100 Χρονια από την Ελευση του Οσιου Ιωαννη του Ρωσσου στην Ευβοια

Τελευταία Νέα

« Μετωπική Σύγκρουση» των Τοπικών Συμβουλίων Αλιβερίου-Κύμης για την Πολεοδομία!

Συνεδρίασε την Παρασκευή 23 Ιουνίου το Τοπικό Συμβούλιο της Κύμης με αφορμή την απόφαση που πήρε πριν λίγες μέρες το Τοπικό Συμβούλιο του Αλιβερίου σύμφωνα με την οποία ζητά την ίδρυση και δεύτερου γραφείου Πολεοδομίας στο Αλιβέρι.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο eviakosmos.gr ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Χρήστος Φούντας, η πρόταση αυτή έγινε για να μην κλείσει το γραφείο της Πολεοδομίας στην Κύμη, αφού βάση Νόμου προβλέπεται το γραφείο της συγκεκριμένης υπηρεσίας να βρίσκεται στην έδρα του και εν προκειμένω, στο Αλιβέρι.

«Δεν θέλουμε να κλείσει το γραφείο της Πολεοδομίας στην Κύμη και γι’ αυτό προτείναμε να γίνει και ένα γραφείο στο Αλιβέρι προκειμένου να εξυπηρετείται όλο το φάσμα του Δήμου, χωρίς ταλαιπωρία για τους δημότες» δήλωσε στο eviakosmos.gr ο τοπικός σύμβουλος Αλιβερίου Γιώργος Παπαδιόχος και συνέχισε:

«Επικαλούμαστε την αίτηση που έχει κάνει τα 2011 ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς για τη μεταφορά της Πολεοδομίας από την Κύμη, στο Αλιβέρι. Υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου τότε και απόφαση της Αποκεντρωμένης που πρεπει να τηρήσουμε.Μετά τις προσφυγές μηχανικών στην Επιτροπή του άρθρου 152, και με βάση τον Καλλικράτη, οι υπηρεσίες πρέπει να βρίσκονται στην έδρα του δήμου.  Εμείς δεν θέλουμε να κλείσει το γραφείο της Κύμης και γι’ αυτό γνωμοδοτήσαμε θετικά στο να γίνει τροποποίηση του Ο.Ε.Υ προκειμένου να λειτουργήσουν στο δήμο δύο υπηρεσίες δόμησης πλήρως εξοπλισμένες που θα καλύπτουν άμεσα τις ανάγκες των δημοτών».

Την Παρασκευή το πρωί συνεδρίασε και το Τοπικό Συμβούλιο της Κύμης εξ αφορμής της προαναφερόμενης γνωμοδότησής του Τοπικού Συμβουλίου Αλιβερίου. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Κουλούρης, παραβρέθηκε και υποστήριξε ότι ο Καλλικράτης προβλέπει να είναι στην έδρα του δήμου μόνο οι νεοσύστατες υπηρεσίες.

«Κακώς ήρθε ένα τέτοιο θέμα στο τοπικό συμβούλιο. Οι διατάξεις του Καλλικράτη (3852/2010 άρθρο 283 παρ.18) αναφέρουν ότι οι υπηρεσίες που προϋπήρχαν πριν από τον Καλλικράτη, μένουν ως έχουν στις Δ.Ε. Συνεπώς, με βάση αυτό, δεν προβλέπεται παράρτημα Πολεοδομίας στο Αλιβέρι. Και  βέβαια η Πολεοδομία θα παραμείνει στην Κύμη, καθώς προϋπήρχε του Καλλικράτη» δήλωσε στο eviakosmos.gr το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουνίου ο κ. Κουλούρης.

Με τα όσα ανέφερε ο κ Κουλούρης, τάχτηκαν οι παραβρισκόμενοι σύμβουλοι. Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κύμης Δημήτρης Πόγκας σε δηλώσεις του στο eviakosmos.gr για το θέμα ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα μεταφοράς της Πολεοδομίας από την Κύμη στο Αλιβέρι.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 16:48

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr