Τελευταία Νέα

Τα καλύτερα για την Δ.Ε Κύμης και τον Αλέξανδρο Θεοδώρου είναι μπροστά!

Μια δημιουργική χρονιά σε όλα τα επίπεδα θα έλεγε κάποιος πως ήταν το 2020 για την Δ.Ε Κύμης. Έργα πραγματοποιήθηκαν, δρομολογήθηκαν, δημοπρατήθηκαν και έτσι το 2021 θα έλεγε κάποιος πως είναι η χρονιά της Κύμης και όχι μόνο. Με τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε Κύμης Αλέξανδρο Θεοδώρου να βρίσκεται επι ποδός, επισημαίνοντας παραλήψεις και προβλήματα που δεν σταματούν να ταλανίζουν την καθημερινότητα και στην Κύμη. Θέματα για τα οποία ως αυτοδιοικητικός αναζητά λύσεις, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα.

Έχοντας άριστη συνεργασία με τους Προέδρους των Τ.Κ συνεχίζονται μία σειρά από έργα που έχουν δρομολογηθεί. Μάλιστα, κάποια από αυτά έχουν υλοποιηθεί και κάποια άλλα έχουν κατατεθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2021. Ενώ έχουν ήδη εξασφαλιστεί τα χρήματα για την αποκατάσταση ζημιών από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή. Καθώς και για την αγροτική οδοποιία.

Το μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο και για όλους όσους συνέβαλαν να ξεκινήσει το έργο που αφορά την αποκατάσταση του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Κύμης είναι να αναλάβει μέσα στην Άνοιξη ο εργολάβος και σύντομα να λειτουργήσει και πάλι το σχολείο.

Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, υπάρχει ήδη δέσμευση σε ότι αφορά το γήπεδο ποδοσφαίρου, με χρηματοδότηση που εξασφάλισε η δημοτική αρχή με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου από το Υπουργείο. Υπάρχουν ευχάριστες ειδήσεις και σε ότι αφορά την αποκατάσταση του Κλειστού γυμναστηρίου που καταστράφηκε από την κακοκαιρία κλπ.

Έργα, για τα οποία ο Αντιδήμαρχος έχει κάνει εκτενή αναφορά και σε συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει στα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα. Έχοντας άριστες σχέσεις με το δήμαρχο Θανάση Μπουραντά και τους Αντιδημάρχους ολοκληρώνουν μία σειρά και από μελέτες που αφορούν έργα της Κύμης. Ενώ και σε ότι αφορά το θέμα του δικτύου Ύδρευσης όπως έχει επισημάνει και ο Πρόεδρος της Τ.Κ Κύμης, Άγγελος Μαργέλης, η παρουσία του Διευθυντή της ΔΕΥΑΚΑ Βασίλη Στρουμπούλη έγινε αισθητή καθώς έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να μην παρουσιάζεται πρόβλημα με την υδροδότηση στην ευρύτερη περιοχή.

Η συνεργασία του κ. Θεοδώρου και με τον κ. Μαργέλη είναι άριστη. Θέματα του Τοπικού Συμβουλίου συζητούνται πάντα με τον Αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Θεοδώρου ο οποίος συμμετέχει και στις συνεδρίαση των Τοπικών Συμβουλίων όπου ενημερώνει σχετικά για θέματα της περιοχής.

Στην τελευταία συνεδρίαση του χρόνου που έγινε με τηλεδιάσκεψη, ο κ. Θεοδώρου ενημέρωσε μεταξύ άλλων, σχετικά και με τις αποκαταστάσεις που πρόκειται να γίνουν και τις παρεμβάσεις σε σημεία που «χτύπησε» η κακοκαιρία.

Ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στη λειτουργία του ΣΜΑ στην Κύμη. Ένα έργο που έγινε από την αρχή από τη δημοτική αρχή Μπουραντά και που ολοκληρώθηκε και είναι έτοιμο να λειτουργήσει. «Έχει γίνει ένα έργο 2.500.000€ στην Κύμη και δεν το έχει καταλάβει κανένας» είπε χαρακτηριστικά στη συνεδρίαση, ο κ. Θεοδώρου.

Σημείωσε δε, ότι το προηγούμενο διάστημα δε βρήκαν τίποτα για να συνεχίσουν και πως τώρα τουλάχιστον υπάρχουν μελέτες, υπάρχουν χρηματοδοτήσεις και αν ακόμα δεν προλάβουν να ξεκινήσουν ή να ολοκληρωθούν μέσα στη θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής θα είναι μία καλή παρακαταθήκη για να αξιοποιηθούν όλα αυτά από την επόμενη. Για να αλλάξει κάτι στην περιοχή, όπως είπε.

Ο Αντιδήμαρχος έκανε ενημέρωση για τον ανάδοχο που έχει ήδη το καμένο σχολείο και τις επιτροπές που πρέπει να συνταχθούν, αναμένοντας την υπογραφή της Αποκεντρωμένης για να ξεκινήσει το έργο . Σε ότι αφορά την κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού της Κύμης η χρηματοδότηση του οποίου εξασφαλίστηκε.

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος είναι σε συνεχή επαφή με την Περιφέρεια και πιέζει να ξεκινήσει άμεσα το μεγάλο έργο που αφορά τον νέο δρόμο για στο παραλιακό μέτωπο της Κύμης που οδηγεί στο λιμάνι, επισημαίνοντας την επικινδυνότητα λόγω κατολίσθησης στην περιοχή, για όσους χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο δρόμο.

Έργο, που όπως λέει ο Αντιδήμαρχος θα πρέπει να ξεκινήσει μέχρι την Άνοιξη πριν δημιουργηθούν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα από πιθανή μεγάλη κακοκαιρία.

Μετά τα παραπάνω όπως λέει και ο κόσμος στην Κύμη: Τα καλύτερα για τη Δ.Ε Κύμης και τον Αντιδήμαρχο Αλέξανδρο Θεοδώρου είναι μπροστά!

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2021 12:35

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr