Τελευταία Νέα

Παγώνης: «Δεν μπορούμε και δε θέλουμε να μεταφέρουμε τα σκουπίδια μας στο Αλιβέρι»

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης ξεκαθάρισε πριν από λίγο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας ότι δεν είναι στις προθέσεις του Δήμου Χαλκιδέων η μεταφορά των απορριμμάτων του, στην περιοχή του Αλιβερίου, στο σημείο για το οποίο αναφέρθηκε ότι ο Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου έχει στις προθέσεις του την δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων. Πρόκειται για έκταση 423 στρεμμάτων που κατέχει το ΥΠΑΑΤ στην περιοχή «Αποκάλυψη-Πλάκες» Αγίου Λουκά –Γαβαλά Αλιβερίου η οποία προέκυψε από παλιά επιφανειακή εξόρυξη   λιγνίτη της ΔΕΗ.

Ο κ. Παγώνης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι του τηλεφώνησε ο Υπουργός και απλά τον ρώτησε αν συμφωνεί. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο γιατί και το κόστος είναι υψηλό και τίθεται θέμα περιβαλλοντικών όρων για το συγκεκριμένο σημείο. Αλλά τόνισε ότι ακόμη και τα πράγματα να ήταν διαφορετικά δεν θα έμπαιναν σε αυτή τη διαδικασία διότι αντιδρά έντονα η τοπική κοινωνία.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος ανέφερε ότι όλο αυτό έγινε γιατί σε ότι αφορά την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων , θα ενταχθεί στην Τεχνική Βοήθεια του ΕΣΠΑ και θα έπρεπε να δηλωθεί ένας χώρος, χωρίς αυτός ο χώρος να σημαίνει ότι θα είναι ο χώρος που θα γίνει η Μονάδα. Προφανώς και γι’ αυτό προτάθηκε από τον Υπουργό η συγκεκριμένη θέση για να μπορέσουν να εντάξουν το έργο τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Το θέμα του χώρου θα συζητηθεί σε ένα από τα επόμενα δημοτικά συμβούλια και θα κατατεθούν προτάσεις με την επιλογή να γίνεται στον καταλληλότερο χώρο.

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr