bannernew5

Τελευταία Νέα

Διάθεση υπάρχει…Λεφτά δεν υπάρχουν για να γίνει δρόμος για το Λιμάνι της Κύμης- Τι δήλωσε ο κ. Κελαϊδίτης για τις μελέτες που υπάρχουν και τις δυνατότητες παρεμβάσεων από την Περιφέρεια

Υψίστης προτεραιότητας για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι η αποκατάσταση των ζημιών στον παραλιακό δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι της Κύμης. Οι ζημιές που υπέστη το οδόστρωμα με την πρόσφατη κακοκαιρία, δημιουργεί ποικίλα ερωτήματα για το αν θα πρέπει να συνεχίσει να δίδεται σε κυκλοφορία ακόμα και εκ περιτροπής ή αν θα πρέπει να απαγορευτεί η κίνηση των οχημάτων, από και προς το Λιμάνι της Κύμης μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Για το θέμα της καθίζησης του οδοστρώματος στο δρόμο από το Στόμιο προς τον Οξύλιθο, τις καταπτώσεις στο οδόστρωμα σε άλλο σημείο του ίδιου δρόμου μίλησε στην εκπομπή «ταδε έφη» και στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη στον ΕΥΡΙΠΟ 90fm, την Τρίτη 7 Ιανουαρίου το πρωί, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης.

«Το συγκεκριμένο σημείο είναι υψίστης προτεραιότητας καθώς είναι ο βασικός δρόμος που οδηγεί από την Κεντρική Εύβοια προς την Κύμη και προς το λιμάνι μας που εξυπηρετεί όλο το σύμπλεγμα τω Βόρειων Σποράδων και τη Σκύρο μας» δήλωσε ο κ. Κελαϊδίτης και συνέχισε: «Επομένως, δεν υπάρχουν εκπτώσεις να γίνουν στο συγκεκριμένο κομμάτι. Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε ρεαλιστές και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε σε άμεσο χρόνο και τι μπορούμε να διεκδικήσουμε μεσοπρόθεσμα, μακροπρόθεσμα.

Σε άμεσο χρόνο αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι αυτή τη στιγμή να κάνουμε εργασίες ώστε να στηριχτεί το τοιχίο στο συγκεκριμένο σημείο που έχει παρατηρηθεί η καθίζηση και από την πλευρά της θάλασσας. Εκεί πέρα θα γίνει μία παρέμβαση για να σταματήσουν τα συγκεκριμένα φαινόμενα και να αποκατασταθεί το οδόστρωμα και να δοθεί στην κυκλοφορία και η δεύτερη λωρίδα ώστε να μην είναι απαραίτητη αυτή η εκ περιτροπής χρήση του ενός ρεύματος.

Από κει και πέρα, υπάρχει από την πλευρά της πολιτείας, από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής, μία ώριμη μελέτη στα χέρια μας, η οποία είναι αρκετά υψηλού προϋπολογισμού, επομένως είναι ένας υψηλός πήχης για να μπορέσουμε να περάσουμε στο κομμάτι της χρηματοδότησης. Είναι σε τρεις φάσεις. Αν πρέπει να γίνει τμηματικά αυτό το έργο που ξεπερνά τα 15 εκ ευρώ και αφορά τη δημιουργία ενός ασφαλούς δρόμου που δε θα έχει προβλήματα ούτε από την κάτω πλευρά με την πίεση που δέχεται από τους κυματισμούς, ούτε από τις καταπτώσεις που με τα γνωστά προβλήματα και δυσάρεστα συμβάντα τα τελευταία χρόνια. Το έργο αφορά τον υφιστάμενο δρόμο και προβλέπει τη στήριξη από την πλευρά της θάλασσας και προστασία από το κομμάτι των καταπτώσεων».

Σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση συνολικά του έργου, ο κ. Κελαϊδίτης αναφορικά με τις ενέργειες της Περιφέρειας δήλωσε: «Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες να διεκδικήσουμε από την πλευρά του Υπουργείου τους απαραίτητους πόρους. Δεν είναι κάτι το οποίο το σηκώνουμε ψηλά, είτε όλο το έργο είτε ένα μέρος από αυτό το έργο σε πρώτη φάση να το εξασφαλίσουμε και να κάνουμε ένα έργο για να είναι ο δρόμος προσβάσιμος και ασφαλής για τους πολίτες».

Αυτή την ώρα ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης βρίσκεται στην Πλατάνα με το Δήμαρχο Κύμης –Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά, τον Αντιδήμαρχο Έργων Νίκο Μπαράκο, την Πρόεδρο του Οξυλίθου Κλαίρη Κατσαρή και τους τοπικούς συμβούλους Νίκο Ανδρέου και Βαγγέλη Καρτελιά όπου μαζί με μηχανικούς συζητούν για τα μέτρα που πρέπει να πάρουν για να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές.

πλατανα

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020 13:55

kimi denpao

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr