Τελευταία Νέα

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κατσαρώνι Καρύστου- Έκαψε περίπου 100 στρέμματα δασικής έκτασης

Μεικτή δασική έκταση, γύρω στα 100 στρέμματα έκαψε η φωτιά που ξέσπασε για τρίτη φορά μέσα σε λίγες μέρες στο ίδιο σημείο στην περιοχή Κατσαρώνι Καρύστου. Η πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα στις 12 το μεσημέρι και είναι σε ύφεση εδώ και αρκετή ώρα.

Στο σημείο πάλεψαν με τις φλόγες 85 πυροσβέστες και εθελοντές ενώ σημαντική ήταν και η συνδρομή 2 ελικοπτέρων και 3 αεροσκαφών που έκαναν διαδοχικές ρίψεις νερού. Η φωτιά απείλησε το χωριό αλλά χάρη στην άμεση παρέμβαση των πυροσβεστών δεν επεκτάθηκε.

Να σημειωθεί ότι κλιμάκιο του ανακριτικού τμήματος βρίσκεται στην περιοχή ενώ από τις ανακρίσεις μέχρι στιγμής των υπόπτων για την πρόκληση της πυρκαγιάς δεν έχουν προκύψει στοιχεία σε βάρος κάποιου και συλλήψεις.

«Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο μέτωπο προκειμένου να βοηθήσει στο συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης συνδράμοντας με 5 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου, υποστηρίζοντας παράλληλα τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής.

Όσο πλησιάζουμε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, εμείς οφείλουμε να αυξάνουμε τους ρυθμούς και τα αντανακλαστικά μας και οι πολίτες την προσοχή τους σε όλα τα επίπεδα» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης ο οποίος μετέβη στην περιοχή που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr