Τελευταία Νέα

Δημήτρης Αναγνωστάκης: Δύναμη Υπεροχής για τη Στερεά Ελλάδα- Η Συνέντευξη στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και φωτορεπορτάζ από την παρουσίαση στην Π.Ε Εύβοιας

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «τάδε Έφη…» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, στον ΕΥΡΙΠΟ90 fm ήταν το πρωί της Τετάρτης 30 Γενάρη, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Δημήτρης Αναγνωστάκης, λίγες ώρες πριν παρουσιάσει από την Εύβοια, το μεγαλύτερο Νομό της Περιφέρειας, το όραμα του για το συνδυασμό «Στερεά…Υπεροχής».

Ο κ. Αναγνωστάκης μίλησε για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του που δεν αντιμετωπίζει θέματα καθώς έχει υποψηφίους από όλο το Νομό σε ότι αφορά την Εύβοια ενώ αντίστοιχο ενδιαφέρον παρουσιάζει και στους άλλους Νομούς.

Ξεκαθάρισε δε ότι μπορεί να έχει στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, όμως το ψηφοδέλτιο του είναι διαπαραταξιακό καθώς σημασία για τον ίδιο και τους συνεργάτες του δεν έχουν τα κόμματα αλλά τα πρόσωπα που θα καταρτίσουν το ψηφοδέλτιο. Η εμπειρία και οι ικανότητες για να ηγηθεί κάποιος μιας Περιφέρειας είναι απαραίτητα εργαλεία για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών.

Και βέβαια δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι ο Δημήτρης Αναγνωστάκης διαθέτει την εμπειρία, τις γνώσεις σε θέματα Διοίκησης και την ωριμότητα για να μπορέσει να υποστηρίξει το πρόγραμμα του συνδυασμού του για τις εκλογές.

Κύριε Αναγνωστάκη μπήκαμε σε προεκλογική τροχιά. Έχετε ξεκινήσει δυναμικά και θα έλεγε κανείς ότι το έχετε παλέψει αρκετά τους τελευταίους μήνες. Ίσως σας έρχονται και λίγο πιο εύκολα τα πράγματα απ’ ότι μαθαίνουμε. Πώς είδε ο κόσμος αυτή την κίνηση του Δημήτρη Αναγνωστάκη;

Για κάποιο λόγο, το έχουμε ξαναπεί, έχουμε επισημάνει ό,τι υπήρξε μία αναγκαιότητα να εκφραστεί ένας κόσμος ιδιαίτερα από την Αυτοδιοίκηση γιατί θεώρησε πως μπορούν να γίνουν καλύτερα τα πράγματα μέσα από μια άλλου τύπου περιφερειακή διακυβέρνηση.

Έχω κάνει ένα αρκετά μεγάλο οδοιπορικό σε όλους τους δήμους της Εύβοιας. Και έχω εισπράξει σημαντικές παρατηρήσεις από τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους. Έχω κάνει επίσης αρκετές επαφές με φορείς. Με παραγωγικούς φορείς, με κοινωνικούς εταίρους και έχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν πράγματα τα οποία μπορούμε και να ιεραρχήσουμε αλλα και να τα υλοποιήσουμε έτσι ώστε να ανακουφίσουμε από τα προβλήματα τους συμπολίτες μας Στεροελλαδίτες.

Σε ότι αφορά το σημερινό, είναι μια εκδήλωση που όπως πολύ σωστά και εύστοχα παρατηρήθηκε από την πλευρά σας, είναι κατάθεση των αξόνων του προγράμματός μας. Είναι οι δεσμεύσεις που θα αναλάβουμε απέναντι στους συμπολίτες μας, ζητώντας την εμπιστοσύνη τους.

Παράλληλα θα γίνει και μία παρουσίαση μέρους του Ευβοϊκού ψηφοδελτίου, έτσι ώστε να γνωρίζουν και ποιο είναι το πολιτικό προσωπικό που θα υλοποιήσει αυτό το σχέδιο για την Περιφέρεια. Αυτό το σχέδιο που είναι να κάνουμε μια υπέροχη Περιφέρεια όπως είναι αυτή της Στερεάς, σε μια περιφέρεια υπεροχής και κοινωνικής συνοχής σε όλους τους τομείς.

Προτεραιότητα μας και θεωρώ ότι πρέπει να το επισημάνω είναι να επουλώσουμε πληγές και να ανακουφίσουμε αυτούς τους ανθρώπους που δέχτηκαν τις μεγαλύτερες συνέπειες σε όλη αυτή τη μακροχρόνια κρίση που ταλάνισε την ελληνική κοινωνία αλλά περισσότερο εδώ και τη Στερεά Ελλάδα, αφού έχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας.

Σήμα κατατεθέν: «Στερεά …Υπεροχής». Αυτή την υπεροχή σε πρώτη φάση νομίζω ότι τη εισπράττετε. Έχετε αρκετό χρόνο που ενδιαφέρεται να συμπορευτεί μαζί σας σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Ποια θα είναι τα κριτήρια επιλογής των ανθρώπων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο σας; Αλλά και εκείνους που θα πάνε πόρτα πόρτα για να στηρίξουν το Δημήτρη Αναγνωστάκη και την παράταξή του;

Κα Ντίνη να κάνω μία διευκρίνηση αν μου επιτρέπεται. Δε θα πάμε σπίτι –σπίτι, χωριό΄-χωριό για την προσωπική φιλοδοξία ενός ανθρώπου. Είναι ένα στοίχημα που αφορά όλο το συνδυασμό. Όλους αυτούς τους ανθρώπους που πιστεύουμε ότι μπορούμε. Μπορούμε να καταφέρουμε να έχουμε μία περιφέρεια πολύ καλύτερη για μας και τα παιδιά μας.

Για τα κριτήρια που με ρωτήσατε κοιτάξτε: Πρώτα πρώτα να υπάρχει μία διάθεση για προσφορά. Κοινωνική προσφορά. Όλα τα στελέχη του συνδυασμού και όσοι μας στηρίζουν με τη βοήθεια τους έμμεσα έχουν αυτή την εσωτερική διάθεση να προσφέρουν.

Το δεύτερο: Να υπάρχει μία γνώση και εμπειρία γιατί αντιλαμβάνεστε ότι το φορτίο ευθύνης είναι αρκετά μεγάλο.

Πολύ καλά κάνετε και το επισημαίνετε αυτό. Είναι το πιο σημαντικό κ. Αναγνωστάκη

Και να έχουμε συναίσθηση ότι θα πάρουμε μία βαριά ευθύνη στις πλάτες μας. Και το τρίτο βεβαίως, είναι η ενασχόληση τους με τα κοινά που θα τους προσδώσει αυτό το στοιχείο της εμπειρίας και της γνώσης στην άσκηση της διοίκησης για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα από την ακριβώς επόμενη μέρα, εάν και εφόσον οι πολίτες μας μας εμπιστευθούν. Αν οι πολίτες μας, δώσουν την εντολή να πάρουμε τη διεύθυνση της Περιφέρειας στα χέρια μας.

Βεβαίως υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις οι οποίες δυσχεραίνουν λίγο τα ζητήματα. Θέλω να το πω. Εσείς το ξέρετε. Είμαι σίγουρος. Ενώ παλαιότερα υπήρχε η δυνατότητα να έχεις μία προσαύξηση στον αριθμό των υποψηφίων στο 100% . Αυτό σήμερα έχει φτάσει στο 30%. Άρα, περιορίζει αρκετά τις δυνατότητες να έχεις ένα ψηφοδέλτιο με έκφραση σε όλες τις τοπικές κοινωνίες. Προσπαθούμε λοιπόν να βρούμε εκείνες τις υποψηφιότητες που συνθέτουν μεγαλύτερα γεωγραφικά διαμερίσματα. Μεγαλύτερες εδαφικά περιοχές.

Υπάρχει βέβαια κατά νου, απ ότι γνωρίζω, στα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών, να αυξηθεί αυτό το 30%, και να πάει στο 50%. Ευελπιστώ ότι αυτό θα γίνει πράξη και θα μας δώσει τη δυνατότητα να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο τον αριθμό των υποψηφίων. Αυτό είναι κάτι που αναμένουμε και γι αυτό και σήμερα δε θα γίνει στο σύνολό του η παρουσίαση του ψηφοδελτίου, αλλά με βάση τα δεδομένα που σήμερα υφίστανται.

Με βάση τα δεδομένα που σήμερα υφίστανται και μου δώσατε την καλύτερη «πάσα» τώρα , να ρωτήσω αν ο Δημήτρης ο Αναγνωστάκης σε πρώτη φάση έχει έτοιμο συνδυασμό με υποψηφίους από όλο το Νομό, όπου τα μηνύματα που έχουμε εμείς είναι ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον σε όλο το Νομό της Εύβοιας…

Αληθές είναι αυτό και με έχουν τιμήσει με την διαθεσιμότητα τους σπουδαίοι άνθρωποι, εξαιρετικοί, στους οποίους είμαι ευγνώμων. Έχετε και το δικό μας συνεργάτη εδώ στον Εύριπο, το Γιώργο Κουλούρη από την Κύμη…χωρίς να θέλω βέβαια να αδικήσω και τους υπόλοιπους…

Ο γιατρός και Περιφερειακός Σύμβουλος νομίζω ότι είναι μία πραγματικά αξία και δε θέλω να το πω για να τον κολακεύσω δημόσια. Ο Γιώργος Κουλούρης πραγματικά με τη στάση ζωής του, πραγματικά με την πολιτική του λειτουργία εχει αποδείξει ότι όχι απλά αξίζει της εμπιστοσύνης των πολιτών μας αλλά είναι και αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης. Σαν το Γιώργο τον Κουλούρη υπάρχουν πάρα πολλά στελέχη, θα το δείτε κα Ντίνη. Άνθρωποι που έχουν προσφέρει στον επαγγελματικό τους χώρο. Στο Αυτοδιοικητικό Στερέωμα, στο συνδικαλιστικό πεδίο. Θα τους δείτε. Όλοι κατά τη γνώμη μου είναι πραγματικά ξεχωριστοί και με διάθεση να προσφέρουν. Δηλαδή, να προσφέρουν ότι έχουν και δεν έχουν για να πετύχουμε το στόχο. Δηλαδή, να κάνουμε την Περιφέρεια μας μία Περιφέρεια που αξίζει και να ζεις και να την αφήσουμε στα παιδιά μας συνεχίζοντας και αυτά βάζοντας το δικό τους λιθαράκι για να προχωρήσουν τα πράγματα.

Να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας γιατί αυτό είναι το πρωτεύον και συγχωρήστε μαι που πάω σε άλλη ενότητα αλλά είναι συγκλονιστικό να βλέπεις ανθρώπους και ένας από αυτούς είναι και ο γιος μου, που έχουν αυξημένα έτσι τυπικά προσόντα και να αναγκάζονται να φεύγουν σε άλλες χώρες για να αναζητούν το αυτονόητο. Δηλαδή, μια θέση δουλειάς.

Άρα πάτε με ένα διαφορετικό master plan στο οποίο όμως προτάσσεται το θέμα της ανεργίας. Σωστά;

Ναι είναι το πρωτεύον ζήτημα για μας. Ξέρετε όταν υπάρχει ένα 30% περίπου ανεργίας στη Στερεά Ελλάδα και ενώ βλέπουμε άλλες Περιφέρειες, παράδειγμα η Κεντρική Μακεδονία αλλά και ακόμα αυτή της Πελοποννήσου να κάνουν τεράστια βήματα στις εξαγωγές με την εξωστρέφεια της οικονομίας, με καινοτόμες δράσεις κι εμείς να είμαστε κάτω από το μέσο όρο των εξαγωγών και είναι στοιχεία τα οποία έχει δώσει ο σύνδεσμος Βιομηχάνων Β. Ελλάδας, αντιλαμβάνεστε ότι κάτι δεν πάει καλά. Κάτι δεν κάναμε καλά. Άρα, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ελκυστικό περιβάλλον για τις ιδιωτικές επενδύσεις. Να τρέξουμε τις μεγάλες υποδομές που έχει ανάγκη η Στερεά Ελλάδα έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι θέσεις εργασίας που μπορούν να δημιουργηθούν.

Είναι πολύ σημαντικό διότι έχουμε και Πανεπιστημιακές Σχολές και ΤΕΙ και το σημαντικότερο όλων είναι ότι υπάρχουν επιχειρήσεις να απορροφήσουν τελειόφοιτους αυτών των σχολών.

Έτσι ακριβώς. Θα πρέπει να υπάρξει ένα master plan. Κι επειδή έχουμε μία διαδρομή. Έχουμε κάνει και τα λάθη μας. Πρέπει να σταθούμε στο πρόβλημα με απόλυτο ρεαλισμό. Με απόλυτη ειλικρίνεια. Και με παρρησία να δούμε τα πράγματα όπως ακριβώς έχουν. Τώρα, αν κάποιοι είναι αγκυλωμένοι σε ιδεοληψίες. Έχουν και κάποιες στρεβλώσεις προς την πολιτική τους προσέγγιση. Αυτό με αφήνει παγερά αδιάφορο.  

Εμένα μ ενδιαφέρει πραγματικά, δε χτίζω καριέρα κα Ντίνη. Δεν πάω τώρα να φτιάξω καριέρα. Αυτή η πολιτική ωριμότητα, αυτή η εμπειρία αυτή η γνώση που υπάρχει, θέλω πραγματικά να την επενδύσω. Αλλιώς θα μπορούσα κάλλιστα να καταφύγω σε ένα άλλο ψηφοδέλτιο.

Το θέμα της Περιφέρειας και των υποψηφιοτήτων παρεξηγήθηκε περισσότερο σε σχέση με τον α βαθμό αυτοδιοίκησης που δεν υπάρχουν χρίσματα και στηρίξεις πάρα μόνο με ελάχιστες εξαιρέσεις. Στην Περιφέρεια Στερεάς όμως δίνεται και από την πλευρά της Ν.Δ χρίσμα και από άλλα κόμματα. Εγώ θέλω να ρωτήσω το Δημήτρη Αναγνωστάκη που υπηρέτησε μέσα από ένα Υπουργείο την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ικανότατα μπορώ να πω παρεξηγήθηκε το γεγονός ότι φτιάχνετε ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την Περιφέρεια. Αληθεύει κάτι τέτοιο είναι είναι διαπαραταξιακό και το δικό σας ψηφοδέλτιο;

Πρώτα απ όλα θέλω να διευκρινίσω δύο ζητήματα. Σε ότι έχει να κάνει με την πολιτική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητα μου. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για μένα και πραγματικά και με κολακεύει και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω με περισσότερες δυνάμεις. Διευκρινίζω όμως ότι εγώ δεν είμαι κομματικό μέλος, κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όντως βρέθηκα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη , σε μεγάλη θέση ευθύνης και με εμπιστεύθηκαν για τέσσερα ολόκληρα χρόνια και τους ευχαριστώ γι αυτό. Θεωρώ ότι ανταποκρίθηκα όσο μπορούσα καλύτερα. Όμως, αυτό δεν έχει καμία σχέση με το ψηφοδέλτιο. Το ψηφοδέλτιο είναι καθαρά αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο, με την απόλυτη αυτονομία. Σαφώς θα υπάρχουν υποψηφιότητες από όλους τους χώρους. Θα το διαπιστώσετε δε και το βράδυ.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι προσωποκεντρικές…

Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι θέλουν να προσδώσουν απόλυτο πολιτικό χρώμα στις Περιφερειακές Εκλογές. Έτσι κι αλλιώς υπάρχει. Αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορώ να αποδεχτώ ότι όλοι είναι κομματικά χρισμένοι ή ότι όλοι έχουν την κομματική εξάρτηση από τα κόμματα. Εμείς δεν την έχουμε…

Εμείς έχουμε τη στήριξη και επαναλαμβάνω την πολιτική στήριξη και είμαστε ευγνώμονες γι αυτό. Γιατί είναι μία σημαντική βοήθεια. Είναι μία σημαντική θα έλεγα δυνατότητα να απευθυνθούμε και σε ένα χώρο και σε ένα ακροατήριο το οποίο πραγματικά έχουμε πάρα πολλά κοινά σημεία και με τους οποίους θα υπηρετήσουμε. Αντιλαμβάνεστε ότι το ψηφοδέλτιο δε μπορεί να είναι από ένα χώρο.

Αυτό που λέτε ενισχύει το γεγονός ότι για να υλοποιήσεις ένα master plan κριτήριο σου θα πρέπει να είναι η ικανότητα των συνεργατών σου ανεξάρτητα από την κομματική του ταυτότητα. Πρέπει οι άνθρωποι που σε εκπροσωπούν να μπορούν να στέκονται. Κάπως έτσι;

Βεβαίως. Εκεί βέβαια θα έχεις βοήθεια από εξωτερικούς συνεργάτες. Από το στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Άρα λοιπόν για να το κλείσουμε, το ψηφοδέλτιο μας είναι άκρως αυτοδιοικητικό που έχει την αυτονομία του, την αυτοτέλεια του και βεβαίως έτσι θα πορευτούμε μέχρι το τέλος είτε κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μία θολούρα γύρω από αυτό το ζήτημα είτε όχι.

Εμείς είμαστε ξεκάθαροι. Το έχουμε πει δημόσια, σήμερα το επαναλάβαμε για πολλοστή φορά. Θα το πούμε και το βράδυ. Καλούμε όλους τους προοδευτικούς, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που οραματίζονται μία άλλη περιφέρεια, όχι μέσω μιας επικοινωνιακής πρακτικής αλλά μιας λογικής ουσιαστικής παρέμβασης και αλλαγής των πραγμάτων να έρθει μαζί μας.

Να στηρίξει αυτή την προσπάθεια και πραγματικά θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος θα δικαιωθούν γι αυτή την εμπιστοσύνη που έδειξαν.

Ήδη έδειξε εμπιστοσύνη ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, ο δήμαρχος Σκύρου ο οποίος δήλωσε στήριξη ανοιχτή στο πρόσωπό σας και βέβαια η υποψηφιότητα του θείου του στο ψηφοδέλτιο σας το δηλώνει και έμπρακτα θα έλεγε κανείς…

Ο Δήμαρχος, ο Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης ήδη εδώ και πολύ καιρό έχει δηλώσει και εμπράκτως, αυτό φαίνεται καθημερινά, τη στήριξη του. Και πραγματικά πιστεύω πως ως νέος άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης έχει να προσφέρει πολλά και στην επόμενη φάση της πολιτικής του σταδιοδρομίας που του εύχομαι πραγματικά να έχει αίσιο αποτέλεσμα σε ότι και αν επιλέξει.

Την πρώτη φορά που σας φιλοξένησα ως υποψήφιο εδώ στο ραδιόφωνο το κράτησα. Ήταν τότε που συνεργαστήκατε με τον κ. Χατζηγιαννάκη. Και μου είπατε ότι θα υπάρξουν και άλλες συνεργασίες μέχρι τις εκλογές. Ποιος ή ποια θα μπορούσε να φέρει το Δημήτρη Αναγνωστάκη προεκλογικά στο ίδιο τραπέζι;

Σας είχα πει κα Ντίνη και εσείς το παρατηρήσατε στην αρχική σας τοποθέτηση, στην κουβέντα μας ότι είναι μία πολύ μεγάλη προεκλογική περίοδος. Μέχρι το Μάιο έχουμε ακόμα περίπου 4 μήνες. Πολλά μπορούν να συμβούν προεκλογικά και βέβαια πολύ σωστά παρατηρήθηκε από την πλευρά σας ξανά ότι η εφαρμογή της απλής αναλογικής αναγκαστικά θα μας φέρει στο σε ένα τραπέζι για να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις.

Προσέξτε όμως, εμείς αυτό το έχουμε ως κουλτούρα. Είναι στο DNA μας, το αυτοδιοικητικό. Δηλαδή, εμείς τις προγραμματικές συγκλίσεις, τη συνεννόηση, τις συμφωνίες σε κάποια ζητήματα πραγματικά θα τις επιδιώξουμε είτε υπήρχε η απλή αναλογική είτε όχι. Πόσο μάλλον τώρα που υπάρχει ένα σύστημα που θα σε οδηγήσει εκεί. Άρα λοιπόν μην ξαφνιαστείτε. Μπορεί να συμβούν διάφορα μέχρι το Μάιο αλλά και μετά το Μάιο που θα είναι θέλω να πιστεύω προς όφελος των πολιτών και προς όφελος της Περιφέρειας.

Την Τετάρτη το βράδυ ο Δημήτρης Αναγνωστάκης παρουσίασε τις θέσεις του συνδυασμού του στην Π.Ε Εύβοιας (φωτορεπορταζ)

ana2

ana3

ana4

ana5

ana6

ana7

ana8

ana9

ana10

ana11

ana12

ana14

ana18

ana19

ana20

ana22

ana23

ana24

ana25

ana26

ana28

ana29

ana30

ana31

ana32

ana33

ana34

ana35

ana37

ana38

ana39

ana40

ana41

ana42

ana43

ana44

ana45

ana47

ana48

ana49

ana50

ana51

ana53

ana54

ana55

ana56

ana57

ana59

ana60

ana61

 

ana62

ana63

ana64

ana67

ana68

ana69

ana70

ana71

ana72

ana74

ana75

ana76

 

ana78

ana80

ana83

ana84

ana85

ana94

ana98

ana99

ana100

ana102

ana103

ana107

ana108

ana110

ana111

ana112

 ana118

ana119

ana120

ana121

ana122

ana123

ana124

ana125

ana126

ana127

ana128

ana130

ana131

ana132

ana133

ana134

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 11:41

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr