bannernew5

Τελευταία Νέα

Η καρδιά της φετινής «Evia Island Regatta» ξεκίνησε να χτυπά δυνατά από την πόλη της Χαλκίδας για όλη την Εύβοια και τη Σκύρο - Άψογος και χαρισματικός οικοδεσπότης ο Ν. Μώρος στην άρτια διοργανωμένη τελετής έναρξης

Την Κυριακή το βράδυ σε ένα ειδυλλιακό τοπίο με θέα τον Ευβοϊκό έγινε και επίσημα πλέον η τελετή έναρξης της φετινής Evia Island Regatta. Στο Xenia έδωσαν ραντεβού πληρώματα, διοργανωτές και χορηγοί και η βραδιά ήταν μοναδική για όλους. Τη βραδιά τίμησε με την παρουσία της η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη που έφτασε στο χώρο συνοδευόμενη από το Βουλευτή Εύβοιας της ΝΔ. Σίμο Κεδίκογλου. Ως άψογος και χαρισματικός οικοδεσπότης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοργάνωσης και Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου της Εύβοιας, Νίκος Μώρος, έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα του αγώνα θαλάσσης που φέτος θα πραγματοποιηθεί σε Κεντρική-Βόρεια Εύβοια και Σκύρο.

Ο κ. Μώρος αναφερόμενος στον αγώνα που έγινε πλέον θεσμός στο Νομό, σημείωσε το γεγονός ότι παρά τις αντιξοότητες της πανδημίας, τη φετινή χρονιά υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχές από πληρώματα που κατέφτασαν στην Χαλκίδα, από όλη την Ελλάδα. Και όλο αυτό διότι υπάρχει άριστη διοργάνωση και έχουν καταφέρει Επιμελητήριο-ΟΛΝΕ- Περιφέρεια -ΙΟΧ και συνεργαζόμενοι Δήμοι Χαλκιδέων, Ιστιαίας –Αιδηψού και Σκύρου να προβάλλουν και το τουριστικό προϊόν της Εύβοιας που εκτός από τις απαράμιλλές ομορφιές της και τις παραλίες με τα καταγάλανα νερά, έχει να προσφέρει στον επισκέπτη όλη την πολιτιστική της κληρονομιά αλλά και τη γαστρονομία.

Συνδυασμός που κάνει τον επισκέπτη να θέλει να ξαναέρθει στην Εύβοια, αυτή τη φορά εκδρομή ή διακοπές με την παρέα του. Η καλή συνεργασία των διοργανωτών, σε συνάρτηση με τους χορηγούς που στήριξαν για ακόμα μία χρονιά το όλο εγχείρημα, ανέβασαν τον πήχη πολύ ψηλότερα φέτος.

 

Νίκος Μώρος: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, οι δήμοι Χαλκιδέων, Ιστιαίας-Αιδηψού και Σκύρου, ο ΟΛΝΕ, το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου, αναδεικνύουν τη δυναμική της συνεργασίας, όλων όσων μοιράζονται ένα κοινό όραμα»

moros regatta7

«Είναι μεγάλη χαρά, και ταυτόχρονα ξεχωριστή τιμή για μένα, ως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, να σας καλωσορίσω σε αυτή τη σημαντική και ταυτόχρονα ξεχωριστή διοργάνωση του Ιστιοπλοϊκού αγώνα ανοιχτής θαλάσσης Evia Island Regatta 2021. Είναι σημαντική γιατί αποτελεί το μεγαλύτερο ναυταθλητικό γεγονός που διοργανώνεται στο Νομό μας. Και είναι ξεχωριστή για τέσσερείς λόγους» ανέφερε μεταξύ άλλων στο καλωσόρισμα του ο οικοδεσπότης της βραδιάς, Νίκος Μώρος και συνέχισε:

«Πρώτα απ΄όλα μέσα στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που όλοι βιώσαμε και βιώνουμε, μία ομάδα ανθρώπων, αντί να αφεθεί σε αυτό το κύμα της ανασφάλειας και του φόβου, επέλεξε να τολμήσει δυναμικά. Και να ενεργοποιήσει τους συμπολίτες μας, να συμμετέχουν στην υλοποίηση ενός κοινού εγχειρήματος, που αφορά σε όλη την Εύβοια και τη Σκύρο. Τη διοργάνωση του Ιστιοπλοικού αγώνα, Evia island Regatta 2021. Από τη Χαλκίδα, τους Ωρεούς, το Ψαροπούλι, τη Σκύρο, όλη η τοπική κοινωνία ετοιμάζεται πυρετωδώς, με κάθε ενθουσιασμό για να υποδεχθεί τους ιστιοπλόους μας και όλους όσους περιβάλλουν την εκδήλωση. Ήδη, έχουν δει τα έργα που ετοιμάζονται στα λιμάνια τους από τον ΟΛΝΕ, με αφορμή τις διοργανώσεις αυτές. Καθώς και τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που υπάρχουν για τον τόπο τους. Κάθε τοπική κοινωνία, περιμένει με πραγματική αγωνία, να σας δείξει τις ομορφιές του τόπου της. Να γευτείτε τα τοπικά προϊόντα, να πιείτε το κρασί της, να ακούσετε τα όμορφα τραγούδια της και κυρίως να σας μείνει αξέχαστη αυτή η ανάμνηση, ώστε μετά να πείτε: Θα ξαναέρθω με φίλους μου…

Δεύτερον: Αυτή η ενεργοποίηση και η αλληλεπίδραση που δεν περιορίστηκε σε μία μικρή ομάδα ανθρώπων, αλλά επεκτάθηκε και ενεργοποίησε όλη την τοπική κοινωνία. Τους τοπικούς συλλόγους και φορείς της κάθε περιοχής, από τη Χαλκίδα έως τη Σκύρο. Ετέθη κάτω, υπό την αιγίδα τριών υπουργείων. Του Υπουργείου Τουρισμού, που σήμερα μας τιμά με την παρουσία της η Υφυπουργός κα Ζαχαράκη, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς επίσης και του Υπουργείου Αθλητισμού και Πολιτισμού. Τα οποία αγκαλιάσανε από την πρώτη στιγμή αυτό το μοναδικό γεγονός για την Εύβοια και τη Σκύρο.

Η σύμπνοια και η δημιουργική αλληλεπίδραση της Ευβοϊκής κοινωνίας και των φορέων που υποστήριξαν τη διοργάνωση. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, οι δήμοι Χαλκιδέων, Ιστιαίας-Αιδηψού και Σκύρου, ο ΟΛΝΕ, το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου, αναδεικνύουν τη δυναμική της συνεργασίας, όλων όσων μοιράζονται ένα κοινό όραμα. Δηλαδή, την αγάπη για τον τόπο τους και την επικέντρωση στην αναπτυξιακή προοπτική του.

Τρίτον: Αυτή η σύμπνοια που προανέφερα, οδήγησε τους διοργανωτές της Evia Island Regatta στη διεξαγωγή στη Σκύρο, του Πανελληνίου Κυπέλλου Ανοιχτής Θαλάσσης 2021. Ανοίγουμε πανιά από τη Χαλκίδα στη Σκύρο. Ξεχωρίζει αυτή η εκδήλωση γιατί ενσωματώνει, σε μια κοινή διοργάνωση. Για πρώτη φορά και το τονίζω!

Τέταρτον: Ο μεγάλος αριθμός χορηγών μας. Των τοπικών μας επιχειρήσεων που πίστεψαν στο όραμα των διοργανωτών και αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή το εγχείρημά μας. Που έγινε και δικό τους εγχείρημα. Το Πολεμικό Ναυτικό, που διέθεσε πλοίο συνοδεία και για τους δύο αγώνες. Ευχαριστούμε πολύ τον κυβερνήτη του σκάφους, τον κ. Λεονταράκη. Ο Ερυθρός Σταυρός, που βρίσκεται συνέχεια κοντά μας, για την ασφάλεια μας. Τα ΜΜΕ που προβάλλουν το γεγονός.

Οι λόγοι αυτοί καθιστούν ξεχωριστή την όλη διοργάνωση και αποδεικνύουν ότι δεν είναι απλά ένα αθλητικό γεγονός. Ανάδειξη της Εύβοιας ως τουριστικός προορισμός είναι όλα όσα προανέφερα… »

Μπάμπης Μανιάτης: «Φέτος, με το Νίκο το Μώρο δε χρειάστηκε πολύ- Με τα μάτια πραγματικά σε ένα 5έπτο βρήκαμε ακριβώς τι πρέπει να γίνει…»

maniatis regatta5

Την τελετή έναρξης της Evia Island Regatta, έκανε ο Διευθυντής του ΟΛΝΕ και ιστιοπλόος Μπάμπης Μανιάτης, δανειζόμενος στίχους του ποιητή Γιάννη για να κάνει μία σύντομη ιστορική αναδρομή στην πόλη με τα τρελά νερά, την πόλη της Χαλκίδας.

«Ήταν σα να σε πρόσμενα κυρά…Απόψε που δεν έπνεε έξω ανάσα. Και έλεγα θα έρθει απόψε από τα νερά και από τα δάση…» ανέφερε ο κ. Μανιάτης και συνέχισε:

«Με αυτά τα λόγια, δίπλα ακριβώς, σε δέκα μέτρα, ο μεγάλος αυτός Χαλκιδολάτρης Γιάννης Σκαρίμπας, μέσα από τον αιώνιο ύπνο του, με αυτά τα λόγια στο “ Ουλαλούμ” καλωσορίζει την πόλη. Μη σας ξενίζει ο σουρεαλισμός. Εμείς δεν είναι ανάγκη κυρία Υπουργέ, κ. Βουλευτά, κ. Περιφερειάρχα, κα Δήμαρχε, να ανατρέξουμε στον Μπρετόν, στον Ανδρέα Εμπειρίκο, για να μάθουμε να θεωρούμε τον κόσμο, πέρα και έξω από τα πράγματα. Εμείς έχουμε τα τρελά νερά. Έξι ώρες πάνω, έξι ώρες κάτω μέχρι να ζυγιστούν στον παγκόσμιο ζυγό της γης και να βρουν την ισορροπία. Τρεις χιλιάδες χρόνια, τώρα, η πόλη, με το πρώτο λιμάνι της εκεί που ήταν η Κάλχη, το “πορφυρούν κοχύλι” που έγραφαν οι Φοίνικες, τις πορφύρες, στη Μάνικα στην Έξω Παναγίτσα, για να περάσουν στο κάτω λιμάνι, του Αγίου Στεφάνου, και στον κατάλογο των Ομηρικών Επών, να έχει 40 πλοία στην εκστρατεία στην Τροία.

Να περάσουμε στη Μακεδονική κατοχή, στην Αθηναϊκή συμμαχία, να στείλουμε στη Σαλαμίνα πλοία από τη Χαλκίδα. Να έρθουμε μετά στη Ρωμαϊκή Εποχή, όπου πραγματικά μοιράστηκε σε τρία δημάρια, ο μεγάλος δήμος της Χαλκίδας. Που έφτανε από το Αλιβέρι, έως περίπου τα Ψαχνά. Και να περάσουμε στην Τουρκοκρατία, όπου πίσω μας ακριβώς το 1684, με Ενετό αρχιτέκτονα χτίζεται από τους Τούρκους, το κάστρο της Κανήθου. Πρωτόλεια, προϊστορική πόλη της περιοχής. Εδώ, οπού ο Γιάννης Σκαρίμπας υμνεί την πόλη, με απόστροφο, το Δημήτρη Μυταρά.

Εδώ, που ο Νίκος Σκαλκώτας τις πρώτες δοξαριές του προσπαθεί να τις εναρμονίσει με τον ήχο, των φλοίσβων του κύματος. Εδώ σε αυτή την περιοχή, σήμερα, περίπου 190 χρόνια, από την απελευθέρωση της πόλης, γιατί δυστυχώς το 1833, επανεδόθη η πόλη στην ελληνική επικράτεια, από τους Τούρκους. Σήμερα, και εμείς σουρεαλιστικά μέσα από αυτή την κατήφεια, της κατάθλιψης του κορωνοϊού, προσπαθούμε για τρίτη φορά, και δεχόμαστε και νέες ιδέες, όχι από Χαλκιδείς, αλλά από κάποιο παλληκάρι που άφησε την Ορεινή Αρκαδία και ήρθε στην πόλη, και πρότεινε πριν τρία χρόνια, αυτό το classter του Επιμελητηρίου με τη θαλάσσωκρατούσα περιοχή, και έκανε την Εύβοια Ρεγκάτα.

Ποιο; Το Επιμελητήριο. Που δε μένει σε συντεχνιακή αντίληψη. Που ξεπερνάει τα δεδομένα. Που βλέπει ανοιχτά για τα events στην πόλη και το Νομό. Και έτσι εμείς σήμερα, τιμώντας την πρόσκληση-πρόκληση του Επιμελητηρίου για τρίτη φορά, έχοντας διδαχθεί από μεγάλους δασκάλους της Ιστιοπλοΐας, όπως ο μεγάλος απών, απόψε ο Γιώργος ο Βατίκαλος. Ή όπως χτες χάσαμε το μεγάλο φίλο του Ομίλου, τον Ανδρέα τον Ποταμιάνο. Εμείς οι νεότεροι, και οι ακόμα πιο νεότεροι από μας, πλέον παραδώσαμε τα όπλα. Και πάμε πληρώματα, επιτροπές, θαλασσοπορίες. Τα νέα παιδιά ακολουθώντας την προτροπή του Επιμελητηρίου, προσπαθούν για τρίτη χρονιά. Κάθε χρονιά είναι και καλύτερη. Φέτος, με το Νίκο το Μώρο δε χρειάστηκε πολύ. Με τα μάτια πραγματικά σε ένα 5έπτο βρήκαμε ακριβώς τι πρέπει να γίνει.

Και σ αυτή την προσπάθεια, δεν μπορούσα να μείνω και ως ιστιοπλόος, αλλά και ως Διευθύνων του ΟΛΝΕ, υπό την εγνωσμένη Προεδρεία του Σπύρου του Γεροντίτη, δε μπορούσα ως Οργανισμός Λιμένων να μη σταθώ συμπαραστάτης στην προσπάθεια αυτή.»

Φάνης Σπανός: «Το στηρίζουμε με όλη μας τη θέρμη, με όλη μας τη διάθεσή γιατί πιστεύουμε πραγματικά στα οφέλη που μπορεί να αποδώσει

spanos regatta6

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, άρτι αφιχθείς από το πανέμορφο Νησί της Στερεάς τη Σκύρο, όπου θα γίνει και η τελετή λήξης της φετινής Regatta. «Βρίσκομαι με ιδιαίτερη χαρά σε αυτό το βήμα γιατί καλωσορίζουμε για τρίτη χρονιά, μία πολύ ξεχωριστή διοργάνωση που ξεκίνησε σαν μία απλή ιδέα, με το εξής σκεπτικό: Πως θα δείξουμε στον κόσμο, στην Ελλάδα, παντού, ότι η Εύβοια είναι Νησί; Θα κάνουμε έναν αγώνα που θα κάνει γύρω –γύρω την Εύβοια, με τα ιστιοπλοϊκά σκάφη. Και έτσι αυτή η απλή και σοφή σύλληψη έφερε ένα θεσμό» είπε ο Περιφερειάρχης και συνέχισε:

«Ένα θεσμό, που πέρασε την πρώτη του νιότη, και που σήμερα και κάθε χρόνο το βλέπουμε να μεγαλώνει και να αποκτά όλη του την αξία. Αυτό δε θα μπορούσαμε παρά να το στηρίζαμε όλοι. Και γι’ αυτό θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό, βλέπετε πίσω μου δεκάδες φορείς, που το στηρίζουν. Που το στηρίζουμε με όλη μας τη θέρμη. Με όλη μας τη διάθεση. Γιατί; Γιατί πιστεύουμε πραγματικά στα οφέλη που μπορεί να αποδώσει. Η Σκύρος βρίσκεται σε τροχιά Ρεγκάτας. Θέλω να προσθέσω τη φωνή μου και τις δυνάμεις μου. Να καλωσορίσω όλες τις ομάδες που θα συμμετέχουν. Όλα τα πληρώματα. Να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους. Να μεταφέρω και τους χαιρετισμούς του Λευτέρη του Αυγενάκη ο οποίος έσπευσε να υποδεχθεί τον Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο.

Κάτι που δεν του επέτρεψε να είναι μαζί μας απόψε. Και κλείνοντας, να πάρω και την ποιητική σκυτάλη από τον φίλο Μπάμπη Μανιάτη, και να ευχηθώ σε όλα τα πληρώματα: Να φουσκώσει τ αγέρι ολόλευκα πανιά, ωσάν το περιστέρι που απλώνει τα φτερά!»

Έλενα Βάκα: «Εμείς δεν κάνουμε τίποτα παραπάνω από αυτό που πρέπει να κάνουμε, σε ένα ταξίδι στον Ευβοϊκό που πλέον έχει γίνει θεσμός»

vaka

 

 

Ο λόγος της δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, ήρθε να αποδώσει τη σημασία του συγκεκριμένου αγώνα θαλάσσης.

«Εμείς δεν κάνουμε τίποτα παραπάνω από αυτό που πρέπει να κάνουμε, σε ένα ταξίδι στον Ευβοϊκό που πλέον έχει γίνει θεσμός. Και αυτό οφείλετε καταρχάς στην πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου αλλά πάνω από όλα στην πολύ καλή συνεργασία που έχουμε για τον τόπο όλοι οι φορείς » είπε χαρακτηριστικά η κα Βάκα και συνέχισε:

«Επιτρέψτε μου σαν οικοδέσποινα κατά κάποιον τρόπο καλωσορίζοντάς σας στη Χαλκίδα και στο Δήμο Χαλκιδέων, στο δαντελωτό, από πλευράς ακτών δήμο Χαλκιδέων, όλους τους ιστιοπλόους που είναι σήμερα κοντά μας. Παίρνοντας αφορμή από τον πάντα λυρικό Μπάμπη Μανιάτη θα πω ότι πράγματι είστε εδώ στο δήμο Χαλκιδέων, στον Εύριπο, στα τρελά νερά. Και είμαστε πραγματικά τρελοί. Γιατί ποιος είναι τρελός; Τρελός είναι ο παράφρων. Αυτός που δεν έχει λογική. Τρελός όμως είναι και ο παθιασμένος. Τρελός είναι και αυτός που απολαμβάνει πολύ κάτι. Τρελός, είναι και ο αξιωματικός στο σκάκι που είναι ένα πολύ πολύτιμο πιόνι, που μάλιστα πρέπει να το κρατήσεις μέχρι το τέλος, γιατί όσο φεύγουν τα άλλα πιόνια τόσο περισσότερο ανοίγονται οι διαδρομές του και μπορεί να βοηθήσει στη νίκη. Αυτή είναι η Χαλκίδα. Αυτός είναι ο δήμος Χαλκιδέων. Ένας τόπος τρελός, παθιασμένος, χρήσιμος και πολύτιμος που πρέπει να τον κρατήσετε στην καρδιά σας για πάντα. Καλές θάλασσες!»

simos regatta10

 

Ο άνθρωπος που έχει συμβάλει τα μάλα για να γίνει θεσμός η Regatta στην Εύβοια, δεν είναι άλλος από το Βουλευτή Εύβοιας της Ν.Δ Σίμο Κεδίκογλου. Όπως ανέφερε και ο ίδιος στο λόγο του είχε αναφερθεί σε μία εκδήλωση του Επιμελητηρίου σε δημοσίευμα του National Geographic, σύμφωνα με το οποίο η Εύβοια είναι ιδανική για ιστιοπλοΐα. Στη συνέχεια, η ιδέα πήρε σάρκα και οστά από τους Επιμελητηριακούς Συμβούλους. Και μέχρι και σήμερα ο Βουλευτής το στηρίζει, εμπράκτως.

Σοφία Ζαχαράκη: «Θεώρησα ότι είναι ηθική μας υποχρέωση να είμαστε παρούσες και παρόντες άμεσα, σε αυτή τη διοργάνωση»

zaxaraki regatta8

Μία ευχάριστη νότα στη βραδιά, ο χαιρετισμός της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη. Η κα Ζαχαράκη η οποία αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή τη Regatta, ενώ παράλληλα έστειλε το μήνυμα που περνάει μέσα από αυτή τη διοργάνωση, υπέρβασης και ανθεκτικότητας, καθώς μέσα σ αυτή τη δυστοκία που έχει προκαλέσει η δυστοκία με την πανδημία τους τελευταίους 18 μήνες και κατάφεραν παρά τις αντιξοότητες να βρεθούν δια ζώσης. Που ήταν όπως είπε και η ουσία της βραδιάς, να βρεθούν από κοντά και να συζητήσουν για τη διοργάνωση.

«Επιμένετε στο να έχετε για Τρίτη χρονιά regatta. Η οποία συνοδεύεται και από το Πανελλήνιο event το οποίο θα γίνει στη Σκύρο. Άρα στη Χαλκίδα, στο Ψαροπούλι, στους Ωρεούς και στη Σκύρο που βρίσκεστε και θα βρίσκεστε μέχρι το τέλος της εβδομάδος» είπε η κα Ζαχαράκη και συνέχισε:

«Ξέρετε όταν πριν από λίγους μήνες, έφτασα στο Υπουργείο, ήταν Ιανουάριος του 2021, και λίγες μέρες μετά ήρθε ο Σίμος Κεδίκογλου μαζί με τον κ. Μώρο να με ενημερώσουν για τη Regatta και να μου πουν ότι πρέπει οπωσδήποτε το Υπουργείο να το υποστηρίξει. Θεώρησα ότι ήταν ηθική υποχρέωση. Ένα χρέος προς την πόλη αλλά και στην περιοχή γενικότερα. Σε μια Περιφέρεια όπου μαζί με το Φάνη το Σπανό προσπαθούμε να συνεργαστούμε ουσιαστικά και να δώσουμε πρακτικές λύσεις. Αλλά και έργα έμπνευσης, έτσι ώστε να μη μείνουμε μόνο στη διαχείριση του τώρα. Στη διαχείριση μιας πανδημίας ή μιας δυσκολίας, αλλά να δώσουμε λίγο και την έννοια του αύριο. Θεώρησα ότι είναι ηθική μας υποχρέωση να είμαστε παρούσες και παρόντες άμεσα, σε αυτή τη διοργάνωση. Και στέκομαι σήμερα με υπερηφάνεια μπροστά από αυτή την αιγίδα και των υπολοίπων υπουργείων, το Επιμελητήριο, το ΣΑΜΕΕ, του Ιστιοπλοϊκού, των χορηγών και των υποστηριχτών, γιατί χωρίς αυτούς, δε θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε απόψε εδώ.»

Στη συνέχεια, η κα Ζαχαράκη μίλησε για συνέργεια προκειμένου να ανοίξουμε όπως είπε πανιά στον Τουρισμό. «Δύο λόγια για το τι αξία έχει για μας ο θρησκευτικός τουρισμός. Ήταν η πρόθεση και του Υπουργού Χάρη Θεοχάρη και δική μου, ούσα υπεύθυνη για τον αθλητικό τουρισμό, να έχουμε μία συγκεκριμένη στρατηγική, η οποία να δένει όλες τις πρωτοβουλίες τις οποίες αυτή τη στιγμή λαμβάνονται, με μία στρατηγική.

Άρα, πολύ σύντομα θα έχουμε μία στρατηγική η οποία για να εκπονηθεί για τον αθλητικό τουρισμό. Το είπαμε πριν από λίγο καιρό και στη Β. Εύβοια. Και εδώ δήμαρχε, αυτό νομίζω ότι έχει μεγαλύτερη αξία. Το ότι είναι η Χαλκίδα που πιάνει το νήμα, μιας πολύ καλά οργανωμένης διοργάνωσης, που όλοι υποστηρίζετε και φαίνεται πως το κάνετε. Όλοι μαζί σε μία συνέργεια που είναι και η μαγική λέξη και στον τουρισμό. Συνέργεια για να ανοίξουμε πανιά όπως ανοίξαμε και φέτος στον τουρισμό.

Και επειδή βρισκόμαστε εν μέσω της τουριστικής περιόδου πρέπει να σας πω ότι δηλώνουμε χαρούμενες και χαρούμενοι γιατί αυτή τη στιγμή η πορεία της σεζόν είναι ικανοποιητική. Δεν ξεχνάμε όμως και δεν δημιουργεί αυτό εφησυχασμό, ότι έχουμε ένα πολύ μεγάλο κοινό εχθρό. Τον κορωνοϊό. Την καινούργια μετάλλαξη. Δεν ξεχνάμε ότι ένα πολύ μεγάλο δώρο το οποίο μας έχει δώσει η επιστήμη είναι ο εμβολιασμός και από εδώ από αυτό το βήμα θέλω να προτρέψω όσους το σκέφτονται αυτή τη στιγμή, να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Γιατί νομίζω το διακυβευμα είναι πολύ υψηλό, πολύ σημαντικό, πολύ σοβαρό, για να μπορούμε να ξαναβρισκόμαστε. Για να μπορούμε έτσι να κάνουμε τις βόλτες μας στις θάλασσες ερασιτέχνες ή επαγγελματίες και οπουδήποτε ο καθένας θέλει να ανοίξει τα πανιά και να πλεύσει με καλές θάλασσες. Πέρα από όλα αυτά, εγώ θα ήθελα να ευχηθώ καλή δύναμη σε όλες τις συμμετέχουσες και συμμετέχοντες αλλά καλή δύναμη και στους ιθύνοντες, αλλά και στις τοπικές αρχές γιατί είναι πάνω στους δικούς σας ώμους που στηρίζονται όλες αυτές οι πρωτοβουλίες. Αλλά και σε μας που είμαστε συνοδοιπόροι σε τέτοιου είδους εγχειρήματα. Καλές θάλασσες! »

Μικρό χαιρετισμό απηυθύναν στη συνέχεια, η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Ελένη Αϊδίνη, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Αθλητισμού Ηλίας Μπουρμάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Κώστας Γαλάνης, ο Πρόεδρος του ΙΟΧ Αναστάσιος Στενός και ο Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος αγώνων Κώστας Κατσικαβάλης. Μια μαγευτική βραδιά έκλεισε με βραβεύσεις στα πληρώματα που συμμετείχαν στους αγώνες της προηγούμενης μέρας, με τις ευχές όλων για καλή επιτυχία!

regatta1

regatta2

regatta3

regatta4

regatta9

regatta11

regatta12

regatta13

regatta68

regatta70

 

regatta14

regatta21

regatta23

regatta24

regatta25

regatta26

regatta27

regatta28

 regatta29

regatta30

regatta31

regatta32

regatta33

regatta35

regatta36

regatta37

regatta38

regatta39

regatta40

 

 regatta41

regatta42

regatta43

regatta44

regatta45

regatta46

regatta47

regatta48

regatta49

regatta50

regatta51

regatta52

regatta53

regatta54

regatta55

regatta56

regatta57

regatta58

regatta59

regatta60

 regatta61

regatta62

regatta63

 

regatta64

regatta65

regatta66

regatta67

regatta69

regatta72

regatta75

 

Και βέβαια, δε μπορεί να μην αναφερθεί κανείς στην πρωτοβουλία της Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία φρόντισε το μενού της βραδιάς να είναι με τοπικά προϊόντα της Εύβοιας. Σε συνεργασία με το Catering Γουναρόπουλος, που επιμελήθηκε και παρουσίασε στα φαγητά αλλά και στα γλυκά, δίνοντας αποκλειστικά τοπικιστικό χαρακτήρα. Και λόγω των ημερών δεν έλειψε και το ψητό γουρουνόπουλο από το πιάτο της Εύβοιας. Με το Στέλιο Γουναρόπουλο να παίρνει για ακόμα μία φορά τα εύσημα, για το άψογο σέρβις και το γεγονός ότι κατάφερε για ακόμα μία φορά να μας ξελογιάσει ταξιδεύοντας μας από την μία μέχρι την άλλη άκρη της Εύβοιας, με τις μοναδικές γεύσεις του. Όσο για τα γλυκίσματα στη συνέχεια, τα λόγια είναι περιττά όταν μιλά κανείς για τον master της Ζαχαροπλαστικής στη Χαλκίδα! Μοναδικές γεύσεις σε μεγάλη ποικιλία που κάλυπταν τα γούστα και του πιο απαιτητικού, είχαν την τιμητική τους!

regatta74

regatta15

regatta16

regatta17

regatta18

regatta19regatta20

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 14:15

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr