Τελευταία Νέα

Σοφία Νικολάου: Εύβοια και Σκύρος μπορούν να κυριαρχήσουν στον Τουριστικό Χάρτη παγκοσμίως

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επιμελητήριο Εύβοιας με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη παραβρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας και η υποψήφια Βουλευτής της Ν.Δ στην Εύβοια. Η κα Νικολάου η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι περιοδεύει στο Νομό καθημερινά, έχει ιδίαν αντίληψη των πραγμάτων. Γνωρίζει τις δυνατότητες της Εύβοιας να γίνει ο πρώτος τουριστικός προορισμός στον κόσμο.

Ωστόσο, η έλλειψη υποδομών είναι ο υπ’ αριθμόν ένας λόγος, τροχοπέδη, στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Εύβοιας, όπως πολλές φορές η κα Νικολάου έχει επισημάνει, προτείνοντας παράλληλα μία σειρά μέτρων στήριξης που θα φέρει την τουριστική ανάπτυξη, που της αξίζει.

Πως ο ευβοϊκός τουρισμός μπορεί να γίνει κυρίαρχος; Πώς ο νομός μπορεί να καταστεί σε λίγα χρόνια κορυφαίος προορισμός της χώρας και να φέρει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε πολίτες και επιχειρήσεις;

Η πολιτεύτρια της Ν.Δ στην Εύβοια, Σοφία Νικολάου, η οποία παρακολούθησε με πολλή προσοχή τη σύσκεψη τα όσα ειπώθηκαν από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιάννη Γεροντίτη, τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, τον Διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΝΕ Μπάμπη Μανιάτη και τον Πρόεδρο του ΟΛΝΕ Σπύρο Γεροντίτη, τους δημάρχους της Εύβοιας και εκπροσώπους αυτών, τους φορείς που τίμησαν με την παρουσία τους, τα προβλήματα όλων είναι κοινά όπως και ο στόχος όλων είναι να προσπεραστούν και η Εύβοια με τη Σκύρο να κυριαρχήσουν στον Τουριστικό Χάρτη παγκοσμίως.
Να σημειωθεί ότι η κα Νικολάου έχε ήδη καταθέσει μία σειρά προτάσεων αρμοδίως. Ανάμεσα στις προτάσεις της είναι η κατασκευή εκτός του Βορείου Οδικού Άξονα Εύβοιας (ΒΟΑΕ) και Νοτίου Οδικού Αξονα Εύβοιας (ΝΟΑΕ). Η υλοποίηση άμεσων έργων για την ανακατασκευή του υπάρχοντος οδικού δικτύου. Χωρίς δρόμους ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει.
Επίσης, έχει προτείνει την ενίσχυση του ιαματικού τουρισμού με την ανάδειξη της Αιδηψού σε διεθνές κέντρο ευεξίας. Έχει ζητήσει την περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού με την ανάδειξη του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου, της Αγίας Παρασκευής που είναι η πιο παλιά εκκλησία της Ελλάδας, του οσίου Δαυίδ και πλήθος άλλων μοναστηριών.
Παράλληλα, η υποψήφια βουλευτής έχει ζητήσει να υπάρξει η κατασκευή παράκτιας οδού που θα συνδέει τις παραλίες, εκσυγχρονισμό των λιμανιών, ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Η κα Νικολάου όμως επιμένει στη στήριξη της εστίασης την οποία χαρακτηρίζει «βαριά βιομηχανία» της Εύβοιας. Και δεν έχει άδικο. Ο γαστρονομικός τουρισμός θα μπορούσε να αποτελέσει το σήμα κατατεθέν του νομού μας καθώς τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και εδέσματα της Εύβοιας μπορούν να προσελκύσουν χιλιάδες τουρίστες.

«Η Ν.Δ έχει σταθεί αρωγός στην όλη προσπάθεια για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος στην Εύβοια. Μπορούμε όλοι μαζί ενωμένοι να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα που θα φέρουν το Νησί της Στερεάς στην πρώτη επιλογή τουριστικού προορισμού αλλά και επενδυτικού ενδιαφέροντος. Η παρουσία του κ. Φραγκάκη στη Χαλκίδα σήμερα, σημαίνει ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι εδώ για να δώσει στην Εύβοια και τον κόσμο της όλα αυτά που δεν κατάφεραν άλλες Κυβερνήσεις χρόνια. Συνεχίζουμε πλέον σε άλλη βάση δεδομένων καθώς αυτά τα χρόνια οι βάσεις μπήκαν. Και τα καλύτερα έπονται» δήλωσε η κα Νικολάου αμέσως μετά τη σύσκεψη.

IMG 6470 Μέτρια

IMG 6476 Μέτρια

IMG 6480 Μέτρια

IMG 6473 Μέτρια

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 00:06

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr