X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr

bannernew3

Τελευταία Νέα

Ο Αλέξανδρος Θεοδώρου για το χώρο του ΕΚΑΒ στην Πλατάνα: «Ήμουν από αυτούς που στην αρχή το είδα θετικά- Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Δευτέρα είπε θέλω να φύγει γιατί θέλω το χώρο και την Τρίτη δε θέλω να φύγει…»

Ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 7 Μαΐου στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη εξηγεί γιατί δεν ψήφισε το 5ο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο που αφορούσε την παραχώρηση χώρου στο ΕΚΑΒ Κύμης, στο ανενεργό σήμερα σχολείο της Πλατάνας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ρίχνει το βάρος των ευθυνών στη Διοικήτρια του Νοσοκομείου και παρουσιάζεται «μπερδεμένος» στο τέλος επισημαίνοντας τη στάση της κας Αγγελοπούλου για το θέμα, για την οποία ανέφερε ότι αλλά έλεγε τη μία μέρα και άλλα την άλλη με αποτέλεσμα και ο ίδιος να μην ψηφίσει αν και δεν έχει λόγους να διαφωνήσει. Θεώρησε ότι η απόφαση δεν έπρεπε να παρθεί τόσο γρήγορα από το Δ.Σ. Ο ίδιος ζητά παράλληλα επιπλέον διευκρινήσεις για το θέμα.

«Από τη στιγμή που έρχεται ένα έγγραφο από τον υπεύθυνο Τομέα ΕΚΑΒ της Κύμης, εμείς σαν δήμος είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε μία λύση. Από την άλλη όμως, θα πρέπει να γίνουν και κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις και απαντήσεις, αν έχει βγει κάποιο ΦΕΚ ή οτιδήποτε άλλο , ώστε τα ΕΚΑΒ να βρίσκονται εκτός των Νοσοκομείων. Έχω δει αρκετά δημοσιεύματα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, ότι έχει γίνει αυτό. Εμείς στην Κύμη έχουμε κάποια ευαισθησία με τις υπηρεσίες χρόνια τώρα. Τον πατριωτισμό τον έχουμε μέσα μας και καλά κάνουμε!

Έγιναν κάποιες ερωτήσεις, ήμασταν σε επαφές και με τον κ. Κόκκο και με άλλους για να επιβεβαιώσουμε αν όντως υπάρχει κάποιο αίτημα ότι το Νοσοκομείο θέλει το χώρο, γιατί συστεγάζονται. Εμένα σε διάφορα τηλεφωνήματα ενώ ήμουν από αυτούς που στην αρχή το είδα θετικά και ότι ναι θα πρέπει γιατί και η Πλατάνα είναι ένα κομβικό σημείο, ένα κομβικό σημείο που μπορεί να πάει σε όλες τις κατευθύνσεις. Βέβαια υπάρχουν πολλές ερωτοαπαντήσεις οι οποίες στο μυαλό μου εκκρεμούν. Και βλέπω ότι ενώ στην αρχή έχουν συζητηθεί κάποια πράγματα βλέπω κάποια άλλα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν μίλησε με τον Προϊστάμενο του ΕΚΑΒ τον κ. Κόκκο και αν του έθεσε τους προβληματισμούς του, ο κ. Θεοδώρου απάντησε:

«Φυσικά. Και με τη Διοικήτρια έχω μιλήσει. Η Διοικήτρια στην αρχή ζητάει το χώρο του Νοσοκομείου και αντιπροτείνει κάποια οικόπεδα που είναι πλησίον του Νοσοκομείου τα οποία αυτή τη στιγμή είναι στη διαδικασία των απαλλοτριώσεων. Και πρέπει να γίνει καταβολή ενός χρηματικού ποσού αρκετά μεγάλου το οποίο θα πρέπει να καταβάλει το Υπουργείο Υγείας ή το Νοσοκομείο της Κύμης για να καθαρίσει…» ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης του προς το τελος αναφέρει ότι η Διοκητρια έλεγε τη Δευτέρα ότι θέλει να φύγει γιατί θέλει το χώρο και την Τρίτη έλεγε δε θέλω να φύγει…

Σε ότι αφορά την ψηφοφορία του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου ο κ. Θεοδώρου το καταψήφισε, δήλωσε:

«Εγώ στη συγκεκριμένη περίπτωση θεωρώ ότι βιαστήκαμε να πάρουμε μία απόφαση την οποία κατ’ εμένα ήταν ελλιπής σε θέμα στοιχείων. Για παράδειγμα, θεωρώ ότι θα έπρεπε η Διοικήτρια εγγράφως να μας πει αν θέλει ή δε θέλει. Αν και εφόσον είναι εμπλεκόμενη και από τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ ναι να δώσουμε εντολή εφόσον έχει ενημερωθεί. Εφόσον εγώ δεν έχω τίποτα τέτοιο, δεν είμαι αρνητικός αλλά δε μπορούσα στη συγκεκριμένη στιγμή με ελλιπή στοιχεία, πώς πήρε το τοπικό συμβούλιο; Εγώ τους έκανα την πρόταση και τους είπα τι συμβαίνει. Από τη στιγμή που το Τοπικό της Πλατάνας έκρινε ομόφωνα, καλώς κάναμε και προχωρήσαμε.»

Για τη συνομιλία του ο Αντιδήμαρχος με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου για το θέμα, ο κ. Θεοδώρου δήλωσε:

«Η Διοικήτρια επειδή περιμένει κάποιες προσλήψεις γιατρών και χρειάζεται και τους χώρους. Τη ρώτησα υπάρχει μια προφορική συμφωνία μεταξύ σας; Μου απαντάει: Εγώ θέλω το χώρο. Για το χώρο, μόνο στην Πλατάνα καλύπτονται για τα τετραγωνικά που ζητάει το ΕΚΑΒ. Δε διαφωνώ σε κάτι. Εμένα η ένσταση μου είναι ότι από τη μία βιαστήκαμε να πάρουμε μία απόφαση. Ένα θέμα σοβαρό όπως είναι του ΕΚΑΒ ξεπετάχτηκε μέσα από ένα email… »

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΝΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Μαϊ 2020 15:48

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr
X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr