Τελευταία Νέα

Θαν. Μπουραντάς : «Ενήργησα για το κοινό συμφέρον -Δεν είχα ίδιον όφελος από αυτή την υπόθεση και θα το ξαναέκανα αν χρειαζόταν- Τι δήλωσε για τα έργα που απεντάχθηκαν από το Τεχνικό Πρόγραμμα»

Ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς μίλησε στον ΕΥΡΙΠΟ 90FMκαι στην Εφη Ντίνη μετά τη δίκη που έγινε και κρίθηκε ένοχος για παράβαση καθήκοντος και δικάστηκε σε πρώτο βαθμό με ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή. Ο δήμαρχος σε συνέντευξη του στην εκπομπή «τάδε Εφη…» και την Έφη Ντίνη για ποιο λόγο και ποιοι τον «έκατσαν» στο εδώλιο του κατηγορουμένου για μία υπόθεση που αφορά στην κατασκευή της  νέας μονάδας της ΔΕΗ στο Αλιβέρι και τον δρόμο που δημιουργούσε προβλήματα στη διχοτόμηση του οικοπέδου της ΔΕΗ και μπλόκαρε την έκδοση οικοδομικής άδειας. Προχώρησε στην ανάκληση της απόφασης του Νομάρχη 1991 και έδωσε την δυνατότητα έκδοσης της οικοδομικής άδειας προκειμένου να γίνει η μονάδα στο Αλιβέρι.

Ο ίδιος στη συνέντευξη του μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ενήργησε με βάση το δημόσιο συμφέρον αφού οι πολίτες καλούνταν να πληρώσουν στη ΔΕΗ ημερησίως 100.000€ σε ρήτρες της κατασκευαστικής εταιρίας όσο το έργο δε γινόταν. Και βέβαια κινδύνευε μεταξύ άλλων η κατασκευή της νέας μονάδας να μη γίνει στο Αλιβέρι και να μεταφερθεί αλλού με ότι αυτό συνεπάγεται για το Αλιβέρι που μαστίζεται από την ανεργία. Ωφελήθηκε η Τοπική Κοινωνία όπως είπε ο κ. Μπουραντάς από το έργο επισημαίνοντας ότι θα καθόταν και πάλι στο εδώλιο για παράβαση καθήκοντος αν αυτό είχε να κάνει με το δημόσιο συμφέρον.

«Στο Αλιβέρι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι λειτουργούν για λογαριασμό ιδιωτικών συμφερόντων. Δεν είναι κακό βέβαια αυτό αλλά το κακό είναι να εμφανίζονται ως οικολόγοι και από κει και πέρα να κοιτάζουν να τορπιλίζουν οποιαδήποτε προσπάθεια αναπτυξιακή»  δήλωσε ο κ. Μπουραντάς και συνέχισε: «Αυτό έχει στοιχίσει στον τόπο 30 με 500 θέσεις εργασίας γιατί είχαν γίνει συζητήσεις παλαιότερα για να γίνουν κάποιες άλλες μονάδες. Μονάδες της ΔΕΗ σε συνεργασία και με την ΑΓΕΤ και άλλες εταιρίες του εξωτερικού. Θα γίνονταν κάποια εξαγωγική δραστηριότητα που θα μπορούσε να αναπληρώσει ένα σημαντικό κομμάτι. Κάποιες από τις θέσεις εργασίας που έχουν χαθεί από το κλείσιμο του Λιγνιτωρυχείου και από το κλείσιμο των παλαιών μονάδων του θερμοηλεκτρικού σταθμού του Αλιβερίου της ΔΕΗ. Μετά από όλα αυτά η ΔΕΗ αποφάσισε να κάνει εδώ αυτή τη μονάδα και χρήση φυσικού αερίου συνδυασμένου κύκλου όπως λέγεται. Αυτή είναι μία μονάδα που έχει μεγάλη απόδοση είναι η καλύτερη μονάδα που υπάρχει στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και η πιο αποδοτική. Κάπου αυτοί οι άνθρωποι, αυτοί που λέγαμε πριν, ξεκίνησαν έναν πόλεμο. Υπήρχε ένα πρόβλημα με το δρόμο. Υπήρχε το θέμα ότι ο δασάρχης είχε πει ότι ο δρόμος είναι δασικός. Εκεί έκανα εγώ την παρέμβαση. Ο Νομάρχης που είχε το 1991 χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο δρόμο κοινοτικό δεν είχε το δικαίωμα να το κάνει. Αν παρέμενε έτσι, το οικόπεδο ήταν διχοτομημένο και δεν μπορούσε να πάρει άδεια η ΔΕΗ με τίποτα. Επομένως η μονάδα θα έφευγε από εδώ. Εγώ δεν θα άφηνα να χαθεί μία μονάδα. Ανακάλεσα την απόφαση μόνο σε ότι έχει να κάνει με το δρόμο που αφορούσε τη ΔΕΗ. Για τις υπόλοιπες περιοχές ισχύει ως είχε. Έτσι ενώθηκε το οικόπεδο και βγήκε η οικοδομική άδεια και έγινε η μονάδα της ΔΕΗ που λειτουργεί τα τελευταία 3 χρόνια.»

Σε ότι αφορά τα όσα ειπώθηκαν για το δήμαρχο και αν είναι έκπτωτος μετά την πρωτόδικη δικαστική απόφαση ο κ. Μπουραντάς είπε: «Είναι μερικοί άνθρωποι που δείχνουν τη θέληση τους. Τι να τους κάνω; Δε μπορώ να τους ικανοποιήσουμε κιόλας. Και να ίσχυε η απόφαση όπως έχει ληφθεί δεν τίθεται τέτοιο θέμα γιατί είναι με τριετή αναστολή.

Πάντως σημασία έχει τελικά  όταν κάποιος αιρετός κάτσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου  για παράβαση καθήκοντος, αν θα κάτσει προασπισμένος το δημόσιο συμφέρον ή αν κάτσει για ίδιον όφελος…

«Είναι δύσκολο να ενταχθούν νέα έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου…»

Ο κ. Μπουραντάς στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου που ήρθε για ψήφιση για τρίτη φορά την περ. Παρασκευή, επισημαίνοντας ότι στο δήμο δεν υπήρχε κανένα νοικοκυριό, ήταν όλα διαλυμένα και η παρούσα δημοτική αρχή προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα να γλιτώσει το δήμο από την πτώχευση η ακόμα και από επιτήρηση.

Σε μία τέτοια περίπτωση δε θα διοικούσαν οι αιρετοί, αλλά οι τεχνοκράτες όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουραντάς.

«Έχουμε κάνει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια. Πρέπει να πω ότι όλοι οι συνάδελφοί μας οι πρόεδροι των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. Μάλιστα για να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε τα πράγματα έχουμε απεντάξει γύρω στα 2.500.000 με 3.000.000 έργα, τα οποία ήταν απλά ενταγμένα εκεί για να δείχνουν στις τοπικές κοινότητες και τους πολίτες ότι εδώ χρειάζεται να κατασκευαστούν έργα» είπε ο κ Μπουραντάς και συνέχισε:

«Έργα που δεν υπήρχε περίπτωση να κατασκευαστούν ποτέ! Εμείς είπαμε την αλήθεια στον κόσμο είπαμε ότι εδώ σας κορόιδευαν όλο αυτό τον καιρό. Δεν είναι δυνατόν να έχεις ενταγμένα έργα του 2011-2012-2013 και 2014 και να μην έχεις κάνει τίποτα από όλα αυτά.  Μερικοί χύνουν και δάκρυα γιατί δεν βάζουμε έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα. Γιατί δεν το θέλουμε εμείς; Ποιός δεν το θέλει; Αν δεν ισορροπήσουμε και αν δε σταματήσουν όλες αυτές οι αποφάσεις που έρχονται από τα δικαστήρια  και  αλλά. Εδώ η πολιτική που είχε εφαρμοστεί όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν να κάνουν ότι νομίζουν, χωρίς να έχουν αναλάβει καμία δέσμευση, χωρίς να έχουν υπογράψει καμία σύμβαση, με προφορικές εντολές. Αν είναι ποτέ δυνατόν! Ο πρώην δήμαρχος όπως ακούσατε με ρώτησε στο δημοτικό συμβούλιο αν εμείς κάναμε το ίδιο. Το κάναμε αλλά πάντα υπήρχε υπογεγραμμένη σύμβαση και με τις τιμές πάντα προσδιορισμένες από τις αποφάσεις του Νομαρχιακού τότε και στη συνέχεια του Περιφερειακού Συμβουλίου. Και δεν έχουν γίνει πληρωμές σε μας ούτε ένα ευρώ με δικαστικές αποφάσεις. Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις. Έχουμε κάποιον που ζητά 680.000€ για 6 μικρομελέτες με προφορική εντολή. Τι είναι αυτά; Ή  ο κ. Κόκκος που ο γιος του φαίνεται ότι είχε εκτελέσει έργο 250.000€ με προφορική εντολή! Πήγε στα δικαστήρια και τα πήρε. Βέβαια αν αυτές τις υποθέσεις των δικαστηρίων τις ψάξουμε ακόμη περισσότερο δεν ξέρω κάτι μπορεί να βρούμε…» είπε ο κ. Μπουραντάς.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr