Τελευταία Νέα

Αναστέλλονται οι άδειες αιολικών σταθμών στις πυρόπληκτες περιοχές της Β. Εύβοιας

Ψηφίστηκε στη Βουλή σήμερα η αναστολή αδειοδότησης αιολικών σταθμών σε περιοχές της Βόρειας Εύβοιας – Ανακαλούνται οι υφιστάμενες Αδειες Παραγωγης και Βεβαιώσεις πααγωγού ή Βεβαιώσεις Ειδικών Εργων του ν. 4685/2020, σύμφωνα με το άρθρο 73.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με οσα αναφέρει το άρθρο 73 1)αναστελλεται η υποβολή αιτήσεων για την έκδοση και χορήγηση του συνόλου των απαιτούμενων αδειών, όρων αι εγκρίσεων για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι χωροθετούνται στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας της Π.Ε Εύβοιας, ιδίως δε αιτήσεων χορήγησης Βεβαιώσεων παραγωγού ή ειδικών έργων του Ν. 4685/2020 (Α’92), καθώς και για την πρόσβαση και σύνδεση στο δίκτυο.

2)Εκκρεμείς αιτήσεις για τη χορήγηση των αδειών, όρων και εγκρίσεων της παρ.1 απορρίπτονται.

3) Άδειες παραγωγής ή Βεβαιώσεις παραγωγού ή βεβαιώσεις ειδικών έργων που εκδόθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2021 και αφορούν αιολικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι χωροθετουνται, μερικά ή ολικά, στους δημους Ιστιαίας –Αιδηψού και Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας της Π.Ε Ευβοιας, της Περιφερειας Στερεας Ελλάδας, ανακαλούνται.              

Να σημειωθεί ότι έγιναν ολες οι απαιτούμενες ενέργειες από πλευράς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β Βαθμού αλλά πολύ δε μάλλον όλο αυτό ήταν κάτι που είχε βάλει στους όρους και ο κ. Μπένος που έχει αναλάβει το έργο εκσυγχρονισμού της Β. Εύβοιας μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

          

ΝΟΜΟς                 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 22:47

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr