100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

Α. Λιάσκος:«Η Διοίκηση της ΑΑΔΕ τιμωρεί το σύνολο των εργαζομένων θεωρώντας τους a priori (εκ των προτέρων) διεφθαρμένους τους εργαζόμενους αλλά και τους Ευβοιωτες - Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το κλείσιμο της Εφορίας Χαλκίδας» (βιντεο-φωτο)

«Τιμωρούνται όλοι εκτός από εκείνους που έχουν την ευθύνη για το σκάνδαλο στην Εφορία της Χαλκίδας επεσήμανε μεταξύ άλλων στην τοποθετησή του σήμερα το πρωί στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων Εφοριακών Εύβοιας και Βοιωτίας, στον προαύλιο χώρο της Εφορίας Χαλκίδος όπου συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι συλλόγων φορέων, αυτοδιοικητικοί α και β βαθμού, λογιστές αλλά και απλοί πολίτες καθώς και εκπρόσωποι από τους Συλλόγους Εφοριακών όλης της Χώρας, με μοναδικό βουλευτή το Συμεών Κεδικογλου από το ΣΥΡΙΖΑ, να δηλώνει παρουσία!

Τόσο ο κ. Λιάσκος όσο και η Προεδρος της Ομοσπονδίας που ήταν παρούσα αλλά και άλλοι που πήραν το λογο στη συνέχεια τόνισαν τη σημασία που έχει να παραμείνει ανοιχτή η Εφορία Χαλκίδας με όλες τις υπηρεσίες της να λειτουργούν όπως λειτουργούσαν μέχρι τώρα.

«Βρισκόμαστε λίγες μέρες μετά από ένα σοκαριστικό για όλους μας γεγονός. Φαντάζεστε πόσο σοκαριστικό αν ήταν για όλη την κοινωνία, πόσο σοκαριστικό για τους εργαζόμενους ήταν, να προκύπτουν μέσα από τα σπλάχνα μας, τέτοιου είδους φαινόμενα » είπε ο κ. Λιάσκος και συνέχισε: «Από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε τέτοιου είδους φαινόμενα διαφθοράς. Και όχι μόνο τα καταδικάσαμε αλλά ζητήσαμε να διαλευκανθούν σε όσο βάθος είτε χρονικό είτε εμπλεκομένων αυτό αφορά. Όμως θα πρέπει να θυμηθούμε όλοι ότι την ευθύνη για τη διερεύνηση τέτοιων περιστατικών δεν την έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, την έχουν οι διοικήσεις. Όπως είναι οι ίδιοι που έχουν την ευθύνη για την τοποθέτηση των προσώπων σε θέσεις ευθύνης. Οι ίδιοι που με τις μετέπειτα κινήσεις τους, προσπαθούν να αποποιηθούν των ευθυνών τους. Είδατε πουθενά τη διοίκηση της ΑΑΔΕ μετά από εκείνο το γενικόλογο δελτίο τύπου που βγήκε την επόμενη μέρα της ανάδειξης των περιστατικών διαφθοράς. Είδατε να βγάλει καμία ανακοίνωση για το τι μέλλει γενέσθαι; Πληροφορηθήκαμε μόνο από διαρροές στα ΜΜΕ ότι επίκειται η αναδιάρθρωση των αρμοδιοτήτων της ΔΟΥ Χαλκίδος, που για μας αυτό σημαίνει ένα πράγμα: Ότι η Διοίκηση της ΑΑΔΕ τιμωρεί το σύνολο των εργαζομένων θεωρώντας τους a priori (εκ των προτέρων), διεφθαρμένους αλλά δε φτάνει μόνο αυτό. Αλλά δεν τιμωρεί μόνο τον εργαζόμενο στις εφορίες. Τιμωρεί και τον Ευβοιώτικο λαό. Δεν του έφτανε όσα έχει περάσει με τις καταστροφές που έχουν συμβεί, δεν του έφθανε το προηγούμενο κύμα συγχωνεύσεων στις φορολογικές υπηρεσίες του Νομού, και στην κατάργηση των ΔΟΥ Ιστιαίας και Καρύστου, και τον υποβιβασμό της ΔΟΥ Κύμης, έρχεται τώρα και η ολοσχερής κατάσχεση φορολογικών υπηρεσιών από το σύνολο του Νομού.»

Στη συνέχεια ο κ. Λιάσκος τόνισε ότι ο Ευβοιώτης θα είναι πλέον αναγκασμένος για ένα μέρος των φορολογικών εργασιών του ή και για όλες, κάτι που δε γνωρίζουμε ακόμα, να μεταβαίνει στην Αθήνα. «Τιμωρούνται ολοι εκτός από αυτούς που έχουν ευθύνη. Και ποιοι είναι αυτοί που έχουν ευθύνη;»

Ο κ. Λιάσκος γυρίζοντας το χρόνο πίσω στο 2017 σε ότι αφορά στην ΑΑΔΕ τη χαρακτήρισε «ιδιόμορφο μόρφωμα». «Νομίζω μία ακόμα μία Χώρα είναι σε όλο τον κόσμο που δεν έχει φορολογική υπηρεσία που να μην είναι υπο την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, το Κράτος. Αυτό το “ιδιότυπο μόρφωμα” όταν φτιάχτηκε το 2017 έδωσε την ιδιότητα σε ένα πρόσωπο, ο οποίος είναι ο Διοικητής, να μπορεί να αποφασίζει για τα πάντα. Και ένα από αυτά τα οποία αποφάσισε ήταν στον κανονισμό που έφτιαξε για τον τρόπο που επιλέγονται οι άνθρωποι που καταλαμβάνουν τις θέσεις ευθύνης, να μπορεί ο ίδιος ο Διοικητής να παρακάμπτει τον πίνακα κατάταξης. Αυτά τα ζητήματα που αφορούν τη Διαφάνεια, την οποία στο λογότυπο της ΑΑΔΕ, είναι μία από τις βασικές της αρχές, για μας είναι ένα από τα βασικά στοιχεία, αδιαφάνειας! »

Τέλος, ο κ.Λιάσκος ανέφερε ότι παρόλες τις αιτιάσεις για γνωστοποίηση του σχεδιασμού και της πρόθεσης για το μέλλον της ΔΟΥ Χαλκίδος, απαντήσεις μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει επίσημα από τους αρμοδίους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ 

 

ef27

 

 ef24

ef27

ef29

ef5

ef1

ef28

 

 

ef2

ef3

ef29

ef4

ef6

ef7

ef30

ef11

ef12

ef13

ef14 

ef15

ef16

ef17

 ef19

ef20

ef21

ef22

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Μαϊ 2024 17:43

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr