Τελευταία Νέα

Αλέξανδρος Θεοδώρου: «Την Εύβοια και τη Σκύρο δεν τις χαρίζουμε!»

Στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Στρογγυλό της παραλίας ανάμεσα σε εκείνους που διαδήλωσαν περίτρανα ότι την Εύβοια και την Σκύρο δεν τις χαρίζουμε, ήταν και ο Αντιδήμαρχος Κύμης, Αλέξανδρος Θεοδώρου. Παρουσία και άλλων «συντρόφων» από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και όχι μόνο! Ο κ. Θεοδώρου έχει επισημάνει αρκετές φορές ότι η Εύβοια έχει κορεστεί σε ότι αφορά τα αιολικά πάρκα, η κατασκευή των οποίων μέχρι και σήμερα, γίνεται χωρίς χωροταξικό σχεδιασμό και χωρίς σεβασμό στο περιβάλλον και την ανθρώπινη ζωή.

Ο κ. Θεοδώρου δήλωσε μετά την κινητοποίηση ενθουσιασμένος από τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στην Παραλία και έφτασε να διαδηλώνει στην Γέφυρα στο Στενό του Ευρίπου στέλνοντας το μήνυμα με την ελπίδα αυτή τη φορά να πάρουν οι αρμόδιοι το μήνυμα.

Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος της Κύμης ανέφερε:

«Οι πολίτες της Εύβοιας και της Σκύρου, απέδειξαν χθες, στη μεγάλη κινητοποίηση κατά των ανεμογεννητριών, που διοργανώθηκε από τον ΕΟΣ Χαλκίδας με την έμπρακτη στήριξη των τοπικών φορέων, πως η κατάχρηση της περιβαλλοντικής συνείδησης του λαού δεν θα περάσει. Στην Κύμη και την κεντρική Εύβοια θέλουμε Εθνικό Πάρκο. Όχι ανεμογεννήτριες και βιομηχανικές δραστηριότητες.

Ο φυσικός πλούτος και η πανίδα του νησιού κινδυνεύουν και οι ανεμογεννήτριες απειλούν το ίδιο το περιβάλλον, στο όνομα του οποίου μάλιστα έγιναν αυτές οι παρεμβάσεις. Η καταστροφή που συντελείται στα καθαρά δάση της Εύβοιας είναι μεγάλη.

Συντασσόμαστε με την αυτοδιοίκηση αλλά και τον λαό, να μην δεχθούν ούτε μία επιπλέον ανεμογεννήτρια στις περιοχές όπως η Δίρφυ, το Ξηροβούνι, η Σκοτεινή, τα Κοτύλαια Όρη, τα Μανίκια, η Ταναΐδα, ο Πυξαριάς και το Καντήλι. Μαζί με τον λαό της Εύβοιας, θα είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι. Το κλείσιμο της γέφυρας του Ευρίπου σαν ένδειξη διαμαρτυρίας, είναι μόνο η αρχή!»

alk2

alk3

alk5

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 21:07

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr