bannernew6

Τελευταία Νέα

Γιώργος Τσαπουρνιώτης: «Με μία λέξη: Αδιέξοδος- Όπως πάνε τα πράγματα σε πολύ λίγο χρόνο κανένας δήμος στη Στερεά Ελλάδα δε θα έχει που να πάει τα σκουπίδια»

Ενώ η συνεδρίαση του ΦΟΣΔΑ βρισκόταν σε εξέλιξη, σήμερα το πρωί, σε δήλωση του στην εκπομπή «ταδε έφη», με τη δημοσιογράφο Εφη Ντίνη, στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm, ο δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης που παρακολουθούσε τη διαδικασία μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, με την παραίτηση του μοναδικού δημάρχου της Εύβοιας από το Δ.Σ του φορέα και το θέμα που ανοίγει για συζήτηση σε ότι αφορά την καταλληλόλητα του ΧΥΤΑ της Ιστιαίας, δήλωσε ότι βρίσκονται πλέον σε αδιέξοδο!

Στο χορό για το που θα πάνε τα σκουπίδια τους μετά από όλα αυτά μπαίνουν και οι δήμοι Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου –Λίμνης-Αγίας Άννας, ενώ παραμένει άγνωστο το τι θα γίνει με τα σκουπίδια των άλλων τριών δήμων της Εύβοιας, Ερέτριας, Κύμης-Αλιβερίου και Καρύστου που μέχρι σήμερα πήγαιναν τα σκουπίδια τους στη Λαμία, μη εφαρμόζοντας την Υπουργική Απόφαση Σκρέκα, σύμφωνα με την οποία θα τα πηγαίνουν στη Θήβα. Με τον δήμαρχο Θήβας Γιώργο Αναστασίου να επισημαίνει ότι ο ΧΥΤΑ Θήβας δεν μπορεί να τα πάρει γιατί έχει θέμα βιωσιμότητας.

Και αντί να λύνεται προσωρινά το θέμα των απορριμμάτων των τριών δήμων έρχονται τώρα αν κριθεί ακατάλληλος ο ΧΥΤΑ Ιστιαίας, να προστεθούν και ακόμη δύο δήμοι της Εύβοιας. Ο κ. Τσαπουρνιώτης έχοντας παρακολουθήσει επι 1,5 ώρα τη συνεδρίαση του ΦΟΣΔΑ, δήλωσε: «Αυτή την ώρα η συνεδρίαση είναι σε εξέλιξη. Με μία λέξη: Αδιέξοδος. Όπως πάνε τα πράγματα, σε πολύ λίγο χρόνο, κανένας δήμος της Στερεάς Ελλάδας, δε θα έχει που να πάει τα σκουπίδια. Αυτή τη στιγμή βγάλανε το ΧΥΤΑ Θήβας ότι είναι κορεσμένος και δε χωράει σκουπίδια. Για την Ιστιαία, όπως γνωρίζετε υπάρχει απόφαση του Δ.Σ Ιστιαίας ότι δε χωράνε τα μεγάλα αυτοκίνητα για να φτάσουν στο ΧΥΤΑ. Ο ΧΥΤΑ της Άμφισσας δεν έχει ΑΕΠΟ. Επομένως οι τρεις δήμοι Κεντρονότιας Εύβοιας είναι σε αδιέξοδο. Δεν ξέρουν που να πάνε αύριο τα σκουπίδια.»

Σε ότι αφορά το θέμα που ήρθε προς συζήτηση σήμερα για την καταλληλόλητα ή μη του ΧΥΤΑ της Ιστιαίας, ο δήμαρχος είπε: «Αυτό είναι τραγελαφικό. Είναι αστείο. Δε θέλω να το χαρακτηρίσω χειρότερα. Μιλάμε για ένα φορέα, που έχει στεφθεί με πλήρη αποτυχία. Αυτό φάνηκε και με τα σκουπίδια της Χαλκίδας που πάνε στα Τρίκαλα. Και ο δήμος Χαλκιδέων επιβαρύνεται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μηνιαίως, όπως και τα Ψαχνά. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει μία ανασύσταση από την αρχή. Δεν μπορούν άνθρωποι οι οποίοι έχουν αποτύχει, να συνεχίσουν να διοικούν αυτόν τον φορέα. Για μένα θα πρέπει να γίνει αλλαγή στη Διοίκηση. Εχει αποτύχει. Είναι αποδεδειγμένο ότι έχει αποτύχει. Και ξέρω ότι όταν μία ομάδα δεν πάει καλά παραιτείται ο προπονητής. Εμείς δεν έχουμε δει καμία παραίτηση στο Φορέα, κάποιου στελέχους ή της διοίκησης.»

Σε ότι αφορά στην παραίτηση του κ. Κοντζιά από το Δ.Σ, ο κ. Τσαπουρνιώτης είπε, ότι η αντικατάσταση του θα γίνει σε άλλη συνεδρίαση. Και εξ όσων γνωρίζει ο ίδιος, συμφωνα με το καταστατικό, όταν δεν συμμετέχει στο Δ.Σ κάποιος εκπρόσωπος από έναν Νομό, δήμαρχος, ο Φορέας δε νομιμοποιείται να παίρνει αποφάσεις. «Όταν ο Φορέας κλείνει τον ένα ΧΥΤΑ μετά τον άλλον, τι περιμένετε; Αντι ν’ ανοίξει ΧΥΤΑ πάει και κλείνει. Τι περιμένετε, καλό; Εδώ, φτάσαμε σε σημείο να πάμε τα σκουπίδια στα Τρίκαλα» ανέφερε κλείνοντας ο κ. Τσαπουρνιώτης.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 15:08

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr