bannernew6

Τελευταία Νέα

Μετά από 8 μήνες η ΕΣΕΕ υιοθετεί προτάσεις του Γ.Γ του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννη Μαραγκού – Ζητά κατάργηση της προκαταβολής φόρου και του τέλους επιτηδεύματος…

Τις προτάσεις που κατέθεσε πριν 8 μήνες στη Συνεδρίαση του Επιμελητηρίου ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννης Μαραγκός υιοθέτησε τώρα η ΕΣΕΕ και τις προτείνει στην Κυβέρνηση.

Κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ευβοίας 03/04/20 μέσω Skype οι προτάσεις του κ. Μαραγκού για τα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών της Εύβοιας, Σκύρου αλλά και την επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας ήταν οι εξής τρεις:

1) Κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος για την φορολογική χρήση του 2019.

2) Επιστροφή στο 100% της προκαταβολής φόρου με την κατάθεση της νέας φορολογικής δήλωσης για όλους επαγγελματίες που την έχουν προκαταβάλει.

3) Επιχορήγηση όλων των επιχειρήσεων όχι υπό μορφή δανείου αλλά με κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανεξάρτητα από τον κρατικό προϋπολογισμό που ως γνωστόν δεν αντέχει να υποστηρίξει τόσο μεγάλο κόστος.

4) Οι όποιες άλλες χρηματοδοτήσεις των επιχειρήσεων πέραν της προαναφερθείσης με όσο χαμηλό επιτόκιο αυτές παραχωρηθούν, ακόμη και με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, ακόμη και με περίοδο χάριτος για τα πρώτα δύο τρία έτη έχω την εντύπωση πως θα είναι καταστρεπτικές και στα επόμενα χρόνια θα ανοίξει ένας νέος φαύλος κύκλος για τους δανειολήπτες παρόμοιος με αυτόν των πυρόπληκτων δανείων όπως αυτά δόθηκαν και με τον τρόπο που το χειρίστηκαν οι Ελληνικές τράπεζες.

Δίνοντας βέβαια περισσότερο βάρος στο τέταρτο σκέλος κατά την γνώμη του κ. Μαραγκού, που είναι το σημαντικότερο όλων, όπως ο ίδιος επεσήμανε.

Η ΕΣΕΕ χτες, με επιστολή της στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο ζητά την κατάργηση τόσο της προκαταβολής φόρου όσο και του τέλους επιτηδεύματος. Στην επιστολή επισημαίνει:

Η δυσμενής συγκυρία για την αγορά και την οικονομία επιβάλλει πλέον τολμηρά βήματα αναδιάταξης του οικονομικού περιβάλλοντος, μέσα από δραστικά μέτρα που θα απαλλάσσουν τον επιχειρηματικό κόσμο από βαρίδια του παρελθόντος και θα διασφαλίζουν την τόνωση της ρευστότητάς του.

Η κατάργηση των δύο φορολογικών επιβαρύνσεων αποτελεί καθολικό και δίκαιο αίτημα του εμπορικού κόσμου. Ειδικά το τέλος επιτηδεύματος αποτελεί ένα άδικο και παρωχημένο μέτρο, πόσο μάλλον σήμερα που δεν είναι δυνατόν επιχειρήσεις που μένουν κλειστές με κρατική εντολή, να καταβάλλουν ειδικό τέλος για ένα επιτήδευμα το οποίο δεν ασκούν. Γι’ αυτό στην περίπτωση που η κατάργησή του δεν είναι εφικτή, ζητάμε την απομείωσή του κατά το ποσοστό που αντιστοιχεί στους μήνες που η κάθε επιχείρηση έμεινε κλειστή λόγω της πανδημίας.

Η ΕΣΕΕ αντιλαμβάνεται ότι η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης κινείται εντός του πλαισίου των δημοσιονομικών αντοχών της χώρας. Ωστόσο, οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις θα είναι καθοριστικές για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας και τη στήριξη της απασχόλησης, ενώ η απώλεια των εσόδων για τα δημόσια ταμεία θα μπορέσει να αναπληρωθεί μέσω της αυξημένης καταναλωτικής ζήτησης και της ενίσχυσης της επενδυτικής δραστηριότητας.

Το Επιμελητήριο Εύβοιας είναι ένα βήμα πιο μπροστά. Η συνεργασία μεταξύ των μελών της Διοικητικής και του Δ.Σ για τη διασφάλιση των συμφερόντων των μελών του Επιμελητηρίου είναι ο στόχος τόσο του νέου Προέδρου Γιάννη Γεροντίτη όσο και των υπολοίπων που μετά την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Προέδρου συνεργάζονται άψογα πετυχαίνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το Επιμελητήριο Εύβοιας πλέον βρίσκει ανταπόκριση στις ουσιαστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις που καταθέτει.

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr