Τελευταία Νέα

Ο Μητροπολίτης στην Γυναικεία Ι. .Μ. Πάλιουρα

Το απόγευμα της Δευτέρας 16 Μαρτίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Ιερά Μονή Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πάλιουρα, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη, Εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης και το Διάκ. Νεκτάριο Ευεγνικό.

Εκεί ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων με συλλειτουργούς τους προαναφερθέντες Κληρικούς, τον Αρχιμ. Χρυσόστομο Καλλή και τον Πρεσβ. Φώτιο Πάσχο, Εφημέριο της Ενορίας Τριάδος Μεσσαπίων και εκτελούντα χρέη Ηγουμενοσυμβουλίου της Ι. Μονής, οι οποίοι υποδέχτηκαν, μαζί με τον Πρεσβ. Νικόλαο Κατσικαντάμη, Εφημέριο της Ενορίας Πάλιουρα, τις Μοναχές της Ι. Μονής Γερόντισσα Μαριάμ και αδελφή Ευλαμπία και πλήθος πιστών, το Σεβασμιώτατο κατά την άφιξη του στην Ιερά Μονή.

Πριν την Απόλυση της Θεία Λειτουργίας, στην οποία έψαλλαν οι Μοναχές, αλλά και ο Ιεροψάλτης της Ενορίας Πάλιουρα κ. Θεοφάνης Αλαφάκης, ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο, επισημαίνοντας τα γνωρίσματα της ορθού πνευματικού αγώνα σύμφωνα με τις διδακτικές κατευθύνσεις που δίνουν τα θεόπνευστα αγιογραφικά και υμνολογικά κείμενα, που διαβάζουμε και ακούμε κατά την περίοδο της νηστείας. Τόνισε, μάλιστα, πως όλα αυτά τα γνωρίσματα χαρακτήριζαν εν ζωή τον τιμώμενο Άγιο Αλέξιο, γι’ αυτό και κέρδισε τον μοναδικό τιμητικό τίτλο «άνθρωπος του Θεού».

Κλείνοντας δεν παρέλειψε να ευχηθεί εορτίως στον φιλότιμο και εργατικό Αρχιμ. Αλέξιο Παπασταμούλο, Εφημέριο της Ενορίας Γλώσσας Σκοπέλου, ο οποίος παρακολουθούσε την Θεία Λειτουργία μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος την αναμετέδιδε απευθείας.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνο τρισάγιο εις μνήμην του μακαριστού Ιερέως Γεωργίου Τσουνή, ο οποίος είχε την διοικητική ευθύνη της Ι. Μονής και είχε αναλωθεί ποικιλότροπα για την ανέγερση και ανάδειξή της, όπως και της Μοναχής Ξένης και των παλαιών αδελφών της Αργυρώς και Μαρίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015 15:42

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr