Τελευταία Νέα

Ο Τριαντόπουλος στη Χαλκίδα: Αυτή την ώρα η σύσκεψη στην Π.Ε Εύβοιας για τα έργα και τη στήριξη των επιχειρηματιών των πυρόπληκτων δήμων της Β. Εύβοιας

Παρουσία του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Χρήστου Τριαντόπουλου, ξεκίνησε πριν από λίγο η σύσκεψη εργασίας στην Π.Ε Εύβοιας. Μία σύσκεψη που έχει δύο σκέλη. Το ένα αφορά τα έργα και την εξέλιξη αυτών και το δεύτερο τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας, στους δύο πυρόπλητους δήμους της Β. Εύβοιας.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Εύβοιας Γιωργος Κελαϊδιτης, ο Υφυπουργος Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σίμος Κεδίκογλου, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχαήλ Σταυριανουδάκης, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής Γεώργιος Ζερβός, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Βουλευτής της Ν.Δ Θανάσης Ζεμπίλης, ο Αντιπεριφεριάρχης Επιχειρηματικότητας Βαγγέλης Κούκουζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, ο Προέδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Τάσος Βελισσαρίου, οι Δήμαρχοι Μαντουδίου –Λίμνης –Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης και Αιδηψού Γιάννης Κοτζιάς, εκπροσωποι φορέων κ.α,

«Έχει πιστωθεί το πόσο των 110εκ για τη Β. Εύβοια» δήλωσε στην αρχική του τοποθέτηση, ο κ. Τριαντόπουλος, στο σύντομο χαιρετισμό του και συνέχισε: «Είμαστε εδώ σήμερα για να συζητήσουμε αναλυτικά το πλαφόν των έργων από δω και πέρα. Θα παρακολουθούμε τα θέματα κάθε 2 εβδομάδες και θα γίνονται τυχόν παρατηρήσεις. Τα έργα αφορούν αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση των δύο δήμων.»

Στη συνέχεια, ο κ. Τριαντόπουλος αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που γίνεται από τους ανθρώπους του δάσους σε ότι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν ξεκινήσει στην περιοχή. «Η περιοχή της Β. Εύβοιας, είναι στο μάτι των ακραίων καιρικών φαινομένων, με την κλιματική κρίση να επιδεινώνει την κατάσταση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχαήλ Σταυριανουδάκης ο οποίος ανέφερε: «Υπήρχε ένα πλαφόν 12.000.000€, για το δήμο Λιμνης- Αγίας Άννας –Αιδηψού, και μέχρι σήμερα έχουμε ξεπεράσει τα 16.000.000€. Στον άλλο δήμο, Ιστιαίας, εντάξεις έργων 3.700.000€ και 7.500.000€ για λοιπά έργα στο δήμο.»

Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε στην ενίσχυση μέσα στο πρώτο τετράμηνο του χρόνου, ρευστότητας στους δήμους αυτούς για το ενεργειακό κόστος. Μία προσθήκη ΚΑΠ, όπως χαρακτηριστικά είπε για 9.000.000€ κάθε μήνα. Και 14.000.000€ για τις σχολικές επιτροπές προκειμένου να καλυφθεί το πρόσθετο ενεργειακό κόστος. Για όλη την Ελλάδα 170εκ ένεση ρευστότητας.

Ο Βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ έβαλε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα σε ότι αφορά στην εκτέλεση έργων. Μίλησε για σωστές μελέτες και σωστή διαχείριση αυτών έτσι ώστε να προχωρούν γρήγορα η εκτέλεση αυτών. «Είναι εποχή, μετά από 7 μήνες, να περάσουμε στις πράξεις» είπε ο κ. Ζεμπίλης και συνέχισε: «Υπάρχουν δεσμεύσεις για μεγάλα χρηματικά ποσά για πρώτη φορά. Οι πολίτες ακούν για έργα αλλά αν δεν δουν έργα δεν πείθονται. Θέλουμε να ξέρουμε τι ακριβώς γίνεται με τα έργα. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται. Επίσης, θέλουμε να μάθουμε ποια προγράμματα έχουν άμεση εκταμίευση.»

Η σύσκεψη είναι σε εξέλιξη. Περισσότερα σε νέα αναρτηση.

DSC 0413

DSC 0420

DSC 0425

DSC 0429

DSC 0377

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 01:02

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr