bannernew6

Τελευταία Νέα

Οι Σκυριανοί ξεσηκώνονται την Κυριακή για το αιολικό πάρκο επιδιώκοντας συνάντηση με την Μονή Μεγίστης Λαύρας- Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα Γιάννης Ευγενικός

Ο αγώνας κατά της δημιουργίας αιολικού πάρκου στη Σκύρο, μιας επένδυσης που αφορά ένα μεγάλο μέρος της έκτασης του Νησιού, ιδιοκτησίας της Μονής Μεγίστης Λαύρας συνεχίζεται καθώς η τοπική κοινωνία έχει αντιδράσει με όλους τους τρόπους, στέλνοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Την Παρασκευή το πρωί, ο μπροστάρης σε όλον αυτό τον αγώνα, Πρόεδρος Αγώνα Σκύρου και αντιδήμαρχος Σκύρου Γιάννης Ευγενικός, μίλησε για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στη Σκύρο την Κυριακή το πρωί και το σκοπό αυτής, στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, στην εκπομπή «ταδε έφη», στο ράδιο ΕΥΡΙΠΟΣ 90FM.

«Την Κυριακή το πρωί στις 10:30, στο Μετόχι του Αγίου Γεωργίου στη Χωράφα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση. Μετά τα υγειονομικά πρωτόκολλα ο αγώνας πλέον πρέπει να βγει στο δρόμο» είπε ο κ. Ευγενικός και συνέχισε:

«Θα έχετε καταλάβει τη μακροημέρευση αυτού του αγώνα, τη μακροημέρευση της εισβολής. Είναι μακρύς ο πόλεμος που δείχνει και την επιμονή των επιχειρηματιών αλλά δείχνει και την δυναμική της αντίστασης με την καθολικότητα της. Έτσι, καλούμε τον κόσμο στις 10:30, να διαμαρτυρηθούμε στη Μεγίστη Λαύρα η οποία είναι εμπλεκόμενη, δίνοντας το οικόπεδο που θα τοποθετηθούν. Θα γίνει ένα ψήφισμα του κόσμου και θα πάει αντιπροσωπεία μας να συναντήσει τον εκπρόσωπο της Μεγίστης Λαύρας.»

Ο κ. Ευγενικός τόνισε στην συνέχεια, ότι έχουν ζητήσει πολλές φορές συνάντηση, αλλά δεν έχουν δεχθεί να επικοινωνήσουν μαζί τους. Οπότε την Κυριακή παίρνουν πρωτοβουλία να το κάνουν από μόνοι τους.

«Ο αγώνας είναι από το 2005, με μία μικρή διακοπή. Έχει καταδικαστεί το θέμα. Σε όλα τα επίπεδα, κοινωνικά, πολιτικά, θεσμικά. Έλαβε χώρα και η διαβούλευση για την ένταξη του έργου σε στρατηγικής σημασίας. Σημειώθηκε ρεκόρ καθώς περισσότεροι από 2000 εξέφρασαν την αντίρρηση τους με υπογραφές. Και όπως γνωρίζετε έχουμε στα χέρια μας τα ψηφίσματα, τα ομόφωνα του δημοτικού συμβουλίου.

Τις 3000 υπογραφές ενηλίκων Σκυριανών και όχι μόνο. Σε ένα σύνολο πληθυσμού Σκυριανών ενηλίκων και ανηλίκων 2994. Άρα, ο αγώνας στηρίζεται και εκτός Σκύρου. Το Περιφερειακό έχει γνωμοδοτήσει σεβόμενο την τοπική κοινωνία. Η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων έχει ψηφίσει. Όλοι οι φορείς του Νησιού, σύλλογοι, με ομόφωνες αποφάσεις των διοικητικών τους συμβουλίων και η διαβούλευση. Αυτά είναι τα όπλα μας. Και φυσικά το πλεονέκτημα που έχουμε απέναντι σε αυτό το τεράστιο έργο» είπε ο κ. Ευγενικός.

Ο κ. Ευγενικός στη συνέχεια μίλησε και για τη δυνατότητα που έχουν οι επενδυτές αν θέλουν να επενδύσουν, στη θάλασσα. «Τους δίνεται μία διέξοδο προς τη θάλασσα. Τελευταία, αν έχετε παρατηρήσει η Σκανδιναβία, η Αγγλία άλλες χώρες κάνουν παράκτια πάρκα κλπ. Αν και δεν υπήρχε νομοθετικό πλαίσιο, τώρα έχει γίνει και χωροταξικό.»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ –ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

 

Ο αγώνας κατά της δημιουργίας αιολικού πάρκου στη Σκύρο, μιας επένδυσης που αφορά ένα μεγάλο μέρος της έκτασης του Νησιού, ιδιοκτησίας της Μονής Μεγίστης Λαύρας συνεχίζεται καθώς η τοπική κοινωνία έχει αντιδράσει με όλους τους τρόπους, στέλνοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Την Παρασκευή το πρωί, ο μπροστάρης σε όλον αυτό τον αγώνα, Πρόεδρος Αγώνα Σκύρου και αντιδήμαρχος Σκύρου Γιάννης Ευγενικός, μίλησε για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στη Σκύρο την Κυριακή το πρωί και το σκοπό αυτής, στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, στην εκπομπή «ταδε έφη», στο ράδιο ΕΥΡΙΠΟΣ 90FM. «Την Κυριακή το πρωί στις 10:30, στο Μετόχι του Αγίου Γεωργίου στη Χωράφα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση. Μετά τα υγειονομικά πρωτόκολλα ο αγώνας πλέον πρέπει να βγει στο δρόμο» είπε ο κ. Ευγενικός και συνέχισε: «Θα έχετε καταλάβει τη μακροημέρευση αυτού του αγώνα, τη μακροημέρευση της εισβολής. Είναι μακρύς ο πόλεμος που δείχνει και την επιμονή των επιχειρηματιών αλλά δείχνει και την δυναμική της αντίστασης με την καθολικότητα της. Έτσι, καλούμε τον κόσμο στις 10:30, να διαμαρτυρηθούμε στη Μεγίστη Λαύρα η οποία είναι εμπλεκόμενη, δίνοντας το οικόπεδο που θα τοποθετηθούν. Θα γίνει ένα ψήφισμα του κόσμου και θα πάει αντιπροσωπεία μας να συναντήσει τον εκπρόσωπο της Μεγίστης Λαύρας.» Ο κ. Ευγενικός τόνισε στην συνέχεια, ότι έχουν ζητήσει πολλές φορές συνάντηση, αλλά δεν έχουν δεχθεί να επικοινωνήσουν μαζί τους. Οπότε την Κυριακή παίρνουν πρωτοβουλία να το κάνουν από μόνοι τους. «Ο αγώνας είναι από το 2005, με μία μικρή διακοπή. Έχει καταδικαστεί το θέμα. Σε όλα τα επίπεδα, κοινωνικά, πολιτικά, θεσμικά. Έλαβε χώρα και η διαβούλευση για την ένταξη του έργου σε στρατηγικής σημασίας. Σημειώθηκε ρεκόρ καθώς περισσότεροι από 2000 εξέφρασαν την αντίρρηση τους με υπογραφές. Και όπως γνωρίζετε έχουμε στα χέρια μας τα ψηφίσματα, τα ομόφωνα του δημοτικού συμβουλίου. Τις 3000 υπογραφές ενηλίκων Σκυριανών και όχι μόνο. Σε ένα σύνολο πληθυσμού Σκυριανών ενηλίκων και ανηλίκων 2994. Άρα, ο αγώνας στηρίζεται και εκτός Σκύρου. Το Περιφερειακό έχει γνωμοδοτήσει σεβόμενο την τοπική κοινωνία. Η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων έχει ψηφίσει. Όλοι οι φορείς του Νησιού, σύλλογοι, με ομόφωνες αποφάσεις των διοικητικών τους συμβουλίων και η διαβούλευση. Αυτά είναι τα όπλα μας. Και φυσικά το πλεονέκτημα που έχουμε απέναντι σε αυτό το τεράστιο έργο» είπε ο κ. Ευγενικός. Ο κ. Ευγενικός στη συνέχεια μίλησε και για τη δυνατότητα που έχουν οι επενδυτές αν θέλουν να επενδύσουν, στη θάλασσα. «Τους δίνεται μία διέξοδο προς τη θάλασσα. Τελευταία, αν έχετε παρατηρήσει η Σκανδιναβία, η Αγγλία άλλες χώρες κάνουν παράκτια πάρκα κλπ. Αν και δεν υπήρχε νομοθετικό πλαίσιο, τώρα έχει γίνει και χωροταξικό.» ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ –ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΡΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΕΥΓΕΝΙΚΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Μαϊ 2022 00:34

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr