Τελευταία Νέα

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΡΜΑΡΙ: «Η ζωή σε καθαρό μπλε»

Δράσεις όπως «Η ζωή σε καθαρό μπλε» έχουν σαν στόχο να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία για τη δύναμη την αξία και του πλούτου της θάλασσας. Διήμερο 13 και 14 Οκτωβρίου 2023 στο λιμάνι του Μαρμαρίου.

Η Κοινοπραξία Αναπτυξιακή Ευβοίας & ΟΑΣΕ ΑΑΕ ΟΤΑ - ΟΤΔ/ΕΦ CLLD/LEADER Νότιας Ευβοίας και Σκύρου  στο πλαίσιο του Σχεδίου Διαπεριφερειακής Συνεργασίας "Θαλάσσιο Περιβάλλον, Παράκτιες Απειλές και Αλιεία" (τοπικό πρόγραμμα CLLD/LEADER Αλιείας) διοργανώνει διήμερο 13 και 14 Οκτωβρίου 2023 στο λιμάνι του Μαρμαρίου οι παραδόσεις και η θάλασσα συναντούν τη σύγχρονη τέχνη. Οι δράσεις υπό τον τίτλο «Η ζωή σε καθαρό μπλε» έχουν σαν στόχο να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία για τη δύναμη την αξία και του πλουτού της θάλασσας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Ενημέρωση και επιμόρφωση

9:30-12:30   Σχολική δράση - Βιωματική εκδρομή ευαισθητοποίησης των μαθητών του Δημοτικού και Γυμνασίου Μαρμαρίου.

19:00-21:30   Οπτικοακουστική ενημερωτική δράση. Συζήτηση, δεξαμενή ιδεών και ανταλλαγή απόψεων με τη συμμετοχή συλλόγων, αλιέων, περιβαλλοντολόγων εκπροσώπων των ΟΤΑ κλπ.

ΣΑΒΒΑΤΟ: Τέχνη, υδάτινα έθιμα και παραδόσεις

10:30-13:30   Αναβίωση εθίμων της θάλασσας. Ιστορίες από γηραιούς αλιείς, ένα ταξίδι στους υδάτινους θρύλους και παραδόσεις της περιοχής. Ψαρομαγειρέματα από τους τοπικούς συλλόγους με παλιές ξεχασμένες συνταγές.

18:30-21:00   Καλλιτεχνικό πολυδρώμενο υπό τον τίτλο: “ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ”.

Μία σύμπραξη σύγχρονης μουσικής,  χορού και ζωγραφικής live με παραδοσιακά  χορευτικά σχήματα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 12:57

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr