bannernew6

f spanos

spyrou

                                           

Τελευταία Νέα

Στη Συνεδρίαση της ΠΕΔ ο Ευρυτάνας Πρόεδρος του ΣΒΣΕ Πάνος Λώλος: «Υπάρχουν δήμοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που σε πολύ μεγάλο βαθμό στηρίζονται στην παρουσία της Βιομηχανίας»

Στο Συνέδριο της ΠΕΔ στο Καρπενήσι ήταν καλεσμένος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, Πάνος Λώλος με καταγωγή από το Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας. Ιδιαίτερα αγαπητός και στη γενέτειρα του ο κ. Λώλος, στο σύντομο χαιρετισμό του στο Συνέδριο, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, ο κ. Λώλος αναφέρθηκε στη συμβολή της Βιομηχανίας στην οικονομική στήριξη των δήμων καθώς επίσης και στη στήριξη όποτε ζητηθεί από τις επιχειρήσεις ή το Σύνδεσμο, δράσεων των δήμων στις οποίες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν λόγω των πενιχρών οικονομικών, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Υπάρχουν δήμοι όπως επεσήμανε μεταξύ άλλων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στην παρουσία της Βιομηχανίας για να κλείσει την τοποθέτηση του ο Πρόεδρος σημειώνοντας ότι η Βιομηχανία της Στερεάς Ελλάδος δεν είναι μόνο μία Βιομηχανία σε Περιφερειακό Επίπεδο, αλλά είναι και μπορεί να είναι, η ατμομηχανή για την οικονομική ανάπτυξη της Χώρας μας

«Ως Ευρυτάνας αλλά και παράλληλα με την ιδιότητα του Προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας του οποίου τα μέλη απασχολούν πάνω από 18.500 εργαζόμενους στην Περιφέρεια Στερεάς, δημιουργούν το 3,5% του ΑΕΠ και εξάγουν πάνω από το 5% των εξαγωγών της Χώρας.

Η συμβολή του Συνδέσμου, είναι πολυποίκιλη. Υπάρχει η καθαρά επιχειρηματική, αυτή που αναπτύσσει την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Μία Περιφέρεια, η οποία φιλοξενεί το μεγαλύτερο μέρος της Βιομηχανικής Ισχύος της Χώρας μας που είναι η απασχόληση η οποία έχει άμεση ή έμμεση και η προκαλούμενη. Είναι όμως και κάτι πολύ περισσότερο. Είναι η πολυποίκιλη δραστηριότητα που οι εταιρίες αναλαμβάνουν όταν αυτό απαιτείται, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού» είπε ο κ. Λώλος και συνέχισε:

«Και αυτό, νομίζω ότι οι περισσότεροι δήμαρχοι που βρίσκονται εδώ σήμερα, μπορούν να το διαπιστώσουν. Με τους περισσότερους είμαστε γνώριμοι ήδη. Γιατί ο Σύνδεσμος και τα μέλη μας έχουν κληθεί ποικιλοτρόπως να υποστηρίξουν το έργο των δήμων, όταν αυτές, δεν μπορούν λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης να προχωρήσουν σε πολύ συγκεκριμένες ενέργειες.

Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω κάτι πάρα πολύ σημαντικό, το οποίο δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε κ. Πρόεδρε. Σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού των δήμων και των κοινοτήτων προέρχεται από τα δημοτικά τέλη τα οποία οι επιχειρήσεις και μάλιστα σε συγκεκριμένους δήμους αυτό είναι πάρα πολύ υψηλό ως ποσοστό καταβάλουν, χωρίς απαραίτητα, πρέπει να το τονίσουμε αυτό, γιατί είναι πραγματικότητα, τα απαιτούμενα ανταποδοτικά.

Υπάρχουν δήμοι στην Περιφέρεια, που είναι γνωστό αυτό στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, οι οποίες σε πολύ μεγάλο βαθμό στηρίζονται στην παρουσία της Βιομηχανίας. Πρέπει να θέλουμε τη Βιομηχανία. Πρέπει να την υποστηρίζουμε κ. Πρόεδρε και ότι απορρέει από αυτήν.

Γιατί υπάρχουν τρεις συγκεκριμένες διαστάσεις, τις οποίες δε θα έπρεπε να ξεχνάμε ποτέ. Και αυτές είναι, και με αυτές θα ήθελα να ολοκληρώσω την τοποθέτησή μου, η κατεξοχήν περιβαλλοντική διάσταση του πράγματος. Η Ελληνική Βιομηχανία πρωταγωνιστεί στο να υπάρχει μία βιώσιμη ανάπτυξη, μέσα από σημαντικά έργα όπως είναι των Οινοφύτων που αναφέρατε πριν, το οποίο είναι ένα πρωτοποριακό έργο για τα Ελληνικά δεδομένα.

Υπάρχει η πλευρά της ανακύκλωσης. Αυτή, που υποστηρίζει την κυκλική οικονομία. Πρέπει να πούμε, ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό, μιας και έγινε αναφορά στα απόβλητα, και από εσάς και από άλλους συναδέλφους, προέρχεται από τη Βιομηχανία, αφού η Βιομηχανία φροντίζει να αξιοποιεί τα δικά της απόβλητα. Επειδή έχουν όφελος. Επειδή υποχρεώνεται από τις προδιαγραφές των προϊόντων. Επειδή, υποχρεώνεται από το εξωτερικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται.

Και τέλος, είναι όλη αυτή η διάσταση της υποδομής η οποία δημιουργείται, λόγω ακριβώς της παρουσίας και της δραστηριότητας της Βιομηχανίας. Αυτό σημαίνει, ότι πάρα πολλά τοπικά έργα, αναπτύσσονται και δημιουργούνται από την Βιομηχανία, για τις ανάγκες της Βιομηχανίας αλλά προκαλούν μία πολύ σημαντική ανάπτυξη συνολικά σε τοπικό και σε περιφερειακό επίπεδο. Και όπως είπα στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, η οποία έγινε την προηγούμενη Δευτέρα: Η Βιομηχανία της Στερεάς Ελλάδος δεν είναι μόνο μία Βιομηχανία σε Περιφερειακό Επίπεδο, αλλά είναι και μπορεί να είναι, η ατμομηχανή για την οικονομική ανάπτυξη της Χώρας μας.» 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΟΥ ΛΩΛΟΥ ΣΤΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΔ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 22:22

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr