Τελευταία Νέα

Μανώλης Τραχανάς: Κρατάει στα χέρια του ζωντανή την παράδοση του Σκυριανού αλόγου…

Η αγάπη του για τη Σκύρο και η διάσωση της πολιτιστικής παράδοσης και κληρονομιάς έκαναν τον επιχειρηματία, ιδιοκτήτη της Ταβέρνας «Μουριές», Μανώλη Τραχανά να παραμείνει στο Νησί της Σκύρου. Διατηρεί φάρμα με πάνω από 60 Σκυριανά άλογα και είναι αυτός που μέχρι σήμερα κρατάει στα χέρια του τη διάσωση του Σκυριανού αλόγου.

Παρά τις δυσκολίες και χωρίς καμία στήριξη από τη δημοτική αρχή που θα έπρεπε να έχει φροντίσει για την επιχορήγηση των τροφείων τους και τη διάσωση αυτών, πορεύτηκε επι σειρά ετών έως ότου ένας επιχειρηματίας πριν από ένα χρόνο ευαισθητοποιήθηκε και συνέδραμε ουσιαστικά εξασφαλίζοντας τα τροφεία τους για ένα χρονικό διάστημα. Αυτό έγινε αφορμή να βρεθεί στο Νησί ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας ο οποίος ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος διαμήνυσε ότι η πολιτεία θα είναι δίπλα στους Σκυριανούς και θα φροντίσει για τη διάσωση του Σκυριανού αλόγου.

Η υποψηφιότητα του Μανώλη Τραχανά στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Ευγενικού για το δήμο Σκύρου, σηματοδοτεί μία νέα αρχή για τη διάσωση της πολιτιστικής και όχι μόνο κληρονομιάς του Νησιού.

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος ο Μανώλης Τραχανάς ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, είναι έτοιμος να διεκδικήσει μέσα από το θεσμό πολλά περισσότερα και ίσως αυτά που μέχρι τώρα δεν έχει πάρει το Νησί του όλα αυτά τα χρόνια, στο πλευρό ενός μορφωμένου ανθρώπου, πετυχημένου επαγγελματία και άριστου οικογενειάρχη που όλα αυτά τα χρόνια δείχνει εμπράκτως την αγάπη του και το ενδιαφέρον για την πολυεπίπεδη ανάπτυξη του Νησιού.

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr