Τελευταία Νέα

Η Βάκα πρωτοπορεί ακόμα μία φορά και ως δήμαρχος πλέον με τη λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας

Εκτός από την καθημερινότητα, το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Χαλκιδέων είναι προτεραιότητα για τη δήμαρχο που με την εμπειρία που διαθέτει αξιοποιεί όσα έχτιζε εδώ και χρόνια ακόμα και σε δομές. Το 2011 ως αρμόδια αντιδήμαρχος συνέταξε με την τότε δημοτική αρχή και πέτυχαν τη χρηματοδότηση του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χαλκιδέων, το οποίο απευθύνεται σε γυναίκες από όλη την Εύβοια και έχει τεθεί σε λειτουργία στο Βασιλικό, στελεχωμένο από έμπειρο επιστημονικό προσωπικό.


Στόχος της λειτουργίας του, η παροχή εξειδικευμένων και εξατομικευμένων υπηρεσιών σε γυναίκες που υφίστανται βία -ενδοοικογενειακή, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμό, εμπορία και διακίνηση (trafficking)- και σε γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως γυναίκες άνεργες, ΑμεΑ, κ.ά. Καθώς και η συμβουλευτική σε θέματα απασχόλησης και παραπομπή στις αρμόδιες υπηρεσίες . Παράλληλα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε ότι αφορά την πρόληψη και την καταπολέμηση όλων των μορφών βίας.
Στεγάζεται στο δημοτικό κατάστημα του Βασιλικού, διαθέτει ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, κοινωνιολόγο και από φέτος και νομικό. Τηλ επικοινωνίας 2221351826-827 από Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00 πμ έως 4.00 πμ.24ωρη γραμμή SOS 15900.

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα πρωτοπορεί ακόμα μία φορά και ως δήμαρχος πλέον με τη λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας το οποίο είναι στη διάθεση όσων έχουν ανάγκη των υπηρεσιών του.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11 Απριλίου 2020 22:03

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr