bannernew5

Τελευταία Νέα

Η «Μήδεια» χτύπησε και στην Εύβοια δημιουργώντας πολλά προβλήματα-Τι γίνεται με το οδικό δίκτυο…

Σημαντικά προβλήματα στην ύδρευση και στην ηλεκτροδότηση προκάλεσε η επέλαση του χιονιά στην Εύβοια. Κλειστος ο δρόμος από την Υψηλή Γέφυρα της Χαλκίδας προς το Σχηματάρι και την Εθνική οδό Αθηνών –Λαμίας και από τη Ριτσώνα προς τη Θηβα και την Εθνική οδό. Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, περνάνε μόνο οχήματα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Σε ότι αφορά το οδικό δίκτυο της Εύβοιας, κλειστός παραμένει αυτή την ώρα ο «Άγιος», με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο και παραμένουν αποκλεισμένα από χτες τα χωριά της Δ.Ε Αρτεμισίου, του Δήμου Ιστιαίας –Αιδηψού.

Στη Β. Εύβοια από όπου ξεκίνησε χτες η επίσκεψη της «Μήδεια», τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους δύο δήμους, Ιστιαίας –Αιδηψού και Λίμνης –Μαντουδίου –Αγίας Άννας εστιάζονται στην ηλεκτροδότηση καθώς έπεσαν πολλά δέντρα σε αρκετές περιοχές, παρασύροντας και τα καλώδια της ΔΕΗ. Το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης δημιούργησε προβλήματα και στην υδροδότηση σε πολλές περιοχές με τα συνεργεία της ΔΕΔΗΕ να κάνουν τις παρεμβάσεις στα σημεία όπου μπορούν.

«Η ποσότητα του χιονιού στο δήμο μας είναι τερατώδης» είπε πριν λίγο στο eviakosmos.gr ο Δήμαρχος Ιστιαίας –Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς και συνέχισε: «Έχουμε προβλήματα με την υδροδότηση σε πολλά χωριά λόγω της ηλεκτροδότησης. Η πτώση των δέντρων προκάλεσε θέματα στην ηλεκτροδότηση με αποτέλεσμα τα συνεργεία της ΔΕΔΗΕ να βρίσκονται επι ποδος για την αποκατάσταση των βλαβών όπου αυτό είναι εφικτό γιατί υπάρχουν και σημεία μη προσβάσιμα προς το παρόν. Αποκλεισμένα παραμένουν τα χωριά στη Δ.Ε Αρτεμισίου. Όλα τα μηχανήματα του δήμου, αγροτικά μηχανήματα και μηχανήματα ιδιωτών είναι έξω και κάνουν δουλειά. Ευελπιστούμε ότι όλο αυτό θα το αντιμετωπίσουμε σύντομα.»

istiaia

Ολικό black out στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης –Αγίας Άννας

Ολικό black out αυτή την ώρα στο δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. Σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο ο υπευθυνος του γραφείου του δήμου Δημήτρης Χασιώτης το χιόνι που έπεσε στο δήμο είναι πολύ. «Στις παραθαλασσίες περιοχές όπως στη Λίμνη και τις Ροβιές το χιόνι έχει περάσει το 1,5 μέτρο» είπε ο κ. Χασιώτης επισημαίνοντας ότι ο δήμαρχος στην προσπάθεια του να παρακολουθήσει την κατάσταση, εγκλωβίστηκε στα χιόνια. Χωρίς ρεύμα παραμένει ο δήμος μέχρι αυτή την ώρα που σημαίνει ότι υπάρχει θέμα και με την υδροδότηση σε πολλά χωριά. Στο μεταξύ, ο Δήμαρχος λόγω της κατάστασης ζήτησε να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Προβλήματα και στο Δήμο Χαλκιδέων από πτώση δέντρων

Στο δήμο Χαλκιδέων, πολλά τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση κυρίως, από την πτώση πάρα πολλών δέντρων σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr, η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

«Τα περισσότερα προβλήματα είναι στο Ληλάντιο. Έχουμε πτώσεις πολλών δέντρων που δημιούργησαν θέματα στην ηλεκτροδότηση καθώς παρέσυραν καλώδια του ρεύματος. Το Βασιλικό, η Λάμψακος και η Δροσιά είναι αυτή την ώρα χωρίς ρεύμα. Ενώ τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο, στο Μπούρτζι όπου λόγω των προβλημάτων της ηλεκτροδότησης, δημιουργήθηκαν προβλήματα και στην υδροδότηση. Το Μπούρτζι είναι χωρίς νερό. Έχουμε δώσει μία προτεραιότητα στην επίλυση των προβλημάτων αυτών των περιοχών. Σε συνεννόηση με τη ΔΕΔΗΕ ευελπιστούμε ότι θα αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση» είπε η δήμαρχος και συνέχισε: «Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα για την κακοκαιρία. Το οδικό δίκτυο στο δήμο μας είναι ανοιχτό ενώ είχαμε φροντίσει σε συνεργασία με τους Αντιδημάρχους και τους Προέδρους, κάθε δημοτική ενότητα να έχει τα δικά της μηχανήματα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της κακοκαιρίας.»

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ο δήμος Ερέτριας

Επι ποδός από τη νύχτα ο δήμαρχος Ερέτριας Γιάννης Δημητρόπουλος σε συνεργασία με τους Αντιδημάρχους και τους τοπικούς προέδρους δηλώνει στο eviakosmos.gr , πως δεν υπάρχουν προβλήματα στο δήμο της Ερέτριας παρόλο που τα ορεινά του «ντύθηκαν στα λευκά».

«Έχουμε 1,5 μέτρο χιόνι στη Σέττα και το Γέροντα» είπε ο κ. Δημητρόπουλος και συνέχισε: «Είχαμε σε κάποιες περιοχές το πρωί διακοπή ρεύματος. Τώρα δεν έχουμε θέμα για την ώρα. Το επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου μας είναι ανοιχτό.»

xalkida2

Χωρίς ρεύμα χωριά στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων

Μπορεί να παραμένει ανοιχτό το επαρχιακό δίκτυο στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων όπως δήλωσε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr ο Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς, αλλά τα χωριά Κοντοδεσπότι, Κυπαρίσσι, Σταυρός και Καμαρίτσα παραμένουν χωρίς ρεύμα λόγω βλάβης που σημειώνεται στο 30χλμ Χαλκίδας-Αιδηψού, σε δίκτυο υψηλής τάσης της ΔΕΗ. «Χρειάζεται προσοχή διότι το φαινόμενο θα επιδεινωθεί τις βραδινές ώρες» επισημαίνει ο κ. Ψαθάς.

xioni1

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στα χωριά του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Η «Μήδεια» μπορεί να μην επισκέφθηκε όλο το δήμο Κύμης –Αλιβερίου αλλά άφησε το αποτύπωμα της στα χωριά Τραχήλι, Μακρυχώρι, Μανίκια, Παραμερίτες, Βίτταλα, Καλλημεριάνους, Μαλετιάνους και Ανδρονιάνους όπου το χιονάκι τα έντυσε στα λευκά. Ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Κώστας Δημάς δήλωσε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο δήμο και πως το επαρχιακό δίκτυο είναι ανοιχτό.

xioni4

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε στο eviakosmos.gr ότι τα μηχανήματα της Περιφέρειας είναι στους δρόμους καθώς η «Μήδεια» χτύπησε πολύ δυνατά τον Νομό της Εύβοιας ιδιαίτερα δε τη Βόρεια Εύβοια. «Επειδή η κακοκαιρία θα συνεχιστεί να μην κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις. Σε ότι αφορά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί φροντίζουμε για την επίλυση τους.»

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 13:09

kimi denpao

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr