bannernew6

Τελευταία Νέα

Βέτσικας: «Μέσα σε 20 μέρες έχουμε κόψει πάνω από 100 κλήσεις για τροχαίες παραβάσεις από το Λιμεναρχείο Χαλκίδας…»

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας άλλαξε και μπορεί πλέον τα πρόστιμα να μην πέφτουν βροχή για συγκεκριμένες παραβάσεις αλλά οι κλήσεις έχουν σκοπό να σωφρονίσουν τους οδηγούς αφού για παραβάσεις που αφορά τη ζώνη ασφαλείας προβλέπονται επι τόπου αφαίρεση άδειας οδήγησης του οδηγού, άδειας κυκλοφορίας του οχήματος και αφαίρεση πινακίδων.

Την Παρασκευή 20 Απριλίου σε δηλώσεις του στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm, ο Λιμενάρχης Χαλκίδος Ευθύμης Βέτσικας μίλησε για τα μέτρα που ισχύουν σαν «πρωταπριλιάτικο αστείο» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε από την 1η Απριλίου, στον Κ.Ο.Κ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βέτσικας μίλησε για τους παραλιακούς δρόμους που είναι στη δικαιοδοσία και αστυνομεύονται από το Λιμεναρχείο επισημαίνοντας ό,τι μέσα σε 20 μέρες έχουν σημειώσει πάνω από 100 κλήσεις.

«Έχουν μειωθεί έως και 50% τα πρόστιμα. Όχι βέβαια για όλες τις παραβάσεις» δήλωσε ο κ. Βέτσικας και συνέχισε: « Ο νέος ΚΟΚ έχει τρεις διαβαθμίσεις χαμηλής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας. Οι δύο πρώτες τιμωρούνται με χρηματικά πρόστιμα και η τελευταία έχει αφαίρεση πινακίδων, διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας. Εάν τυχόν ξαναγίνει το ίδιο παράπτωμα έχει και επανεξέταση για άδεια οδήγησης…»

Στη συνέχεια ο κ. Βέτσικας αναφέρθηκε στις παραβάσεις καθημερινότητας, όπως είναι η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, η χρήση κινητού τηλεφώνου, η στάθμευση σε διαβάσεις πεζών αλλά και σε θέσεις ΑΜΕΑ επισημαίνοντας ό,τι τα πρόστιμα έχουν καταργηθεί και έχουν αντικατασταθεί με τις προαναφερόμενες ποινές.

Αν και το Λιμεναρχείο Χαλκίδας όπως είπε ο κ. Βέτσικας δεν έχει βγει επιθετικά προς τα έξω τηρώντας αυστηρά τα νέα μέτρα. «Δίνουμε σε πρώτη φάση περισσότερη βάση σε ό,τι έχει να κάνει με τα ΑΜΕΑ, με σταθμεύσεις σε ράμπες, χωρίς βέβαια να σημαίνει ό,τι έχουμε αφήσει τον έλεγχο σε ό,τι αφορά τις άλλες παραβάσεις. Απλά προσπαθούμε να δώσουμε χρόνο προσαρμογής…»

Μέσα σε 20 μέρες έχουν σημειωθεί πάνω από 100 παραβάσεις στους ελέγχους που έχει εστιάσει το Λιμεναρχείο της Χαλκίδας, επισημαίνει τέλος, ο κ. Βέτσικας, ζητώντας απο τους οδηγούς να συμορφωθούν στο νέο ΚΟΚ.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Απριλίου 2018 03:31

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr