Τελευταία Νέα

Ο Δημήτρης Κατσούλης για τις Εκλογές Κεντροαριστεράς: «O νέος φορέας στην πορεία προς την ίδρυση του θα πρέπει να πείσει τους νέους ανθρώπους- Αυτό είναι το πιο δύσκολο, αλλά και το πιο σημαντικό»

Μόνο όσοι προσήλθαν στις κάλπες την περ. Κυριακή θα μπορέσουν να ψηφίσουν στις εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου του νέου ενιαίου φορέα την Κυριακή 19 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και στην εκπομπή «Τάδε ‘Εφη…» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, ο Πρόεδρος της Επιτροπής της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου φορέα στην Περιφέρεια Στερεάς Δημήτρη Κατσούλη.

«Είμαστε ικανοποιημένοι όλοι οι συνεργάτες γιατί μια δύσκολη δουλειά σε πρώτη φάση ήρθε σε πέρας» δήλωσε ο κ. Κατσούλης και συνέχισε: «Η συμμετοχή ήταν σημαντική. Ψήφισαν περίπου 8.500 στην Περιφέρεια Στερεάς, οι 3.080 ήταν στην Εύβοια».

Σε ότι αφορά την εγγραφή νέων μελών, ο κ. Κατσούλης ανέφερε ότι ο εκλογέας είχε τη δυνατότητα να αποφασίσει αν θέλει να είναι μέλος στον νέο φορέα ή να είναι φίλος και να ψηφίσει. Δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει ακόμη με τον τρόπο που έγινε η διαδικασία αν προσχώρησε κόσμος από άλλες κομματικές παρατάξεις πλην των συμμετεχόντων, στην εκλογική διαδικασία.

Σχολιάζοντας τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, ο κ. Κατσούλης δήλωσε ότι το αποτέλεσμα δηλώνει ότι οι πολίτες που κινούνται το χώρο αυτό, θεωρούν ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί αυτός ο φορέας, αυτό το δήλωσε αυτό με τη συμμετοχή του.

«Αυτό δηλώνει ότι στο χώρο μας υπάρχει μία κινητικότητα πλέον» είπε ο κ. Κατσούλης επισημαίνοντας ότι το ιδρυτικό συνέδριο θα γίνει την άνοιξη.

Σε ότι αφορά στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής 19 Νοεμβρίου, ο κ. Κατσούλης ανέφερε ότι δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν μόνο όσοι ψήφισαν την περ. Κυριακή, όπου βρίσκονται, όπου θέλουν χωρίς να πληρώσουν τα 3€ της συνδρομής. «Οι εκλογές θα γίνουν με τους καταλόγους των ψηφισάντων της προηγούμενης Κυριακής που αποτελεί και τον εκλογικό κατάλογο για τη δεύτερη Κυριακή έχοντας να επιλέξουν ανάμεσα στους δύο υποψήφιους».

«Η συμμετοχή ήταν ένα στοίχημα, ένα διακύβευμα πολύ σημαντικό. Για μένα, το έχω πει και το έχω γράψει, είναι εξίσου σημαντικό από το ποιος θα εκλεγεί ηγέτης. Η συμμετοχή είναι κάτι πολύ σημαντικό και η συμμετοχή υπήρξε. Από κει και πέρα όμως, δεν αρκεί αυτό. Δεν αρκεί μία συμμετοχή, να καταλήξει στην εκλογή ενός προσώπου. Εξάλλου νομίζω ότι και η κυρίαρχη αντίληψη στο χώρο είναι ότι δεν μπορεί να πάμε σε ένα αρχηγικό κόμμα. Θα πάμε σε ένα κόμμα με θεσμούς, ένα συλλογικό κόμμα. Όλα παίζονται και από δω και πέρα και ένα μεγάλο μέρος του εγχειρήματος παίζεται και μετά την εκλογή του επικεφαλής. Το πώς θα πάμε στο συνέδριο, όλα αυτά που σχετίζονται με τη δημιουργία νέου κόμματος. Αλλά αυτό που δίνει δύναμη, είναι η συμμετοχή».

Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κατσούλης είπε: «Θα πρέπει να αξιολογηθεί η συνεισφορά του στην πολιτική ζωή του τόπου.Aλλά δεν κοιτάμε πίσω, κοιτάμε μπροστά…»

Ο κ. Κατσούλης σχολίασε θετικά τη συμμετοχή νέων ανθρώπων.

«Αυτό που επιδιώκαμε ήταν η συμμετοχή και ήταν καλή. Είναι γεγονός ότι ο νέος φορέας στην πορεία προς την ίδρυση του θα πρέπει να πείσει τους νέους ανθρώπους. Αυτό είναι το πιο δύσκολο, αλλά και το πιο σημαντικό. Οι μεγαλύτερης ηλικίας πείθονται πιο εύκολα γιατί μιλάνε με το συναίσθημα. Αλλά οι νέοι πρέπει να πεισθούν με το πρόγραμμα, με το μήνυμα και κυρίως να τους δοθεί η ευκαιρία και το ερέθισμα να συμμετέχουν. Είναι μια πορεία που ξεκινάει και ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς…»

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017 00:10

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr