Τελευταία Νέα

Κοσμοσυρροή στην κοπή πίτας του Σωματείου Εστίασης «Ο Ξένιος Ζεύς»- Το «δώρο» του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Σκρέκα ύψους 105εκ ευρώ …

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο αριθμός των ανθρώπων που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση για την κοπή πίτας του Σωματείου Εστίασης Εύβοιας «Ο Ξένιος Ζευς», στο SAROK το βράδυ της Κυριακής. Πάνω από 800 άτομα τίμησαν με την παρουσία τους. Ανάμεσα τους ο ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Σκρέκα, Δημήτρης Διαμαντόπουλος, επιστήθιος φίλος του Προέδρου, ο οποιός στηρίζει και τον τομέα της εστίασης και το Σωματειο. Εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης α και β βαθμού έδωσαν δυναμικό «παρών». Και η πρώην Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου. Την πίτα έκοψε ο Αντιπρόεδρος ενώ αναφορά στα πεπραγμένα του Σωματείου έκανε ο Πρόεδρος του Σωματείου Βασίλης Ευθυμίου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους για την τιμή που έκαναν να παραβρεθούν στην εκδήλωση είπε:

«Το 2024 θα αποτελέσει μία χρονιά με πολλές και σημαντικές προκλήσεις για την οικονομία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πόσο μάλλον για τον κλάδο της εστίασης που πρώτος δέχεται τους κλυδωνισμούς πολιτικής αστάθειας και δυσπραγίας. ‘Ήδη, οι συνεχιζόμενες αυξήσεις στις πρώτες ύλες, στις ασφαλιστικές εισφορές και στους φορολογικούς συντελεστές δημιουργούν συνθήκες αβεβαιότητας και ανασφάλειας για τους επαγγελματίες της εστίασης και όχι μόνο. Καθώς πλήττει το κοινωνικό επίπεδο των πολιτών και απειλεί να διαβρώσει την πίστη και τις ελπίδες της κοινωνίας για ένα μέλλον αναπτυξιακά σταθερό. Στο δήμο μας στο Δήμο Χαλκιδέων των 110.000 κατοίκων που έχει ως βαριά του οικονομία τον εσωτερικό κυρίως τουρισμό, η εστίαση αποτελεί πυλώνα και τη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας. Καθώς σε αυτήν δραστηριοποιούνται 750 επιχειρήσεις εστίασης, με πάνω από 10.000 εργαζομένους, καθιστώντας έτσι τον κλάδο, βασικό τροχό ανάπτυξης, όχι μόνο του δήμου αλλά και ολόκληρου του Νομού. Αν αναλογιστεί κανείς ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου υπερβαίνουν τις 2100, σ’ ολόκληρο το Νομό Εύβοιας αντιλαμβάνεστε τι γίνεται. Χαρακτηριστικά αναφέρω ότι ο τζίρος των επιχειρήσεων του Δήμου Χαλκιδέων αναμένεται το 2024 να ξεπεράσει τα 100εκ, ενισχύοντας όχι μόνο τις επιχειρήσεις αλλά και την τοπική οικονομία. Ως κλάδος εστίασης τρέφουμε εκτίμηση στους άλλους κλάδους της οικονομίας.»

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος αναφέρθηκε σε όσα έχει πετύχει το Σωματείο το οποίο όπως ανέφερε συμμετέχει στα Κέντρα λήψης αποφάσεων. Στις διαβουλεύσεις με τα αρμόδια υπουργεία, προτείνοντας ρεαλιστικές προτάσεις που τις περισσότερες φορές υλοποιούνται.

«Πρόσφατα, η δική πρόταση από τον Υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη που αφορούσε την εργασία των εποχιακών υπαλλήλων στην εστίαση, χωρίς την απώλεια του επιδόματος ανεργίας για 12 ημέρες απασχόλησης. Βοηθώντας έτσι τον κλάδο στην κάλυψη θέσεων εργασίας μπροστά σε μία διαρκή και αυξανόμενη κίνηση.

Στην τελευταία μας συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης τον κ. Σκρέκα πήραμε πρόγραμμα «Εξοικονομώ» για ενεργειακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων ύψους 105εκ ευρώ. Πριν από τρεις μέρες άνοιξε και η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος.

Η βραδιά κύλησε ευχάριστα με το λυράρη Μιχάλη Μαραγκάκη και την τραγουδίστρια Μαριάννα Παπαμακαρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

 

estked

est23

est1

est2

est4

est6

est7

est9

est10

est11

est3

est13

est14

est13

est14

est16

est17

est18

est19

est21

est22

est24

est24

est25

est27

est28

est32

est33

est36

est38

est39

est40

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 12:24

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr