ως Προϊστάμενος ο συγκεκριμένος υπάλληλος έχει την ευελιξία να μετακινείται και στο Αυλωνάρι και στα υπόλοιπα ΚΕΠ του δήμου. 

Τα λεγόμενα του κ. Κοτσαρη προκάλεσαν την αντίδραση των Δημοτικών Συμβούλων Αγγελου Ποθητάκη και Θέμη Ζέρβα και του τοπικού συμβούλου Γιώργου Θεοδώρου. Μάλιστα ο κ. Ποθητάκης ζήτησε να επανέλθει στην οργανική του θέση στο ΚΕΠ Αυλωναρίου ο κ.Π.Κ. και να λειτουργήσει από το Αυλωνάρι, ως Προϊστάμενος στα υπόλοιπα ΚΕΠ του δήμου. Πάνω σε αυτή την άποψη συμφώνησαν οι παριστάμενοι στο Τοπικό Συμβούλιο. Να επιστρέψει ο υπάλληλος στο ΚΕΠ Αυλωναρίου ως Προϊστάμενος και χωρίς να παραιτηθεί από αυτή τη θέση όπως ισχυρίζεται ο δήμαρχος( Θα γίνει νέα ανάρτηση με τις θέσεις του Σωματείου των Εργαζομένων που τοποθετιούνται τελείως διαφορετικά στο θέμα). Σχετικό έγγραφο μάλιστα με τη θέση του Τοπικού θα αποσταλεί στο δήμαρχο. Υπερ αυτής της άποψης τάχτηκε και η Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δήμος για Όλους», Αλεξάνδρα Θαλασσινού.

Το ένα ζήτημα που προκύπτει είναι αν τελικά είναι στις αρμοδιότητες του δημάρχου να μετακινεί υπάλληλο ΚΕΠ από την οργανική του θέση σε άλλη θέση ή μπορεί ο υπάλληλος να μετακινηθεί μετά από εισήγηση μόνο του Υπουργείου. Και επίσης, ένα άλλο θέμα είναι, αν ο συγκεκριμένος υπάλληλος αν δεχθεί τη θέση του Προϊσταμένου θα πρέπει σύμφωνα με τη νομοθεσία να μετακινηθεί στην έδρα του δήμου όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος ή μπορεί να το κάνει από το ΚΕΠ που έχει την οργανική του θέση, διορισμένος από το Υπουργείο, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση να γίνει Προϊστάμενος και να παραμείνει στο ΚΕΠ Αυλωναρίου.

Ακολουθούν σε νέες αναρτήσεις, στο eviakosmos.gr, η συνέντευξη του Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm για το θέμα και η ανακοίνωση του Σωματείου των Εργαζομένων ΟΤΑ Εύβοιας. Ο μεν δήμαρχος υποστηρίζει ότι μπορεί να το κάνει το δε Σωματείο επισημαίνει ότι δεν μπορεί να το κάνει και άρα παρανομεί.

 

topavl1

topavl2

topavl3

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 00:52

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr
X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr