bannerlive

Τελευταία Νέα

Ο Λάμπρου για τη βλάβη στο δίκτυο της Γυμνού : «Τα κοράκια παραμονεύουν…»- Η επίθεση Μητρολιού και το «νοκ άουτ» από τον Πρόεδρο

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας στις 21 Ιουλίου ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ερέτριας Γιάννης Λάμπρου έκρινε ότι μετά τα όσα ειπώθηκαν σχετικά με την βλάβη της αντλίας στο Γυμνό πριν από λίγες μέρες, θα έπρεπε να ενημερώσει το  Σώμα δημόσια και να απαντήσει σε τυχόν απορίες των συναδέλφων του για την κατάσταση.

«Στις 9 Ιουλίου έγινε διακοπή του νερού στις 9 το βράδυ Κυριακής. Με ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος κ. Παρασκευάς ότι υπάρχει θέμα υδροδότησης του χωριού και ανέβηκα με το συνεργείο στην γεώτρηση και διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ζημιά στην αντλία. Δεν κοιμηθήκαμε όλο το βράδυ ενώ με τους τεχνικούς της ΔΕΥΑ συναντηθήκαμε στις  6 το πρωί και κάναμε τον προγραμματισμό μας» είπε και συνέχισε:

«Μισθώσαμε δύο βυτιοφόρα για να μεταφέρουμε νερό καθαρό, ελεγμένο από την Καλλιθέα και την Ερέτρια. Και παράλληλα μπήκαν τρία τζισιμπι και κάναν διασύνδεση του αγωγού με αυτόν της Ερέτριας. Καταφέραμε να καλύψουμε τις ανάγκες του χωριού κατά 80% ,ίσως και παραπάνω.

Θα μπορούσε να είχε λυθεί σε όλο το φάσμα αν δεν υπήρχε κακή εκτίμηση από κάποιους δημότες μας που πότιζαν κήπους και σπαταλούσαν άσκοπα το νερό. Δεν μπορούσαμε να τα βάλουμε με κάποιους ανθρώπους που δεν μπορούσαν να συμμεριστούν το πρόβλημα. Η διασύνδεση με την Ερέτρια έγινε στις 3 το απόγευμα. Εδώ θέλω να τονίσω ότι  η προηγούμενη διοίκηση είχε δύο σημεία.

Έβγαλε από τα 300 μέτρα την αντλία και τους κινητήρες. Αντικατέστησε τον ένα κινητήρα και την μία αντλία και επισκεύασε την άλλη αντλία. Είχε μείνει χωρίς κινητήρα. Πέρυσι στην αλλαγή που έγινε από το δήμαρχο και παρέδωσε σε μένα, μαζί παραγγείλαμε τον κινητήρα και εξασφαλίσαμε  την εφεδρεία των μηχανημάτων. Δυστυχώς όμως, είχαν κλαπεί οι σωλήνες το 2013 και δεν υπήρχε δυνατότητα να γίνει αγορά. Παρόλο που ανησυχούσαμε από την πρώτη μέρα που πήγα στη ΔΕΥΑ μην γίνει καμία ζημιά και παρόλο που προσπάθησα με τις υπηρεσίες να βρω μια λύση να κάνουμε την αγορά των σωλήνων.

Θα μπορούσα βέβαια να παρατυπήσω αλλά δυστυχώς, τα κοράκια παραμονεύουν να αρπάξουν την ευκαιρία να πουν παρατυπία ίσο παρανομία. Παρόλο που και τον κινητήρα και την αντλία τα είχαμε και ήταν σε αναμονή για να τα μεταφέρουμε. Σε περίπτωση που δεν είχαμε κινητήρα ή αντλία και χρειαζόταν να παραγγείλουμε την αντλία που είναι τέτοιες οι περιπτώσεις που είναι ελάχιστες στην Ελλάδα, θα γινόταν ειδική παραγγελία και θα έπαιρνε από 10 μέρες έως και 2 μήνες. Ήμασταν προετοιμασμένοι για τη ζημιά. Τώρα αν καθυστερήσαμε να αντικαταστήσουμε την αντλία 2, 5 μέρες. Τι να πω…»

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ αποσαφήνησε και σε όσα αναφέρονται περί καλού και κακού νερού… «Υπάρχει μία άποψη κάποιων ανθρώπων ότι δίνουμε το καλό νερό του Γυμνού στην Ερέτρια. Εδώ θέλω να τονίσω ότι το νερό το καλό και το κακό το εξετάζουμε και το έχουμε εμείς μέσα από τα διαπιστευτήρια του Κράτους. Κυριολεκτικά το νερό της Γυμνού είναι το ίδιο με αυτό της Ερέτριας. Θα ήμουν ηλίθιος εάν έδινα νερό από το αντλιοστάσιο στη Γυμνού που αντλείται από 300 μέτρα, στο δίκτυο της Ερέτριας που αντλείται στα 200 και 180 μέτρα.

 Δίναμε νερό στη Γυμνού από την Ερέτρια μέχρι να πιάσει την κατάλληλη στάθμη η δεξαμενή. Θεωρώ ότι είμαστε μία κοινωνία και να λύνουμε τα προβλήματα συλλογικά. Αυτά για όποια παρεξήγηση έχει δημιουργηθεί. Κοιτάζω το συμφέρον των δημοτών και όχι ανθρώπων μεμονωμένων. Οι υδραυλικοί του δήμου δούλευαν 24 ώρες το 24ωρο.

Μητρολιός: Κύριε Λάμπρου όλα καλά αυτά που λέτε για μουρλούς μπορεί να τα πιστέψουν με κάποια επιφύλαξη

Επιθετικός με προσβλητικές εκφράσεις απέναντι στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ εμφανίστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ερέτριας ο γ.γ του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Μητρολιός ο οποίος αφού άκουσε με προσοχή τα όσα ανέφερε ο Γιάννης Λάμπρου για τη βλάβη, «φόρτωσε» και προέβη σε λεκτική επίθεση στο πρόσωπό του.

«Κύριε Λάμπρου όλα καλά αυτά που λέτε για μουρλούς μπορεί να τα πιστέψουν με κάποια επιφύλαξη» ανέφερε και συνέχισε: «Η επιφύλαξη που έχω είναι γιατί τρία χρόνια αφού γνωρίζατε το πρόβλημα που έχει το χωριό μας δε φροντίσατε τα μοτέρ, τις σωλήνες οτιδήποτε υπάρχει σα δημοτική αρχή όχι προσωπικά εσείς…Γιατί δε φτιάξατε τη γεώτρηση του ιδιώτη και κάνατε τη σύνδεση με τη ΣΑΡΑ. Αυτή είναι μια πρόχειρη δουλειά για μένα που στο σπίτι μου που είμαι χαμηλά, με το ζόρι έρχεται το νερό. Θεωρώ ότι αν είναι να μείνει η σύνδεση με τη ΣΑΡΑ να φανεί με δύο βαλβίδες και να είναι διαφανή στον κόσμο. Το νερό της Γυμνού το πλήρωσαν πολύ ακριβά επί Μιχαήλ και θεωρώ ότι οι χωριάτες δεν κατανάλωσαν νερό για να ποτίσουν κήπους».

Λάμπρου: «Κύριε Μητρολιέ αν 3 χρόνια που είστε σύμβουλος δε μάθατε ότι ο δήμος ή η ΔΕΥΑ δεν μπορεί να φτιάξει την αντλία ιδιώτη μάθετε το τώρα…

Εδώ ισχύει αυτό που λέει ο λαός ότι η καλύτερη άμυνα είναι η …επίθεση. Με επιθετικό και συνάμα αποστομωτικό τρόπο απάντησε στον κ. Μητρολιό ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Γιάννης Λάμπρου, στη συνέχεια.

« Κύριε Μητρολιέ αν 3 χρόνια που είστε σύμβουλος δε μάθατε ότι ο δήμος ή η ΔΕΥΑ δεν μπορεί να φτιάξει την αντλία ιδιώτη, μάθετε το τώρα» είπε απευθυνόμενος στο γραμματέα του Δ.Σ ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ και συνέχισε:

«Δεν είναι καθόλου πρόχειρη δουλειά αυτή η σύνδεση με τη ΣΑΡΑ. Εκτός από αυτά τα οικονομικά της ΔΕΥΑ, ελάτε μία μέρα να τα βάλουμε κάτω και να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε τέτοιες αγορές και παρόλα αυτά, ότι ήμουν σχεδόν έτοιμος να παρατυπήσω ρωτήστε τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑ για να κάνω την αγορά των σωλήνων. Και εάν παρατυπούσα και δεν γινόταν κάτι θα λέγανε ο Λάμπρου παρανόμησε και έβαλε τους σωλήνες. Μπορεί να μας κόστισε κάτι παραπάνω αλλά δεν αφήσαμε χωρίς νερό το χωριό».

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017 01:49

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr