bannernew5

Τελευταία Νέα

Ο Θοδωρής Κέρης Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ροβιών δίνει τα εύσημα στον Τσαπουρνιώτη: «Αυτά τα οποία έχουν γίνει στους 7 μήνες αυτούς δεν είχαν γίνει τα τελευταία 20 χρόνια…»- Ποιες οι προτεραιότητες του Προέδρου στο άμεσο μέλλον

Τα εύσημα στο δήμαρχο Μαντουδίου –Λίμνης-Αγίας Άννας έδωσε μέσα από τον ΕΥΡΙΠΟ 90fm το πρωί της Παρασκευής 20 Μαρτίου ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ροβιών Θοδωρής Κέρης ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη επεσήμανε την άριστη συνεργασία που έχει η Κοινότητα με το δήμαρχο Γιώργο Τσαπουρνιώτη ο οποίος όπως χαρακτηριστικά είπε ανταποκρίνεται στο αίτημα τους σε ότι του ζητηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως επεσήμανε ο κ. Κέρης δεν ήταν υποψήφιος στις εκλογές με τον κ. Τσαπουρνιωτη, ο οποίος όμως όπως τόνισε δεν ξεχωρίζει τους Προέδρους και συνεργάζεται άψογα με όλους αυτούς τους μήνες με σκοπό των συμφέρον των δημοτών και του δήμου. Ο Πρόεδρος εξάρει το έργο που έχει γίνει τους τελευταίους 7 μήνες στην Κοινότητα του και μοιράζεται μαζί μας τις προτεραιότητες που βάζει για τον τόπο τους στο άμεσο μέλλον.

Κυριε Κέρη θα ήθελα να μου μεταφέρετε το κλίμα των 7 μηνών που στο «πηδάλιο» του δήμου βρίσκεται ο Γιώργος Τσαπουρνιώτης και η νέα δημοτική αρχή…Πως είναι τα πράγματα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια;

Το τελευταίο 7μηνο έχουμε αρχίσει τη δουλειά όλοι που είμαστε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το μικρότερο ως το μεγαλύτερο. Τον Πρόεδρο, τον Αντιδήμαρχο και το Δήμαρχο. Όλοι δουλεύουμε σαν μία ομάδα και ζητάμε πράγματα. Σε συνεργασία και με την Περιφέρεια που είναι δίπλα μας σε ότι και αν χρειαστούμε.

Εγώ προσωπικά δεν ήμουν από τους ανθρώπους που είχα κατέβει με το ψηφοδέλτιο του κ. Τσαπουρνιώτη. Ήμουν σε άλλη παράταξη. Δουλεύω με τον κ. Τσαπουρνιώτη. Αυτά τα οποία έχουν γίνει στους 7 μήνες αυτούς δεν είχαν γίνει τα τελευταία 20 χρόνια. Και τι θέλω να πω με αυτό. Σε κάθε εκλογές που ερχόντουσαν, ερχόταν ο κάθε υποψήφιος για δήμαρχος και έλεγε: Θα κάνουμε το γήπεδο. Θα φτιάξουμε το λιμάνι. Θα κάνουμε το σχέδιο πόλεως. Θα καθαρίσουμε τα ποτάμια. Θα...θα...θα...

Είχαμε χορτάσει όλα τα χρόνια να μας τάζουνε και μετά να εξαφανίζονται. Να μας κοροϊδεύουν με λίγα λόγια. Ο κ. Τσαπουρνιώτης παρόλο που παρέλαβε ένα δήμο ο οποίος ήταν διαλυμένος από όλες τις πλευρές γιατί η προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν απούσα από όλα. Εγώ προσωπικά ότι του έχω ζητήσει και άλλοι πρόεδροι που συζητάω δεν μας έχει αρνηθεί τίποτα. Σε θετικά πράγματα εννοείται και σε μη παράλογα.

Δηλαδή;

Έχω δύο ποτάμια τα οποία περνάνε μέσα από το χωριό. Δήμαρχε του λέω τα ποτάμια αυτά είναι επικίνδυνα για υπερχείλιση. Γιατί ήταν παρατημένα από το 2000. Δεν είχαν ξανακαθαριστεί. Είχαν μέσα κλαριά και ότι μπορείτε να φανταστείτε. Μας δίνει τη δύναμη ο Δήμαρχος σε συνεννόηση με την Περιφέρεια και καθαρίζουμε τα ποτάμια. Στην πορεία υπήρχαν κάποια τοιχία τα οποία είχαν καταστραφεί από το Ζορμπά, και έπρεπε να επισκευαστούν. Δίνει τη δύναμη, κατασκευάζω και τα τοιχία. Θα μου πείτε ένας δήμαρχος είναι η δουλειά του αυτή. Έχουν περάσει όμως και άλλες δημοτικές αρχές και σε συζητήσεις με προηγούμενους κοινοτάρχες, αντιδημάρχους, που έχω εδώ στο χωριό μου, μου έλεγαν ότι «ναι, ναι, ναι» έλεγαν όλοι, αλλά δεν υπήρχε αποτέλεσμα.

Η διαφορά με τον κ. Τσαπουρνιώτη και την ομάδα του, γιατί αν δεν δουλεύει μία ομάδα δεν μπορεί να δουλέψει ένας δήμος κατά την άποψή μου είναι ότι ο λόγος και η προσπάθεια προχωράει και ανταμείβεται. Δεν είναι «ναι» και να μην μπορούμε να το κάνουμε και να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Είμαστε εδώ για να λύνουμε τα προβλήματα του κόσμου.

Ξέρετε αυτό είναι το «καλό» του Καλλικράτη. Θα ξεχωρίσουν προσωπικότητες στην αυτοδιοίκηση και θα παραμείνουν οι ικανοί και εκείνοι που τρέχουν για να διεκδικήσουν για τον τόπο τους…Σας τιμά αυτό που είπατε πιο πάνω ότι δεν ήσαστε στο συνδυασμό του κ. Τσαπουρνιώτη αλλά αναγνωρίζεται το έργο του.

Έχω να προσθέσω όμως ότι ο κ. Τσαπουριώτης εμάς που είχαμε κατέβει με διαφορετικές παρατάξεις δεν μας σαμποτάρισε. Δε μας άφησε στο περιθώριο. Απλά μας αγκάλιασε και μας βοήθησε σε ότι ζητήσαμε. Γιατί και άλλοι είχαν κατέβει και ήταν δήμαρχοι σε διαφορετικές παρατάξεις, αλλά σαμποτάραν τον κάθε υποψήφιο πρόεδρο.

Επίσης, ο κ. Τσαπουρνιώτης και η ομάδα του, οι αντιδήμαρχοι, έχουν δώσει δύναμη στους Προέδρους για να κάνουν έργα. Και να κυνηγήσουν στον τόπο τους την καθημερινότητα και τα προβλήματα των πολιτών. Γιατί και ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι πρέπει να τρέξουν όπως είπατε κι εσείς πρωτύτερα στα Υπουργεία για να αντλήσουν χρήματα και να κάνουν έργα.

Να διεκδικήσουν…

Ο κ. Τσαπουρνιώτης τι έχει κάνει; Έχει δώσει δύναμη σε όλες τις κοινότητες και όποιος Πρόεδρος έχει τη διάθεση να κάνει καλό στον τόπο του, θα δουλέψει και θα κάνει καλό. Δεν έχει τη διάθεση θα μείνει στο περιθώριο.

Πρόεδρε, αυτό που παρατηρήσατε καλά κάνετε και το επισημαίνετε. Έχετε ρίξει και μπετά στους δρόμους εκεί. Τι ακριβώς έχετε κάνει;

Εγώ είμαι Πρόεδρος στην Κοινότητα Ροβιών που είναι η μεγαλύτερη κοινότητα στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης –Αγίας Άννας. Ξεκινάει από Ροβιές και φτάνει μέχρι το Μακρολίβαδο γι’ αυτούς που ξέρουν. Δηλαδή, στους καταρράχτες της Δρυμώνας και από την άλλη πλευρά φτάνει μέχρι το Μαρούλι-Κούλουρο. Έχει μεγάλο οδικό δίκτυο το οποίο πιάνει χιόνι τη χειμερινή σεζόν και δημιουργούνται πολλά προβλήματα. Με αποτέλεσμα να φθίρεται ο δρόμος στις περιοχές δικαιοδοσίας μου όπως είναι οι Ροβιές, το Παλαιοχώρι , Δαμιά, Καλαμούτη, Δρυμώνα, Μαρούλι, Κούλουρο και Όσιο Δαυίδ, το μοναστήρι μας.

Αυτό το δίκτυο λοιπόν έχει παρατημένο πάνω από 15 χρόνια. Χρειαζόταν κάποιες μικρές παρεμβάσεις σε κάποια τεχνικά, σε κάποιες λακκούβες, με αποτέλεσμα να πάρουμε κάποια μπετά που μας βοήθησε ο δήμαρχος να πάρουμε και ρίξαμε τα μπετά για να κλείσουμε τις γούρνες. Και τις λακκούβες σε όλο το δρόμο που περνάει ο κόσμος και σπάει τα αυτοκίνητα του. Δηλαδή, δώσαμε βάση στην καθημερινότητα. Δρόμοι, καθαριότητα, νερό και φωτισμό.

Λάμπες έχεις Πρόεδρε; Γιατί μας ακούει ο δήμαρχος αν είναι και χρειάζεσαι να σου στείλει…

Έχω άφθονες. Και ο δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος ο κ. Άγγελος Κωσταντινάκης ότι τους ζητήσω είναι δίπλα και δε μας σαμποτάρει με τίποτα. Θέλω να προσθέσω και κάτι για κάποιους αφανείς ήρωες. Που είναι η ΔΕΥΑ, Ο κ. Γιαννιός με τον κ. Δανέλη. Οι άνθρωποι αυτοί κάνουν έναν αγώνα, χωρίς να φαίνονται πουθενά γιατί τα προβλήματα στο δίκτυο του νερού είναι τρελά. Από τις υδρομαστεύσεις, από σάπια δίκτυα και όλα αυτά. Συγχαρητήρια και σε αυτούς θέλω να πω μέσα από εσάς.

Έχετε διακοπές νερού;

Εμείς δεν έχουμε διακοπές νερού. Το έχουμε λύσει το πρόβλημα με τις υδρομαστεύσεις, με κάποιες γεωτρήσεις. Αλλά νυχθημερόν ελέγχουμε τα νερά μας έτσι ώστε να είναι κατάλληλα για πόση.

Πρόεδρε μου, σε βλέπω ευχαριστημένο από όλα αυτά που έγιναν στην Κοινότητα σου αυτούς τους 7 μήνες. Θα ήθελα να μου πεις ποιες είναι οι προτεραιότητες που βάζεις για το επόμενο χρονικό διάστημα, παρόλο που βρισκόμαστε σε μία δύσκολη για τη Χώρα κατάσταση…Τι θέλετε να αλλάξετε;

Αυτό που θέλω εγώ να πω σαν Πρόεδρος Ροβιών πρώτα ο Θεός, να είμαστε καλά, είναι να τελειώσει αυτό το παλαιό γήπεδο που είναι έρμαιο των καταστάσεων εδώ πέρα. Να κάνουμε μία ανάπλαση της παραλίας, που είναι μέσα στα επόμενα σχέδια μου. Και να καταφέρω να πάρω μία χρηματοδότηση για μία μελέτη ενός λιμανιού που είναι από το 2000 έτοιμη και έχουμε 2020 και δεν υπάρχει.

 

  

 rovies1

rovies2

rovies3

rovies4

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΡΟΒΙΩΝ ΘΟΔΩΡΗ ΚΕΡΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΙΠΟ 90FM

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 16:24

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr