100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

Συνάντηση για τον απολογισμό του έργου του ΕΛΓΑ στην Π.Ε. Εύβοιας

Συνάντηση με θέμα τη λειτουργία και τα αποτελέσματα του μηχανισμού στήριξης του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, ιδιαίτερα κατόπιν των μεγάλων φυσικών καταστροφών που έπληξαν τον Νομό τα τελευταία τρία χρόνια, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, στην έδρα της Π.Ε. Εύβοιας τη Χαλκίδα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος και κλιμάκιο στελεχών του Οργανισμού, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Αλιευτικής Πολιτικής Στερεάς Ελλάδας Κώστας Αποστολόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών – Επικοινωνιών Στερεάς Ελλάδας Δημήτρης Βουρδάνος και υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Εύβοιας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, οι συμμετέχοντες τοποθετήθηκαν σχετικά με την πορεία των θεμάτων αρμοδιότητάς τους και αναδείχθηκαν ζητήματα όπως:

-       H ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα με την οποία ο ΕΛΓΑ αποζημίωσε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο τα τελευταία τρία χρόνια, με το ποσό των αποζημιώσεων στον Νομό να ξεπερνά τα 6.800.000 ευρώ.

-       Ο σημαντικός ρόλος του νέου, πρόσθετου πλαισίου Ενισχύσεων Κρατικής Αρωγής που δημιουργήθηκε μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του έτους 2021 για να υποστηρίξει ζημιές που προκλήθηκαν τόσο σε πάγιο και έγγειο κεφάλαιο, αγροτικό εξοπλισμό, αγροκτηνοτροφικές κτηριακές εγκαταστάσεις κλπ. όσο και σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο. Σημειώνεται ότι μέσα στο 2022 χορηγήθηκαν προκαταβολές έναντι επιχορηγήσεων σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και σε μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ύψους 10.000.000 ευρώ.

-       Η επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στις αποζημιώσεις αγροτών από φυσικές καταστροφές που ακόμα βρίσκονται σε εκκρεμότητα, μεταξύ των οποίων οι αποζημιώσεις Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (Κ.Ο.Ε.) που πρέπει η Πολιτεία σύντομα να ολοκληρώσει.

Με το πέρας της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε: «Κομβικό στοιχείο στη συνολική μας προσπάθεια για τη στήριξη των αγροτών και κτηνοτρόφων μας, η αγαστή και αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ Αυτοδιοίκησης, ΕΛΓΑ, Διεύθυνσης Κρατικής Αρωγής και Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Συνεχίζουμε με ευθύνη και αποφασιστικότητα προκειμένου να βρεθούμε δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας.»

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε μεταξύ άλλων : «Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους πληγέντες Δήμους της Π.Ε. Εύβοιας, επιτύχαμε πολλούς και σημαντικούς στόχους, οι οποίοι ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του συνόλου - σχεδόν - των παραγωγών μας αλλά βεβαίως εξακολουθούν και υπάρχουν ορισμένες εκκρεμότητες, οι οποίες οφείλονται είτε σε διαδικαστικού χαρακτήρα αδυναμίες, είτε στην ανάγκη συμπλήρωσης του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, όπως στις αποζημιώσεις από τη θεομηνία «Θάλεια» και τις πυρκαγιές. Στη σύσκεψή μας, καταλήξαμε όλα αυτά να αντιμετωπιστούν το ταχύτερο δυνατόν ώστε οι αγρότες μας να λάβουν τις αποζημιώσεις ή τις ενισχύσεις, τις οποίες δικαιούνται.»

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Μαϊ 2023 03:47

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr