Τελευταία Νέα

Βάκα: «Στον αέρα το Κόκκινο Σπίτι-100 περίπου ακίνητα δεν έχουν δηλωθεί –Χάος ως προς τα κληροδοτήματα»

Συνεδριάζει αυτή την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκιδέων. Ξεκίνησε με την εισήγηση της δημάρχου Έλενας Βάκα για την ψήφιση του προϋπολογισμού η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο δήμος με την πανδημία στο κομμάτι της καθαριότητας. Μάλιστα η κα Βάκα ανέφερε ότι είναι στο θέμα των ανταποδοτικών τελών που θα συζητηθεί στην ΠΕΔ, ώστε να μπορεί να μεταφερθούν χρήματα στην καθαριότητα από άλλους κωδικούς.

Η δήμαρχος ανέφερε ότι οι οφειλές από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που καλείται να πληρώσει ο δήμος αγγίζουν τις 700.000€, ενώ επεσήμανε ότι υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που αφορούν απόδοση χρημάτων σε εργαζόμενους όπου ο δήμος δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει.

Σε ότι αφορά τα δημοτικά τέλη, η εντατικοποίηση της διαδικασίας εξορθολογισμού από πλευράς δήμου είναι η εξόφληση των δαπανών που αφορούν χρέη παρελθόντων ετών και δικαστικών αποφάσεων.

Η στήριξη των Οικονομικών Υπηρεσιών για τη μη ύπαρξη προβλημάτων ιδιαίτερα λόγω της κατάργησης του προληπτικού ελέγχου από το ελεγκτικό συνέδριο. Στόχος, να πάρει πρωτοβουλίες για την επαναφορά ή προώθηση του τουρισμού του πολιτισμού του αθλητισμού με ταυτόχρονη ανάπτυξη επιχειρηματικότητας.

«Στόχος μας η συνεισφορά στην τοπική κοινωνία σε καθημερινή βάση» είπε η κα Βάκα και συνέχισε: «Θα δείξουμε την κοινωνική μας ευαισθησία μέσω της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών σεβόμενοι πάντα τις ανάγκες των δημοτών μας και την ευρύτερη οικονομική δυσπραγία που υπάρχει. Ελαφρύνσεις και απαλλαγές σε πολύτεκνους και γενικότερα σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες ενέργειες για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος και άλλες ενέργειες οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε».

Σε ότι αφορά την καταγραφή και αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας για τη διασφάλιση της, η δήμαρχος «άστραψε και βρόντηξε» καθώς όπως ανέφερε αν και η διαδικασία της κτηματογράφησης έχει ξεκινήσει από το 1999, 100 περίπου ακίνητα δεν έχουν δηλωθεί. Ενώ όπως είπε επικρατεί χάος ως προς τα κληροδοτήματα καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη των φακέλων. «Ακόμα και το Κόκκινο Σπίτι είναι στον αέρα» είπε μεταξύ άλλων, η δήμαρχος.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 20:19

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr