Τελευταία Νέα

Αυξάνονται ανησυχητικά τα κρούσματα σε Δήμο Χαλκιδέων και Μεσσαπίων –Διστύων- Τι δίνει ο ΕΟΔΥ και τι έδειξαν τα σημερινά τα rapid tests…

Αυξήθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων με κορονοϊό στην Εύβοια σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ. Σε ότι αφορά την Εύβοια, στη Χαλκίδα, ο αριθμός αυξήθηκε αγγίζοντας τα 36, τρία από αυτά στη Ν. Αρτάκη, σε σχέση με χτες που ήταν 20 στη Χαλκίδα, εκ των οποίων τα τρία στη Ν. Αρτάκη. Δύο κρούσματα δίνει επίσημα ο ΕΟΔΥ σήμερα σε ότι αφορά το Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων.

Όμως ο αριθμός των κρουσμάτων ουσιαστικά είναι πολύ μεγαλύτερος. Καθώς στα παραπάνω στοιχεία που δίνει ο ΕΟΔΥ έρχονται να προστεθούν και τα rapid tests που πραγματοποίησαν σήμερα το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και της Περιφέρειας σε συνεργασία με τους δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων.

Σε ότι αφορά στη Χαλκίδα, την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν 80 rapid tests στην οδό Αβάντων υπό βροχή και βρέθηκε ένα θετικό. Ενώ στο δημαρχείο της Ν. Αρτάκης από τα 125 rapid tests που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν 8 θετικά. Στα 185 rapid tests που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, σε χωριά του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων βρέθηκαν, 5 θετικά.

Ο ΕΟΔΥ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την Τρίτη δίνει συνολικά 52 κρούσματα. Στην Εύβοια 38, στη Βοιωτία 13 και ένα στη Φθιώτιδα ενώ στους άλλους νομούς δεν σημειώνονται κρούσματα.

Μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων σε σχέση με τον αριθμό των τεστ που γίνονται να θεωρείται για κάποιους «ασήμαντος», το γεγονός ότι συνολικά η Εύβοια σημειώνει σήμερα αυξητική τάση σε κρούσματα θετικά στον κορονοϊό μόνο ανησυχία θα μπορούσε να προκαλέσει στους αρμόδιους που συνεχίζουν τα rapid tests και με τη συνδρομή των Λιμενικών και Αστυνομικών αρχών προσπαθούν να περιορίσουν τη μετάδοση του ιού.

Τέλος, να σημειωθεί ότι θα συνεχιστούν αύριο τα rapid tests στα ΚΤΕΛ από τις 8:30 το πρωί έως τις 3:30μ.μ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το Δήμο. Ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν rapid tests στο Πάρκο του Βούρκου στη Χαλκίδα και την Κυριακή στη συνοικία των ΡΟΜΑ, στη Χαλκίδα.

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr