Τελευταία Νέα

Ζέρβας σε Θωμά: «Δε θα μου κουνάτε έμενα το δάχτυλο και θα μου μιλάτε με καλό τρόπο-Αρκετά έχω γίνει ανεκτικός…Τελειώσαμε!»

Μία αρκετά δύσκολη συνεδρίαση ήταν αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου της Κύμης, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου. Ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα παρουσία του Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη και βουλευτών του Νομού που αναφέρθηκαν στον παραλιακό δρόμο της Κύμης.

Ένα πολύ σοβαρό θέμα που παρακολούθησε πάρα πολύς κόσμος για δύο περίπου ώρες. Με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Ζέρβα να παίρνει στο τέλος τα εύσημα από όλους τους παριστάμενους.

Στη συνέχεια, και αφού είχαν αποχωρήσει οι προαναφερόμενοι και ο κόσμος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Θωμάς, έκρινε ότι θα έπρεπε να συζητηθεί το θέμα, αυτή τη φορά για να τοποθετηθούν οι σύμβουλοι και προσπαθώντας να πείσει τους παριστάμενους ότι το συμβούλιο αυτό θα πρέπει να αποφασίσει και να υποδείξει στην Περιφέρεια τη λύση για να δοθεί το γρηγορότερο ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Και παρόλο που λίγο νωρίτερα, είχε αναφερθεί στον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου προσβάλοντας τον δημόσια για το ότι δεν έκανε το συμβούλιο για το δρόμο, στην Κύμη. Ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς του εξήγησε πως δεν υπάρχει χώρος στον οποίο να καταγράφονται τα όσα αναφέρουν οι σύμβουλοι και γι’ αυτό δεν έγινε σύμφωνα με την πρόταση του, στην Κύμη. Έπειτα, πολύς κόσμος παρακολουθούσε και μέσω διαδικτύου την συνεδρίαση, πράγμα ανέφικτο αν γινόταν στην Κύμη.

Τότε ο κ. Θωμάς έθεσε κι άλλο θέμα. Ότι το θέμα με το δρόμο έπρεπε να είναι ένα θέμα όπως ο ίδιος με την κα Θαλασσινού το είχαν ζητήσει και να μην έρθει μαζί με το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου.

Προφανώς και να έπρεπε να είχε γίνει έτσι. Αλλά και ο κ. Θωμάς θα έλεγε κάποιος πως έκανε τα πάντα για να μην ξεκινήσει αμέσως η συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, που σημαίνει ότι το συμβούλιο θα είχε τελειώσει γύρω στις 9:30. Ήθελε να συζητηθεί και να προταθεί λύση στην Περιφέρεια για να δοθεί ο δρόμος το συντομότερο στην κυκλοφορία.

Και εδώ έρχεται η εύστοχη παρατήρηση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου Νίκου Μαστροκώστα ο οποίος αγανακτισμένος πήρε το μικρόφωνο και είπε: «Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα…Δεν είναι συμβούλιο αυτό». Επισημαίνοντας ότι με την ανοχή του Προέδρου στο πρόσωπο του κ. Θωμά γίνεται επι 2 ώρες μία συζήτηση για ένα ζήτημα που δεν είναι στις αρμοδιότητες του δήμου με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης να μονοπωλεί στη συζήτηση και να παίρνει το λόγο κάθε φορά που τον ζητούσε από τον Πρόεδρο για να λένε τι θα μπορούσε να γίνει για να ανοίξει ο δρόμος το συντομότερο.

Το συμβούλιο συνεπώς θα είχε τελειώσει δύο ώρες νωρίτερα… Το Τεχνικό Πρόγραμμα θα είχε ξεκινήσει να συζητείται στις 6 και με τοποθετήσεις των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων αντί στις 8 το βράδυ που είχαν αποχωρήσει, βλέποντας ότι θα πάει μακριά η βαλίτσα…

Ναι! Όλο αυτό με την ανοχή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει δηλώσει πολλές φορές πως στα πλαίσια μιας δημοκρατικής διαδικασίας θα πρέπει ο λόγος να δίνεται σε όποιον τον ζητάει να τοποθετηθεί. Μόνο που ο σεβασμός αυτός που δείχνει ο Πρόεδρος στους συναδέλφους του θα πρέπει να αναγνωρίζεται και από εκείνους το ίδιο. Και όχι κάποιοι να καπηλεύονται ή ακόμα χειρότερα να ερμηνεύουν ως «αδυναμία» την στάση αυτή του Προέδρου… Να σέβονται το χρόνο όλων των παριστάμενων και να μην μακρηγορούν στο λόγο τους…

Ο κ. Θωμάς σίγουρα δε σεβάστηκε ανάλογα το χρόνο που δικαιούτο να μιλήσει το βράδυ της Δευτέρας. Θέλοντας να πείσει ότι είχε δίκιο που το ζητούσε μονοθεματικό το συμβούλιο. Ξέφυγε πολλές φορές αλλά όχι πάντα με δική του υπαιτιότητα. Προκλήθηκε να απαντήσει για το τι είχε γίνει στο δήμο 10 χρόνια πριν, από δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης. «Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου» για κάποιους που παραμένουν εμμονικοί μαζί του… Κουβέντα να γίνεται μόνο και μόνο για να πυροδοτείται η κατάσταση στο συμβούλιο. Και στο τέλος να την πληρώνει για ακόμα μία φορά αυτός που διοικεί το συμβούλιο.

Μόνο που και αυτός είναι άνθρωπος! Μόνο που αυτός καθόταν κολλημένος στην καρέκλα καθώς απουσίαζε ο Αντιπρόεδρος ο κ. Ποθητάκης που θα μπορούσε σε μια πολύωρη συνεδρίαση σαν αυτή, να τον αντικαταστήσει έστω για λίγο και έπρεπε να βγάλει όλη τη συνεδρίαση και των 8 ωρών μόνος του.

Και γιατί κι εκείνος σαν άνθρωπος όπως οι υπόλοιποι έχουν όρια που ο κ. Θωμάς τα ξεπέρασε για ακόμα μια φορά, κάνοντας του συνεχώς παρατηρήσεις και υποδείξεις για το πώς θα διοικήσει το συμβούλιο. Και βέβαια η απάντηση από τον κ. Ζέρβα ήρθε «πληρωμένη» όπως είπαν πολλοί το βράδυ της Δευτέρας λίγο πριν ο κ. Θωμάς αποχωρήσει από την αίθουσα.

«Δε θα μου κουνάτε έμενα το χέρι και θα μου μιλάτε με καλό τρόπο… Αυτά θα τα λέτε αλλού, όχι σε μένα. Τελειώσαμε. Υπάρχει ο κανονισμός που δίνει συγκεκριμένη ώρα. Αρκετά έχω γίνει ανεκτικός και φεύγετε και μιλάτε πάνω από 10 λεπτά. Ποτέ δε σας έχω διακόψει γι’ αυτό μη μου κουνάτε το δάχτυλο για τον κανονισμό. Αν είχα εφαρμόσει τον κανονισμό θα έπρεπε να μιλάτε από 5 έως 7 λεπτά» είπε ο κ. Ζέρβας απευθυνόμενος στον κ. Θωμά, όταν εκείνος ζήτησε το λόγο από τον κ. Ζέρβα λίγο πριν την ψηφοφορία για το Τεχνικό Πρόγραμμα. Απαιτώντας με έντονο ύφος και προτάσσοντας το δάχτυλό του στο πρόεδρο επικαλούμενος τον κανονισμό και λέγοντας του ότι δεν πάει καλά τη διαδικασία, και ότι τα θέματα θα έπρεπε να διαχωριστούν, του ζήτησε το λόγο να δευτερολογήσει μετά το δήμαρχο και ενώ το θέμα είχε τελειώσει όπως ανέφερε ο Πρόεδρος.

Εκεί που άστραψε και βρόντηξε ο Πρόεδρος ήταν όταν ο κ. Θωμάς του είπε: «Αντί να είσαι σε αυτό το θέμα με κατεβασμένο το κεφάλι …» Με τον κ. Ζέρβα να του απαντά: «Εγώ να κατεβάσω το κεφάλι κ. Θωμά; Όταν θα αναφέρεστε σε μένα θα είστε ιδιαίτερα προσεκτικός. Και δε θα μου κουνάτε εμένα το δάχτυλο γιατί το κουνάω κι εγώ!»

Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Ζέρβας μετά από αυτό, από το επόμενο συμβούλιο θα έχει πιο αυστηρή συμπεριφορά απέναντι σε όλους.

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr