Τελευταία Νέα

Μεγάλες καταστροφές από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel και στην Εύβοια- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία Πήλι-Βλαχιά μετά από παρέμβαση

Η σφοδρή κακοκαιρία Daniel που πλήττει από χτες διάφορες περιοχές της Χώρας χτύπησε και σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας. Για ακόμα μία φορά μετρούν τις πληγές τους οι δήμοι Μαντουδίου –Λίμνης –Αγίας Άννας και Ιστιαίας –Αιδηψού καθώς και οι δήμοι Διρφύων –Μεσσαπίων και Καρύστου. Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα το πρωί στο ράδιο ΕΥΡΙΠΟΣ 90fm και στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, o Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδιτης που βρίσκεται επι ποδός στην Β. Εύβοια από τη νύχτα στο πλευρό του κόσμου και των δημάρχων, οι ζημιές είναι μεγάλες και εκτός του δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων, οι υπόλοιποι δήμοι ζητούν να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Δυστυχώς τα φαινόμενα ισωπέδωσαν ολη τη Β. Εύβοια και νωρίτερα την περιοχή Αλμυροποτάμου με πάρα πολύ ισχυρά φαινόμενα τα οποία προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα με δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια και καταστροφές σε υποδομές. Βρίσκομαι αυτή τη στιγμή στην περιοχή του Πηλίου όπου προσπαθούμε με κλιμάκια της Περιφέρειας ΔΕΔΔΗΕ, μηχανήματα έργου δήμου-περιφέρειας, πυροσβεστική και δήμο να αποκαταστήσουμε την πρόσβαση προς Βλαχιά γιατί ουσιαστικά η συγκεκριμένη περιοχή είναι αποκλεισμένη» είπε ο κ. Κελαϊδίτης και συνέχισε:

«Και στο Βόρειο μέτωπο Ιστιαίας Αιδηψού, στην περιοχή του Νέου Πύργου, στους Ωρεούς και σε όλο το παραλιακό μέτωπο όπου επίσης, οι ποσότητες νερού ήταν πολύ μεγάλες και έχουν δημιουργηθεί σε πολλά σημεία. Σε κατοικίες και σε επιχειρήσεις οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες και στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ παράλληλα έχουμε από παντού σε όλο το εθνικό προβλήματα με φερτά υλικά και μεγάλες ποσότητες νερού, οι οποίες ξαφνικά διακόπτουν την κυκλοφορία. Όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοια συμβάντα είναι απαραίτητο να μη μετακινείται ο κόσμος.

Επιχειρούμε με δεκάδες μηχανήματα έργου στην περιοχή υποστηρίζοντας το έργο των δήμων και των σωμάτων ασφαλείας. Αγώνας δρόμου για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε προσβάσεις. Στο δήμο Διρφυων-Μεσσαπίων το βασικότερο πρόβλημα ήταν στην περιοχή Λιμνιώνα –Κατούνια-Αγία Σοφία, όπου προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την πρόσβαση από την πλευρά των Ψαχνών. Και συνεχίζουμε τη μάχη της επόμενης μέρας που θα είναι αποκαταστάσεις υποδομών, των οδικών συνδέσεων, των δικτύων ύδρευσης –ηλεκτροδότησης και τις επιχειρήσεις δικτύων και το αμέσως σημαντικότερο η καταγραφή των ζημιών οι οποίες είναι πάρα πολύ μεγάλες απ ότι φαίνεται και θα χρειαστεί το κράτος να σκύψει το συντομότερο δυνατό σε ιδιώτες, σε αγρότες και επαγγελματίες.»

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγο αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο δρόμο Πήλι –Βλαχιά σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που έκανε ο δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης –Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης ανέφερε ότι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο δρόμο Πήλι-Βλαχιά. «Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον δρόμο Πήλι-βλαχιά. Συνεχίζουμε προς τον οικισμό Σαρακήνικο. Σε λίγες ώρες θα δοθεί στην κυκλοφορία και η γέφυρα στην θέση Ποτοκια στο Πήλι όπου είχε γίνει ζημιά σε αγωγό ομβρίων. Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στα δημοτικά καταστήματα για την αποζημίωση των πληγέντων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

 ve7

ve10

ve12

ve13

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 17:49

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr