bannerlive

Τελευταία Νέα

Προσπαθεί να φτιάξει συνδυασμό ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός αλλά τα πράγματα είναι περισσότερο δύσκολο από ότι περίμενε. Και όπως λένε αυτοί που τον γνώρισαν και από τη θέση του Αντιπεριφέρειάρχη Εύβοιας ο Φάνης Σπανός προσπαθεί αλλά δεν είναι και …Μπακογιάννης!

Τι θέλουν να πουν; Ότι δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σαν Περιφερειάρχης τη στιγμή που δεν θα έχει δίπλα του το επιτελείο Μπακογιάννη; Ό,τι ο κόσμος δε μπορεί να τον εμπιστευθεί γιατί δεν του θυμίζει σε τίποτα τον απερχόμενο Περιφερειάρχη; Ό,τι δεν μπορούσε από μόνος του να λύσει σοβαρά ζητήματα και ο κόσμος απευθυνόταν στον Μπακογιάννη ακόμη και για το πιο απλό; Ό,τι ο Μπακογιάννης θα είχε φτιάξει ήδη συνδυασμό και μάλιστα με τους υποψηφίους να τον παρακαλάνε να μπουν στο ψηφοδέλτιο; Ό,τι διστάζουν δυνατά νέα ονόματα να τον ακολουθήσουν αμφιβάλλοντας για την πορεία των πραγμάτων αφού έχει δυνατούς αντιπάλους τους οποίους δε μπορεί να ανταγωνιστεί ούτε στην Εύβοια;

Θα δείξει…Καθώς τα περιθώρια στενεύουν όσο πλησιάζει ο καιρός των εκλογών η προσπάθεια απλά δεν αρκεί για να γυρίσει το παιχνίδι!

Η αντιπολιτευτική διάθεση καλή, αρκεί να έχεις και επιχειρήματα για να πείσεις αυτούς στους οποίους απευθύνεσαι…Ο Οξύλιθος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος τα τελευταία χρόνια με το έργο και την καθημερινή προσφορά της Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Οξυλίθου Κλαίρης Κατσαρή.

Έργο το οποίο αναγνωρίζουν οι ίδιοι οι κάτοικοι του χωριού. Έργο που έχει γίνει κυρίως με τη συνδρομή της Περιφέρειας τα τελευταία χρόνια καθώς το γεγονός ό,τι ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό του πρώην δημάρχου Δημήτρη Θωμά έκανε κάποιους να πιστεύουν ότι θα «μπλοκάρουν» το σχεδιασμό που είχε για τον τόπο της η Κλαίρη Κατσαρή.

Τα έργα της δημοτικής αρχής σχεδόν ανύπαρκτα. Περπατώντας στο χωριό θα δεις στην άκρη του δρόμου έργα του ποδαριού, μόνο και μόνο για να πουν ότι κάτι έκαναν εκεί.

Ουσιαστικό έργο η δημοτική αρχή Μπουραντά δεν έχει ούτε στον Οξύλιθο όπως δεν έχει και σε άλλα χωριά του δήμου. Την ίδια ώρα το χωριό στηρίζεται στις ικαννότητες μίας γυναίκας που κατάφερε να αλλάξει την εικόνα προς το καλύτερο.

Κάτι που δεν αρέσει στους πολιτικούς αντιπάλους κάποιοι εξ αυτών μαλιστα νομίζωντας ότι θα τη σταματήσουν την κατήγγειλαν για κάποια συμβούλια τοπικά που δεν είχε κάνει, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Τραγική Ειρωνεία! Αυτός που έκανε την καταγγελία δεν πατάει καν στα συμβούλια!!! Αρκείται σε μερικές ευχαριστίες προς αρμοδίους προφανώς για αυτά που δικαιούτο το χωριό του αλλά δεν κατάφερε να πάρει αυτά τα χρόνια(!) Ευχαριστίες που χαρακτηρίστηκαν από τους συντοπίτες του, για γέλια και για κλάματα.

Και παρόλη την πολιτική και αήθη σε βάρος της επίθεση η Πρόεδρος κράτησε όλο αυτό το διάστημα χαμηλούς τους τόνους. Δεν θέλησε να απαντήσει σε «σαθρές» καταγγελίες που στόχο είχαν να τη βλάψουν πολιτικά οι αντίπαλοί της, που βρήκαν τοίχο όμως καθώς δυστυχώς γι’ αυτούς ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά την προσφορά της. Με την αγάπη του κόσμου να δυναμώνει ακόμη περισσότερο στο πρόσωπό της.

Ας κάνουν κάποιοι την αυτοκριτική τους πριν συνεχίσουν να γελοιοποιούνται με παλιομοδίτικα πολιτικά παιχνίδια που εκθέτουν το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους της Διοίκησης Μπουραντά.

Αν πραγματικά αγαπούν τον τόπο τους αυτοί που ήταν «εξουσία» όλα αυτά τα χρόνια, ας φρόντιζαν έτσι ώστε ο Οξύλιθος να είχε πάρει και από το Δήμο πολλά περισσότερα. Ας συμμετείχαν στις διαδικασίες των οργάνων στις οποίες ο κόσμος τους ψήφισε να υπηρετούν και ας μην κρύβονται σαν τα ποντικάκια που εμφανίζονται μόνο για να τσιμπήσουν τυράκι…

Άλλο να κάνεις έργο και άλλο να κάνεις «σημεία και τέρατα»…

Παντός καιρού οι εθελοντές μιας δυνατής ομάδας όπως είναι αυτή της Αμαρύνθιας Άρτεμις που σήμερα το πρωί κλήθηκε να συνδράμει προκειμένου ανοίξει ο δρόμος από την Αμάρυνθο προς τη Σέττα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο στο eviakosmos.gr, ο Πρόεδρος της Ομάδας Νίκος Ματθαίου κλήθηκε σήμερα το πρωί η ομάδα να συνδράμει στην απομάκρυνση δέντρων που είχαν πέσει στο δρόμο που οδηγεί από την Αμάρυνθο προς τη Σέττα.

«Είχαν πέσει στο δρόμο δέντρα εξ αιτίας της χιονόπτωσης και δεν μπορούσε να περάσει το γκρέιντερ και η αλατιέρα» δήλωσε ο κ. Ματθαίου και συνέχισε: «Κόψαμε τα δέντρα που είχαν κλείσει το δρόμο και με τη βοήθεια και του φορτωτή της περιφέρειας τα βγάλαμε στην άκρη για να μπορέσουν να περάσουν τα μηχανήματα και να κάνουν εκχιονισμό».

Σπουδαίο το έργο της Εθελοντικής Ομάδας της Αμαρύνθου που πάντα όταν καλείται φέρνει εις πέρας όλες τις αποστολές με επιτυχία.

amarinthia artemis 2

Άδραξαν την ευκαιρία…

Ε, ναι! Λίγες μέρες πριν αποχαιρετήσουν το 2018 ατενίζουν με αισιοδοξία τη χρονιά που έρχεται οι αδερφές Κωνσταντίνου Χρυσούλα και Δήμητρα από το Αυλωνάρι παρέα με τη φίλη τους Σοφία.

Και βέβαια μία φωτογραφία ισούται με χίλιες λέξεις…Σαν αυτή που τράβηξαν τα κορίτσια σήμερα το απόγευμα στην Αμάρυνθο. Άδραξαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν λίγες ώρες απολαμβάνοντας καφεδάκι στην όμορφη Αμάρυνθο.

Λίγες ώρες ξεγνοιασιάς καθώς τα κορίτσια επιστρέφουν δριμύτερα στο γραφικό Αυλωνάρι και ετοιμάζουν μαγικές βραδιές «live» στου Μυλωνά, καθώς στέφθηκαν με επιτυχία όλες εκείνες του 2018!

Καλή επιτυχία στα κορίτσια αν και για τους περισσότερους θεωρείται δεδομένη και το 2019!

Έδωσαν το «παρών» οι γιατροί!

Δε θα μπορούσαν να λείπουν από την εκδήλωση του Α.Ο Αυλωναρίου ο καρδιολόγος Παναγιώτης Αγγελόπουλος και ο μικροβιολόγος Θανάσης Σαμαράς που τίμησαν από τους πρώτους την ομάδα του Αυλωναρίου στο χορό που πραγματοποίησε με επιτυχία πριν από λίγες μέρες. Φίλοι και συνεργάτες οι γιατροί βρήκαν λίγο χρόνο να τα πουν και εκτός ιατρείων. Ανάμεσα τους η σύζυγος του Παναγιώτη Αγγελόπουλου Βλασία Σπύρου και ο αντιδήμαρχος Δ.Ε Αυλώνος Γιώργος Κότσαρης ο οποίος άδραξε την ευκαιρία να τα πει διασκεδάζοντας με τους γιατρούς τους οποίους εκτιμά ιδιαίτερα καθώς δραστηριοποιούνται στην περιοχή του. Όσο για τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο ο οποίος είναι και δημοτικός σύμβουλος Κύμης- Αλιβερίου είχαν πολλά να πουν καθώς έρχονται εκλογές και θα πρέπει να ετοιμάζονται σιγά-σιγά…

«Φλέρταραν» με… Μπατζελή

Με τους αντιδημάρχους του Δήμου Ερέτριας Δημήτρη Μίγγο και Γιώργο Παρασκευά τα είπε μεταξύ τυρού και αχλαδίου μετά την εκδήλωση του ΚΙΝ.ΑΛΛ στην Χαλκίδα, η υποψήφια Περιφερειάρχης Κατερίνα Μπατζελή.

Και βέβαια η κουβέντα είχε μόνο «πολιτικό φλερτ» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές με το Δημήτρη Μίγγο φυσικά να μην «ενδίδει»… Δηλώνει πιστός στρατιώτης στο πλευρό της Αλημπατέ και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Και ο Γιώργος Παρασκευάς όμως εμμένει επίσης κολλημένος με την δήμαρχο Ερέτριας. Άλλωστε, είναι δοκιμασμένη «συνταγή» η δήμαρχος η οποία όπως λένε οι αντιδήμαρχοι «παίζει μπάλα» χωρίς τερματοφύλακα, στο δήμο της Ερέτριας!

Ένα υγιέστατο αγοράκι έφερε σήμερα στον κόσμο η σύζυγος του Βουλευτή της Ν.Δ της Εύβοιας Σίμου Κεδίκογλου. Και βέβαια η χαρά του ζευγαριού δεν περιγράφεται με τον βουλευτή να μη διστάζει να προβάλει στους λογαριασμούς του στο διαδίκτυο την πρώτη φωτογραφία μαμάς και γιου που τον έκαναν να λάμπει ως «χαζομπαμπάς» πλέον σχολιάζοντας: "Η ομορφότερη στιγμή στη ζωή μου! Ήρθε ο γιος μας!"  Να σας ζήσει…Και βεβαια οι ευχές του κόσμου για καλή υγεία και τύχη του νεογέννητου δεν έχουν τέλος!

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κύμη την Τετάρτη το πρωί, ζήτησε και πήρε το λόγο, ο πρώην δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς αναφερόμενος σε θέματα της περιοχής και ασκώντας έμμεσα κριτική στη δημοτική αρχή Μπουραντά.

Για να πάρει προφανώς την απάντηση από τον Αντιδήμαρχο της Κύμης στη συνέχεια, Αλέξανδρο Θεοδώρου ο οποίος αφού πήρε το λόγο ευχαρίστησε δημόσια τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη και τον Αντιπεριφερειάρχη Φάνη Σπανό για την άψογη όπως είπε συνεργασία που είχαν με τον ίδιο όλα αυτά τα χρόνια.

Αναφέρθηκε σε ενέργειες που έχουν γίνει από τον ίδιο για διάφορα θέματα στην περιοχή του και δεν έλειψε να σχολιάσει την παρέμβαση του Δημήτρη Θωμά στο Περιφερειακό Συμβούλιο λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Θα ήθελα λίγο προσοχή στους τίτλους γιατί ο κ. Θωμάς μάλλον μίλησε ως ενεργός πολίτης γιατί δεν είναι αυτή τη στιγμή ενεργός στο δημοτικό συμβούλιο. Οπότε παρακαλώ λίγο οι τίτλοι να προσέχονται…» είπε ο κ. Θεοδώρου επισημαίνοντας το στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ο οποίος προσφώνησε τον κ. Θωμά ως εξής: «Από την αντιπολίτευση του Δήμου θέλει να μιλήσει ο κ. Θωμάς…»

Από το ιατρείο στο Αλιβέρι, μία βόλτα στο παζάρι Αυλωναρίου για τον πρώην Υπουργό Κώστα Μαρκόπουλο που όπως όλα δείχνουν καταφέρνει να είναι βρίσκεται παντού. Προσκεκλημένος στα εγκαίνια από το δήμο Κύμης-Αλιβερίου, αφού τακτοποίησε όπως κάνει κάθε δεύτερο Σάββατο ο γιατρός τους ασθενείς που τον περίμεναν στο Αλιβέρι, έφυγε απευθείας για το Αυλωνάρι.

Και βέβαια στην αναμνηστική φωτογραφία που ανέβασε ο ίδιος στο fb γράφει:
«Παζάρι στο Αυλωναρι… θεσμός δεκαετιών. Με τους αντιδημάρχους Μπόκαρη Γιώργο και Κότσαρη Γιώργο. Με τον σύμβουλο του Δημάρχου Αλιβερίου Κύμης Γιάννη Γκοσιμίδα και την σύζυγο του, τον Βαγγέλη Καραμάνο Αντ/δρο Σδοε και τον φίλο Παναγιώτη Πολύχρονο, πολλά χρόνια ένστολο και αγαπητό προστάτη της περιοχής..
Η κουβέντα τα είχε όλα πολιτική, δημοτικά, και πολλά παραπολιτικά. Είχε σουβλάκια, λουκάνικα, πατσά, μπυριτσα και κρασί ΤΑ ΕΙΧΕ ΟΛΑ !»

Ως «αλεπού» … ο Κώστας Μαρκόπουλος, στο παζάρι του Αυλωναρίου σήμερα!

Στη Ρωσία ταξίδεψαν μεταξύ άλλων, φέτος το καλοκαίρι η γνωστή μικροβιολόγος Σπάρτη Κατσιγκαράκη και ο σύζυγός της γνωστός καρδιολόγος της Κύμης Νίκος Τσοτσορός. Το ζευγάρι των γιατρών παρέα με το μοναχογιό τους αφού ξεκουράστηκαν αρκετές μέρες απολαμβάνοντας μπανάκια στις μοναδικές παραλίες πέριξ της Κύμης, με καλή παρέα ταξίδεψαν στην Ρωσία με φίλους.

Και επέστρεψε ανανεωμένο το ζευγάρι των γιατρών. Η μεν Σπάρτη με τα δύο Ιατρεία σε Αυλωνάρι και Κύμη και ο Νίκος στο ιατρείο στην Κύμη σταθερά με τον κόσμο να τους περιμένει…

Το γιατρό δύσκολα τον αλλάζεις. Και όταν πρόκειται για τη Σπάρτη και το Νίκο εκεί τα λόγια είναι περιττά. Άριστοι επιστήμονες, ευγενείς είναι δίπλα στον κόσμο όποτε τους χρειαστούν.

Η επιστροφή σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκει τη μικροβιολόγο με δυνατές αλλαγές σε ότι αφορά και το ιατρείο της στο Αυλωνάρι που σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει η ίδια στους ασθενείς που εδώ και χρόνια δεν τη αλλάζουν με κανέναν άλλο!

Σελίδα 1 από 7

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr