X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr

bannernew3

Τελευταία Νέα

Γενική Συνέλευση Εργαζομένων «ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ Α.Ε»: Οι εργαζόμενοι «όμηροι» της Εταιρίας- Τι αποφάσισαν για να τους λύσουν τα χέρια…

«Έλαμψαν»… δια της απουσίας τους οι Κυβερνητικοί βουλευτές του Νομού στην Γενική Συνέλευση των Εργαζόμενων στην επιχείρηση «ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ Α.Ε» που πραγματοποιήθηκε στο Μαντούδι το απόγευμα της Κυριακής 10 Μαΐου, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Τσαπουρνιώτη και εκπροσώπων όλων των παρατάξεων του Δ.Σ, του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού, του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Κελαϊδίτη, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου και Μίλτου Χατζηγιαννάκη και του ΚΚΕ Γιώργου Μαρίνου. Παρόντες και περιφερειακοί σύμβουλοι (την παράταξη του Δημήτρη Αναγνωστάκη εκπροσώπησε η Θεοδώρα Ακριώτη.

Παρών και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας Δημήτρης Μούντριχας, εργαζόμενοι της εταιρίας και ο δικηγόρος Νίκος Ζέρβας ο οποίος έχει οριστεί από το δήμο, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου για να προσφέρει τις νομικές του υπηρεσίες στους εργαζόμενους.

Το λόγο πήρε αρχικά ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης ο οποίος ανέφερε ότι όλα έγιναν μέσα σε μία νύχτα και από κει και πέρα έγιναν οι ενέργειες που έκρινε με απόφαση του το Δ.Σ.

Στην συνάντηση με τους Υπουργούς στην Αθήνα την Παρασκευή αναφέρθηκε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός ο οποίος ανέφερε τα όσα ειπώθηκαν από το Διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας κ. Περιστέρη ο οποίος τους είπε ότι όταν λειτουργήσει και πάλι η εταιρία θα προσλάβει και πάλι τους εργαζόμενους.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας από τους εργαζόμενους που παραβρίσκονταν στο χώρο δεν έπαιρνε αρχικά το λόγο να καταθέσει τους προβληματισμούς του. Ούτε όταν τους καλούσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ούτε όταν τους κάλεσε ο δικηγόρος μετά τη σύντομη τοποθέτηση του.

Το φυτίλι άναψε με τα λεγόμενα του ο εκπρόσωπος της ΓΕΣΕΕ Στέφανος Μπασινάς ο οποίος καταθέτοντας την προσωπική του εμπειρία από όσα είχαν διαδραματιστεί πριν από χρόνια στο Τσιμεντάδικο, επιβεβαίωνε ότι η εθελουσία έξοδος δεν εξασφαλίζει και ταμείο ανεργίας. Όπως επίσης έθεσε και τον προβληματισμό προς όλους γιατί η εταιρία η οποία επικαλείται δυσκολίες στη δραστηριότητα της λόγω κορονοϊού δεν έκανε χρήση των ευνοϊκών μέτρων της Κυβέρνησης

Τότε πετάχτηκαν οι εργαζόμενοι και ζητούσαν από το δικηγόρο να ενημερωθούν αν ισχύει αυτό που ανέφερε ο κ. Μπασινάς. Με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και δικηγόρο Μίλτο Χατζηγιαννάκη να αναφέρει ότι ο Νόμος έχει αλλάξει και εκείνοι που φεύγουν με εθελουσία έξοδο δεν μπορούν να μπουν στο ταμείο ανεργίας, όπως αρχικά είχε τάξει στους εργαζόμενους η εταιρία.

Ένα θέμα που θα κοιτάξει από αύριο διεξοδικά ο δικηγόρος ενώ στη συνέχεια ο δήμαρχος επανήλθε στο βήμα και ζήτησε από τους εργαζόμενους να συστήσουν μία τριμελή επιτροπή η οποία θα εκπροσωπεί τους εργαζόμενους όπου χρειαστεί. Παράλληλα, ο δικηγόρος ζήτησε από τους εργαζομένους τα χαρτιά που η εταιρία τους έδωσε να υπογράψουν.

Οι εργαζόμενοι επεσήμαναν ότι τα ζήτησαν να τα μελετήσουν από τον αρμόδιο που ήρθε σε επαφή μαζί τους αλλά δεν τους τα έδωσε. Με μία απλή εξουσιοδότηση από τους εργαζόμενους θα μπορέσει να τα πάρει ο δικηγόρος για να τα μελετήσει ξεχωριστά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία έχει δώσει καταληκτική ημερομηνία μέχρι την Τρίτη 12 Μαΐου για να υπογράψουν διαφορετικά όπως είπαν οι εργαζόμενοι θα αλλάξει στάση απέναντί τους. Ο δικηγόρος τους συνέστησε να πάνε κανονικά για δουλειά ακόμα και αν τους διώξει κάποιος. Και θα έρθει εκείνος με εξουσιοδότηση των εργαζομένων σε επαφή με την εταιρία πριν πέσουν οι οριστικές υπογραφές.

Εάν δεν εξασφαλισθεί ότι οι εργαζόμενοι θα μπουν μετά την εθελούσια έξοδο τους, στο ταμείο ανεργίας σημαίνει ότι δεν θα έχουν ασφαλιστική κάλυψη πέραν των χρημάτων που θα χάσουν.

Τέλος, να σημειωθεί ότι γίνονται προσπάθειες να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα και να αποζημιωθούν και όσοι εργάζονταν σε εργολάβους. Η συζήτηση που έγινε πριν από τη Γενική Συνέλευση στο δημαρχείο με τους εργολάβους είχε ως αντικείμενο οι εργολάβοι να συνεχίσουν να συνεργάζονται με την ΤΕΡΝΑ στις άλλες εταιρίες που έχει.

Όπως και να ‘χει από τη στάση των εργαζομένων μπορούσε κανείς να αντιληφθεί ότι οι άνθρωποι βρίσκονται σε «ομηρία» από πλευράς της εταιρίας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έδωσαν στο eviakosmos.gr εργαζόμενοι στην εταιρία, ο εκπρόσωπος της εταιρίας που τους πρότεινε εθελουσία έξοδο τους μίλησε για να τους δώσει η εταιρία μισθούς ενός έτους συν 6.000€ μπόνους. Για να υπογράψουν τους έδωσε διορία μέχρι την Τρίτη. Την στάση αυτή της εταιρίας ο κ. Ζέρβας την χαρακτήρισε εκβιαστική.

Οι εργαζόμενοι πάνω σε αυτό ανέφεραν ότι αν δεν υπογράψουν την Τρίτη, ο εκπρόσωπος της εταιρίας δεν τους αφήνει άλλο περιθώριο και πως αφήνει ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο της απλής αποζημίωσης μετά από απόλυση ή ακόμα και να οδηγηθεί σε πτώχευση η εταιρία.

Ο ΕΥΡΙΠΟΣ 90FM μετάδωσε ζωντανά τη Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων στο Μαντούδι.

GENIKI SINELEUS2

GENIKI SINELEUS3

GENIKI SINELEUS4

GENIKI SINELEUS6

GENIKI SINELEUS7

GENIKI SINELEUS8

GENIKI SINELEUS9

GENIKI SINELEUS10

GENIKI SINELEUS11

GENIKI SINELEUS12

GENIKI SINELEUS13

GENIKI SINELEUS15

GENIKI SINELEUS16

GENIKI SINELEUS17

GENIKI SINELEUS18

GENIKI SINELEUS19

GENIKI SINELEUS20

GENIKI SINELEUS21

GENIKI SINELEUS22

GENIKI SINELEUS23

GENIKI SINELEUS24

GENIKI SINELEUS25

GENIKI SINELEUS26

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ Α.Ε» ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Μαϊ 2020 03:44

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr
X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr