X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr

bannernew3

Τελευταία Νέα

Η Αντιδήμαρχος Υγείας Κάτια Μεγάλου στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm: «Μετά την ημερίδα για τη Ρομποτική έρχονται δράσεις για παιδιά και γονείς στα σχολεία και για ηλικιωμένους στα ΚΑΠΗ »

Με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής στη Χαλκίδα, αντιλαμβάνεται κανείς πως έχει δοθεί προτεραιότητα σε θέματα υγείας που αφορούν την πρόληψη μέσα από μία σειρά δράσεων που επιμελείται η Αντιδήμαρχος Υγείας, γνωστή καρδιολόγος στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, Κάτια Μεγάλου. Οι δράσεις- ημερίδες αφορούν την ενημέρωση του κόσμου αλλά και διάφορους προληπτικούς ελέγχους όπως μαστογραφίες κλπ.

Η Αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων Κάτια Μεγάλου με αφορμή την ενημερωτική ημερίδα που θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 11:30 το πρωί στο Θέατρο Παπαδημητρίου ο Δήμος Χαλκιδέων με θέμα «Ημερίδα νέων Τεχνολογιών στην Ιατρική» η κα Μεγάλου μίλησε την Πέμπτη το πρωί στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη για τις μέχρι τώρα δράσεις αλλά και το σχεδιασμό που έχει ο δήμος της Χαλκίδας στον τομέα της Υγείας στη συνέχεια. Όπως τόνισε η ίδια ο τομέας της πρόληψης ήταν από τις προτεραιότητες της νέας δημάρχου Χαλκιδέων, Έλενας Βάκα.

«Η ημερίδα απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Δεν είναι για γιατρούς. Όποιος έρθει θα μπορέσει να καταλάβει με απλά πράγματα τι νεότερο υπάρχει στις νέες τεχνολογίες, όσον αφορά τη χειρουργική, την ορθοπεδική, την ογκολογία και την ακτινοθεραπεία. Θα είναι μία ομάδα νέων χειρουργών και ογκολόγων από Νοσοκομεία όπως το Ιατρικό Αθηνών, το ΙΑΣΩ. Τα οποία όπως καταλαβαίνετε ήδη κάνουν τέτοιες επεμβάσεις. Οπότε οι γιατροί αυτοί έχουν ιδιαίτερη εμπειρία και εξειδίκευση. Έχουν εκπαιδευτεί και σε κέντρα του εξωτερικού» είπε η κα Μεγάλου και συνέχισε απαντώντας ποιο ήταν το κίνητρο που την ώθησε να διοργανώσει ο Δήμος μία τέτοια ημερίδα για πρώτη φορά στην Εύβοια.

«Πολλοί ασθενείς μου παρόλο που είμαι καρδιολόγος μου ζητάνε τη συμβουλή μου, όταν θέλουν να κάνουν κάποιο χειρουργείο, ποια είναι η καλύτερη μέθοδο ανάλογα με το χειρουργείο, τι ενδείκνυται. Η ρομποτική χειρουργική είναι κάτι καινούργιο στην Ελλάδα. Είχαμε μείνει στη λαπαροσκοπική χειρουργική η οποία ήρθε να αντικαταστήσει, όχι πάντα, σε αρκετές περιπτώσεις όμως, το ανοιχτό χειρουργείο, έτσι ώστε να αποφεύγουμε τις επιπλοκές από ένα ανοιχτό χειρουργείο. Τώρα μπαίνουν και τα ρομπότ στη ζωή μας…» είπε η κα Μεγάλου.

Η Αντιδήμαρχος Υγείας, στη συνέχεια επεσήμανε πως από την πρώτη στιγμή που συζήτησε με τη δήμαρχο για να κατέβει μαζί της στις εκλογές, η δήμαρχος της είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της να εστιάσουν στον ιατρικό τομέα, κυρίως στην πρόληψη.

«Ο Δήμος δε μπορεί να αντικαταστήσει τις ήδη υπάρχουσες ιατρικές δομές. Όμως, υπάρχει μεγάλη έλλειψη στο θέμα της πρόληψης και εμείς είμαστε ακριβώς κοντά στους δημότες για να μπορέσουμε να τους ενημερώσουμε σωστά. Υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης. Εμείς θέλουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι σ’ αυτό και να τους αφυπνίσουμε».

Η κα Μεγάλου αναφέρθηκε και στη ανταπόκριση του κόσμου σε αυτές τις πρωτοβουλίες που παίρνει ο δήμος, κάτι που έλειπε όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, από τη Χαλκίδα. Γεγονός που τους παροτρύνει να συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά.

Μετά τις δωρεάν μαστογραφίες όπως είπε η κα Μεγάλου έχουν δρομολογηθεί δράσεις που αφορούν την ενημέρωση γονέων και μαθητών που αφορούν ιατρικά θέματα που αφορούν τα παιδιά.

«’Ήδη έχει δρομολογηθεί πρόγραμμα ομιλιών, όσο αφορά την αποφυγή, την πρόληψη ιώσεων στα σχολεία. Θα ακολουθήσει ανάλογη ομιλία από εξειδικευμένους ωριλά για τις ωτίτιδες, αμυγδαλεκτομές που ταλαιπωρούν κυρίως τα μικρά παιδάκια οπότε θα απευθυνθούμε στα δημοτικά. Αλλά, να μην ξεχνάμε και τα μεγάλα παιδιά στα ΚΑΠΗ που ήδη έχουν ξεκινήσει ομιλίες για τις ιώσεις, το Αλτσχάιμερ, άνοια, διαβήτης. Τα πάντα στα πλαίσια πρόληψης –ενημέρωσης για να ξέρει και ο κόσμος που θα απευθυνθεί».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΚΑΤΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

 

 

 

ΗΜΕΡΙΔΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 17:23

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr
X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr