bannernew3

Τελευταία Νέα

O Γιάννης Μπάρπας στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm: «Όραμα μας να δημιουργήσουμε ένα δήμο με ισόρροπη ανάπτυξη όλων των Δημοτικών Ενοτήτων»

Ο Φυσικός -Περιβαλλοντολόγος και μέλος του Δ.Σ του ΟΛΝΕ, Γιάννης Μπάρμπας υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Χαλκιδέων με το συνδυασμό «Δήμος Χαλκιδέων για όλους» και υποψήφιο Δήμαρχο τον Τάσο Καλαθέρη μίλησε την Παρασκευή 5 Απριλίου, στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm και στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη για το όραμα του για το δήμο Χαλκιδέων. Τις σκέψεις και τον πρωτοποριακό τρόπο επικοινωνίας με τους φίλους και δημότες. Το κύριο μέλημα του συνδυασμού να βρίσκεται πάντα κοντά στο δημότη. Σχολιάζει επίσης τη δημοτική αρχή Παγώνη και συνυποψηφίους επικεφαλής άλλων συνδυασμών σημειώνοντας πως κάποιες στιγμές υπάρχει και μία υποκρισία.

Ένας εύθυμος άνθρωπος που έχει μάθει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Που αγαπά την πόλη αυτή, που οραματίζεται με τους συνυποψηφίους του και τον επικεφαλής του συνδυασμού του, να τον παραδώσουν πιο όμορφη στις επόμενες γενιές.

Είχε συζητηθεί ότι ο Γιάννης Μπάρμπας θα είναι επικεφαλής συνδυασμού για το δήμο της Χαλκίδας. Τι άλλαξε;

Δεν μου αρέσει να περιαυτολογώ. Εκείνο όμως που θα σας πω είναι πως διάλεξα να βγω μπροστά σαν υποψήφιος που αγαπάει τη Χαλκίδα. Που 60 χρόνια έχει μεγαλώσει, ζει και έχει δουλέψει με νέους ανθρώπους όπως με παιδιά. Πάρα πολλοί γονείς μου έχουν εμπιστευθεί τα παιδιά τους να τα διαπαιδαγωγήσω, να τα μορφώσω, να τα βοηθήσω να μπουν στο Πανεπιστήμιο. Τουλάχιστον 3000 παιδιά είναι παιδιά που τους έδειξα το μονοπάτι της γνώσης.

Εγώ ζήτησα από το κόμμα που ανήκω, το ΣΥΡΙΖΑ, να με βοηθήσει να κατέβω στις εκλογές. Μέσα από τις διαδικασίες αυτές, πραγματικά η Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκίδα με τίμησε με την επιλογή της. Στην πορεία όμως προέκυψαν κάποια πράγματα.

Όταν αυτοπροτάθηκα είπα ότι αν βρείτε έναν υποψήφιο ο οποίος είναι καλύτερος από μένα, θα παραμερίσω, θα τον αφήσω να περάσει μπροστά και όχι μόνο αυτό. Θα τον στηρίξω κιόλας. Και αυτό έκανα. Βρέθηκε ο Τάσος Καλαθέρης με τον οποίο είμαστε πολύ καλοί φίλοι, τον εκτιμώ αφάνταστα.

Εγώ δε θα ήθελα να πω καλύτερος. Και αυτό γιατί η κάθε προσωπικότητα είναι ξεχωριστή. Και ο καθένας έχει να δώσει κάτι διαφορετικό. Όταν όμως πιαστούμε χέρι χέρι μπορούμε όλοι μαζί να καλύψουμε τα κενά…

Ακριβώς. Με προλάβατε. Αυτό θέλω να πω. Εκτιμώ πάρα πολύ τον Τάσο Καλαθέρη. Είναι αξιόλογος. Γιατί ξέρετε κάτι; Στα σημερινά ψηφοδέλτια επειδή υπάρχει ένας πλουραλισμός. Υπάρχουν 7 υποψηφιότητες. Μπορεί οι άνθρωποι να είναι ίσοι αλλά δεν είναι όλοι ίδιοι.

Πως οραματίζεται ο «ανήσυχος» πάντα Γιάννης Μπάρμπας τον Δήμο της Χαλκίδας;

Εμείς δεν αναφερόμαστε στη Χαλκίδα. Αναφερόμαστε στο Δήμο Χαλκιδέων και με έμφαση το τονίζουμε στον τίτλο της παράταξής μας «Δήμος Χαλκιδέων για όλους». Και εκείνο που έχουμε όραμα είναι να δημιουργήσουμε ένα δήμο με ισόρροπη ανάπτυξη όλων των δημοτικών ενοτήτων.

Και οι πέντε άξονες είναι: Η δίκαιη και αναλογική κατανομή των έργων σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Όχι να ρίχνουμε το 90% στην πόλη της Χαλκίδας και οι υπόλοιπες ενότητες να αδικούνται.  

Την αναλογική διασπορά σε όλες τις δημοτικές ενότητες των εκδηλώσεων πολιτισμού. Δε θα είναι η «φρέατος» των εκδηλώσεων η Χαλκίδα και η Αυλίδα, η Ανθηδώνα, το Ληλάντιο, η Νέα Αρτάκη χωρίς δημοτικές εκδηλώσεις πολιτισμού.

Το ξαναζωντάνεμα όλων των δημοτικών καταστημάτων. Μία μεγάλη πληγή αυτή. Με στόχο μια καινούργια αξιοποίηση τους σε όφελος όλων των δημοτών. Να γίνουν δηλαδή μικρά Περιφερειακά δημαρχεία.

Η σημερινή δημοτική αρχή έχει διαλέξει να μαζέψει όλες τις υπηρεσίες σε ένα κτίριο με σωστές προδιαγραφές αλλά 10.000€ το μήνα. Είναι πολλά τα χρήματα σε μία περίοδο που πλήττεται η κοινωνία από την κρίση.

Ο Δήμαρχος και οι σύμβουλοί του θα γυρνάνε εκ περιτροπής σε όλες Δημοτικές Ενότητες. Θα είναι δίπλα στον πολίτη. Αν ο πολίτης δηλαδή δεν μπορεί να έρθει στο δημαρχείο, εμείς θα είμαστε δίπλα του και θα τον ακούμε. Και όταν ακούς το πρόβλημα άμεσα. Άμεσα βρίσκεις και τις λύσεις και έχεις και τις απαντήσεις.

Και κάτι πολύ σημαντικό, μια ιδιαιτερότητα. Αυτές οι πέντε Δημοτικές Ενότητες, η Αυλίδα, η Αρτάκη, το Ληλάντιο και η Χαλκίδα βρέχονται από τον Εύριπο. Έχουν κάτι κοινό. Έτσι λοιπόν, ο Εύριπος σαν μια μεγάλη αλυσίδα χωρίς να παρεξηγηθεί η έννοια, θα ενώσει όλες αυτές τις Ενότητες.

Δηλαδή, ισότροπα όλες τις Ενότητες που θα ενώνονται και με τον Εύριπο. Αυτές είναι οι κύριες αρχές μας.

Αναφέρατε πως θα δώσετε έμφαση στο να είστε όσο γίνεται πιο κοντά στον πολίτη. Πιστεύετε ότι η παρούσα δημοτική αρχή δεν το έκανε αυτό; Είναι που κάποιοι καταλογίζουν στο δήμαρχο ότι για κάποιους ενδεχομένως να μην ήταν όπως τον ήθελαν...

Είμαστε φίλοι με το Χρήστο τον Παγώνη από την παιδική μας ηλικία. Είναι αξιαγάπητος. Η ενασχόληση με τα κοινά ξέρετε, καμιά φορά αλλάζει τους ανθρώπους. Έτσι λοιπόν αν παρακολουθούσατε το συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων θα βλέπατε ότι κάτι δεν πάει καλά εκεί. Οπότε να μην το πάω παρακάτω γιατί σας λέω αγαπώ το Χρήστο. Έχει μείνει η αγάπη παιδική.

Έχετε διαλέξει έναν ιδιαίτερο τρόπο επικοινωνίας με τον κόσμο. Θα θέλατε να μας μιλήσετε γι’ αυτό;

Εγώ έχω διαλέξει μία επαφή πρωτοποριακή με τον κόσμο. Εσείς που παρακολουθείτε θα το βλέπετε. Κάθε βδομάδα αναρτώ στην προσωπική μου σελίδα η οποία θα μπει και στη σελίδα της παράταξης, τις θέσεις μας.

Και θέλω να πω κάτι πολύ σημαντικό. Είμαστε η μοναδική παράταξη η οποία έχει πρόγραμμα και το παρουσιάζει. Δηλαδή, έχω την εντύπωση πως στους υπόλοιπους συνδυασμούς κατεβαίνουν να παίξουν οι φανέλες. Ποδόσφαιρο όμως δεν παίζουν οι φανέλες. Παίζουν οι ποδοσφαιριστές.

Εμείς έχουμε πρόγραμμα. Το πρόγραμμα σιγά-σιγά το ξεδιπλώνουμε. Το ξεδίπλωσε Τάσος ο Καλαθέρης στην παρουσίαση της παράταξης μας. Και τώρα έχουμε και το φυλλάδιο και τις πληροφορίες που αναφέρω αναλυτικά και στη σελίδα μας. Και θα είμαι στη διάθεση σας και στη διάθεση των ακροατών σας για να λύσω την όποια απορία.

Να πω στο σημείο αυτό ότι ο κ. Καλαθέρης λίγο πριν την παρουσίαση του συνδυασμού μας μίλησε για το πώς θέλει το δήμο Χαλκιδέων. Και νομίζω ότι έδωσε πολλά να καταλάβει ο κόσμος για τις προθέσεις του…

Θα σας αγαπάει για να σας δώσει αποκλειστικότητα.

Τον εκτιμώ, σέβομαι τον αγώνα όλων των υποψηφίων και αυτό που έχω να πω είναι ότι πραγματικά ο Τάσος Καλαθέρης έβγαλε πολλά πράγματα από αυτά που θέλει να δώσει στο Δήμο Χαλκιδέων…

Επισκεφτήκαμε κρατώντας τα φυλλάδια μας το Ληλάντιο. Και συζητούσαμε με τον κόσμο. Θέλουμε να ακούσουμε ποιο είναι το πρόβλημα σας. Εκεί πέρα μας είπαν ότι οι άνθρωποι δεν έχουν οδοποιία. Δεν έχουν όμβρια και αποχέτευση. Δεν έχουν δημοτικό φωτισμό.

Ξέρετε με την αύξηση της παραβατικότητας, ο σωστός φωτισμός στους δρόμους όχι τους κεντρικούς, στις γειτονιές και σε οποιοδήποτε αστικό μέρος είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό.

Θα τα πάρουμε ανά Δημοτική Ενότητα και με τον κ. Καλαθέρη και με άλλους υποψηφίους που θα πάρουν το λόγο στη συνέχεια μέσα από αυτό το ραδιόφωνο…

Είναι αυτό που λέτε. Να ξέρεις την ιστορία. Εμείς σαν άνθρωποι περνάμε από τους τόπους σαν ένα φλας. Γιατί είναι τόσο μικρή η ζωή σε σχέση με το χρόνο της ύπαρξης της Οικουμένης. Εκείνο που θέλω να σας πω είναι ότι η Χαλκίδα είναι μία από τις παλαιότερες πόλεις που υπάρχουν στον Ελλαδικό χώρο. Και γενικά στις Χώρες της Μεσογείου. Που έχει κάνει και αποικίες, που έχει κάνει πάρα πολλά πράγματα.

Και προτείνω να την οραματιστούμε στον 21ο αιώνα. Δηλαδή, να παρουσιάσουμε αυτή την εξαίσια πόλη και να την παραδώσουμε στα παιδιά μας, όμορφη. Αλλά ξέρετε κάτι; Το λέω γιατί «Όμορφη πόλη» έχει μία άλλη παράταξη. Η άλλη παράταξη όμως για 5 χρόνια τι έκανε; Δεν την έκανε όμορφη την πόλη. Την άφησε έτσι όπως τη βρήκε. Η άλλη παράταξη που λέει «Λύση Τώρα» 20 χρόνια πρωτοστατεί στα δημοτικά και ξαφνικά με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, ξαφνικά τώρα-τώρα θα βρεθεί η λύση.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι κάποιες στιγμές υπάρχει και μια υποκρισία. Και μπορούμε επειδή είμαι και Τεχνικός Σύμβουλος και Περιβαλλοντολόγος, όπως ο φίλος ο Βασίλης ο Λύκος που μίλησε πριν από λίγο σε σας.

Τώρα πια πάμε για «smart cities». Έχω ένα πολύ ωραίο μότο. Θα το πω στα αγγλικά και θα το μεταφράσω στα ελληνικά. «Be more with less..» Δηλαδή, έχουμε πάρα πολύ λίγα οικονομικά αλλά μπορούμε αν βάλουμε την ψυχή μας, το συναίσθημα, την αγάπη γι’ αυτό τον τόπο με τα λίγα να κάνουμε πολλά. Σεβόμενοι και το τελευταίο λεπτό του Δημότη.

40% η ΔΕΗ στο Δήμο Χαλκιδέων. Το βιντεάκι που ανέβασα πριν από λίγο είναι για τη ΔΕΥΑΧ.

Η ΔΕΥΑΧ είναι μία βαριά πληγή που θα πρέπει γυρίζοντας το χρόνο πίσω κάποια στιγμή να δούμε πως από μία επικερδής δημοτική επιχείρηση έφτασε στα όρια να κλείσει. Και υπάρχουν και εκείνοι που λένε ότι μένει η Χαλκίδα χωρίς νερό όταν κόβεται το ρεύμα στα Έρια…

Ναι γιατί έφτασε να χρηματοδοτεί …Σας είπα «smart cities», θα μπορεί να έχει φωτοβολταϊκά. Θα μπορούσε να έχει ένα ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος με βενζίνη κ.α

 ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΡΜΠΑ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 19:35

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr