Τελευταία Νέα

Ο Διευθυντής Β’ βαθμιας Κώστας Δούνας για τα αιτήματα των μαθητών στο Λύκειο Αυλίδας: «Υπάρχουν μεγάλες αίθουσες για τη συγχώνευση της Α Λυκείου - Δεν είναι δυνατόν οι μαθητές να κάνουν μάθημα σε λυόμενα- Καλύπτονται οι κενές θέσεις των καθηγητών»

Στα αιτήματα των μαθητών της Α Λυκείου, στο Βαθύ Αυλίδος απαντά μέσα από το eviakosmos.gr, ο Διευθυντής της Β βάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, Κώστας Δούνας, με αφορμή τη διαμαρτυρία των μαθητών, την Πέμπτη. Σε ότι αφορά τη συγχώνευση των τμημάτων της Α Λυκείου από τέσσερα τμήματα σε τρία, ο Διευθυντής της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Κώστας Δούνας, επισημαίνει ότι αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το λύσει η Διεύθυνση του σχολείου. Καθώς, υπάρχουν μεγάλες αίθουσες που μπορούν να φιλοξενήσουν παρά πάνω από 15 μαθητές. Να σημειωθεί ότι φοιτούν 60 μαθητές στην Α Λυκείου. Όπως αναφέρει ο κ. Δούνας σύμφωνα με τον κανονισμό μου ΟΣΚ τα τμήματα μπορούν να γίνουν 3 από τέσσερα στην Α Λυκείου, αρκεί να μπουν σε μεγαλύτερες αίθουσες. Έτσι «κερδίζουν» και 1,5 καθηγητή…

«Η Α τάξη έχει 60 μαθητές και η διευθύντρια τα έχει χωρίσει σε 4 τμήματα. Μπορεί άνετα με τις αίθουσες που διαθέτει, είναι γεγονός ότι κάποιες αίθουσες είναι μεγάλες και κάποιες μικρές. Μπορεί να φτιάξει τρία τμήματα στην Πρώτη, τρία στη Δευτέρα και τρία στην Τρίτη. Τηρώντας τους κανόνες που προβλέπει ο ΟΣΚ» είπε ο κ. Δούνας και συνέχισε:

«Ναι μεν ένα κοντέινερ, έχει χωρητικότητα 23τμ. Θα βάλουμε 12 μαθητές, με 14, που είναι το όριο. Μπορεί με κατάλληλο συνδυασμό των αιθουσών, μία μεγάλη αίθουσα και μία μικρή. Να είναι άνετα οι μαθητές. Τρία τμήματα στην πρώτη. Τρία στη Δευτέρα και τρία στην Τρίτη. Έτσι, θα εξοικονομήσουμε 35 ώρες, δηλαδή 1,5 καθηγητή. Σε 9 αίθουσες, είχε φτιάξει 10 τμήματα. Εκτός από τις αίθουσες έχει και 2 εργαστήρια. Των Φυσικών Επιστημών 45τμ είναι το Εργαστήριο Πληροφορικής 49τμ, όπως τα δηλώνει στο myschool, η Διευθύντρια. Ήδη έχει αλλάξει χρήση του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών η διευθύντρια και έχει βάλει να κάνουν μάθημα εκεί. Δεν τους το έχω επιβάλλει εγώ αυτό. Το έχει κάνει η Διευθύντρια. Μπορεί να τα προσαρμόσει και να έχει άνετα-άνετα 9 τμήματα και όχι 10. Έχεις μία τάξη με 60 μαθητές, κάνεις τρία τμήματα σε αίθουσες με 45τμ η καθεμία. 1,5 τμ ανά μαθητή.»

Αναφορικά με τη διεξαγωγή μαθημάτων στα κοντέινερ, ο κ. Δούνας ξεκαθάρισε ότι το κτιριακό είναι θέμα του Δήμου Χαλκιδέων και του Αντιδημάρχου της περιοχής με τους οποίους έχουν έρθει σε επαφή και ζητούν να βρεθεί λύση.

«Έχω κάνει συναντήσεις με τον Αντιδήμαρχο και τον Πρόεδρο της περιοχής. Κάτι πρέπει να γίνει μελλοντικά. Δεν είναι δυνατόν οι μαθητές να κάνουν μάθημα σε λυόμενα. Τα λυομενα δεν είναι αίθουσες διδασκαλίας. Ο δήμος είναι υπεύθυνος για το κτιριακό. Έχω ζητήσει από πέρυσι να βρεθεί ένας χώρος δίπλα στο σχολείο και να κάνουν τα παιδιά μάθημα. Να επισημάνω εδώ, ότι μπορεί το λυόμενο να είναι 23τμ εμείς δε θα βάλουμε μέσα 23 μαθητές. Τηρούμε όσα προβλέπονται» δήλωσε στο eviakosmos.gr, ο κ. Δούνας.

Ενώ αναφορικά, με τα κενά που υπάρχουν στο διδακτικό προσωπικό, ο Διευθυντής δήλωσε γενικότερα για το Νομό ότι το Σεπτέμβριο προέκυψαν 23 άδειες ανατροφής τέκνων και καμία 15αριά που αδυνατούν να προσφέρουν διδακτικό έργο. Έχουν βγει εκτός τάξης.

«Δεν θυμάμαι αν υπάρχουν κάποιες μικρό ελλείψεις. Σήμερα μας ανακοινώθηκε ότι μέχρι το άλλο Σαββατοκύριακο. Παρουσιάστηκαν τα επιπλέον κενά το Σεπτέμβρη τα οποία θα καλυφθούν τις επόμενες μέρες σε όλα τα σχολεία» επεσήμανε ο Διευθυντής της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ευβοίας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Β ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΩΣΤΑ ΔΟΥΝΑ ΣΤΟ eviakosmos.gr ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Β ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΩΣΤΑ ΔΟΥΝΑ ΣΤΟ eviakosmos.gr ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 18:42

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr