Τελευταία Νέα

Ξεκίνησε η διαδικασία των rapid tests στο Δύστο- Τι δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Σαμαράς για τις απολυμάνσεις στα σχολεία και τα μέτρα προστασίας

Μετά τους τρεις ΡΟΜΑ που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό κλιμάκιο της Περιφέρειας σε συνεργασία με το Δήμο Κύμης –Αλιβερίου ξεκίνησε πριν από λίγο την διαδικασία της ιχνηλατησης των Ρομά που κατοικούν στον καταυλισμό του Δύστου.

Αρχικά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν το πρωί ήταν να αναβληθεί. Ωστόσο, στη συνέχεια και αφού ο καιρός το επιτρέπει παρουσία του Αντιδημάρχου Χρήστου Σαμαρά, του Προέδρου Γιάννη Μοιρώτσου, του Προέδρου της Επιτροπής covid 19 του δήμου, Γιώργου Ζέρβα, ξεκίνησε το κλιμάκιο, τα rapid tests στην περιοχή.

Το πρωί μίλησε για το θέμα στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM και τη δημοσιογράφο Εφη Ντίνη, ο Αντιδήμαρχος Δυστίων Χρήστος Σαμαράς επισημαίνοντας ότι σήμερα ο ίδιος προχώρησε και στην απολύμανση των σχολείων.

«Τα κρούσματα είναι επιβεβαιωμένα. Εμείς ως δημοτική αρχή θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Έχουμε έρθει σε επαφή με την Περιφέρεια. Έχουμε δρομολογήσει στις 12 να έρθει μία ομάδα επιστημόνων ώστε να κάνουν τις δειγματολογικές λήψεις για να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε» είπε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε σε ότι αφορά και την ανησυχία των γονιών που δε θέλουν να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο:

«Δε θα μπορούσα να πω ότι δεν εμπνέει ανησυχία για εμάς εδώ. Εφόσον τα παιδιά των Ρομά, από την οικογένεια που προέκυψε το πρόβλημα, φοιτούσαν στο εν λόγω σχολείο. Αυτό ήταν αναμενόμενο από τους γονείς. Εγώ φρόντισα και αυτή την ώρα γίνονται απολυμάνσεις και στο δημοτικό και στο νηπιαγωγείο. Τα σχολεία είναι κλειστά σήμερα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Θα κάνουμε τα rapid tests για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται ο οικισμός των Ρομά. Θα γίνουν περίπου 60-70 test, σε Ρομά που μένουν μόνιμα στον καταυλισμό.»

Να σημειωθεί εδώ ότι σύμφωνα με όσα δήλωσε στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος, έχει ενημερωθεί η αστυνομία έτσι ώστε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να μην υπάρχουν μετακινήσεις από και προς τον καταυλισμό.

«Έκανα μία επίσκεψη στον καταυλισμό. Επικαλούνται κάποια θέματα διατροφής. Τους καλύψαμε σα δήμος. Σίγουρα, η αστυνομική παρέμβαση θα πρέπει να είναι τακτική εκεί και όπως έχει γίνει εξάλλου έτσι ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις τους. Είναι λίγο δύσκολο τουλάχιστον σ αυτούς τους κατοίκους εκεί, καθώς δε μπορούν να καταλάβουν ότι δεν πρέπει. Εμείς από τη μεριά μας, με τη συνδρομή της αστυνομίας θα προσπαθήσουμε να μην κυκλοφορούν. Έχω μεριμνήσει έτσι ώστε να τους καλύψουμε τις πρώτες ανάγκες που αφορούν τρόφιμα και φάρμακα. Και σήμερα το πρωί καλύψαμε τις ανάγκες οικογενειών που πράγματι είχαν ανάγκη.»

distos3

distos2

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 14:05

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr