Τελευταία Νέα

Γιάννης Σούρρας: «Ο κόσμος θέλει νέα πρόσωπα να μπουν στην πολιτική χωρίς να περιμένουν να ζήσουν από αυτή- Και τον θέλει ανεξαρτήτου κόμματος να προσφέρει στο Νομό…»

Ο γνωστός λογιστής και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Εύβοια Γιάννης Σούρρας με καταγωγή από τη Β. Εύβοια σε συνέντευξη του πριν από λίγες μέρες(20.4.23) στον ΕΥΡΙΠΟΣ 90FM αναφέρεται στους λόγους που αποφάσισε να εγκαταλείψει τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης, ως εκλεγμένος αντιδήμαρχος στον πυρόπληκτο δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και να αναλάβει ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή γιατί μόνο έτσι πιστεύει ότι θα μπορέσει να πιέσει να γίνουν όλα αυτά που περιμένει η Β. Εύβοια και οι δύο δήμοι που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά και να υλοποιηθεί το πρόγραμμα της ανασυγκρότησης της β. Εύβοιας που σηματοδοτεί την ανάπτυξη για όλο το Νομό.

Νέος, δημιουργικός, με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση και όχι μόνο, ο Γιάννης Σούρρας έρχεται να ταράξει τα νερά στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Εύβοια, ως ένα πρόσωπο που διαθέτει όλα εκείνα τα προσόντα και αγαπά τον τόπο του. Ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο που του αναγνωρίζει την προσπάθεια που κάνει με γνώμονα πάντα το συμφέρον των πολιτών του Νομού της Εύβοιας.

Διεκδικείς για τον τόπο σου, αυτό είναι το δεδομένο, όχι μόνο για την Β. Εύβοια, στο σύνολο της Εύβοιας το βλέπεις , θέλω λίγο ως ένας άνθρωπος που ασχολήθηκε και ασχολείσαι και με τα κοινά και είσαι μέσα στα πράγματα τα πολιτικά ,δεν έρχεσαι ξαφνικά, να μου πεις πως είναι η κατάσταση σε ότι αφορά την ανασυγκρότηση, υπήρξε τελικά ανασυγκρότηση Β. Εύβοιας μ΄μέχρι σήμερα;

Κατάγομαι από την Ιστιαία της Β. Εύβοιας. Έζησα την πυρκαγιά του 21 από την πρώτη γραμμή από τη θέση του αντιδημάρχου στο δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, ήταν μια δύσκολη κατάσταση, βρεθήκαμε μπροστά σε προβλήματα πρόληψης και καταστολής και οργάνωσης του κράτους. Και ήταν ένας μεγάλος λόγος και αφορμή για μένα να δω τα πράγματα αλλιώς και να αποτελέσει έναν λόγο για τον οποίο αποφάσισα να μεταπηδήσω από τον πρώτο βαθμό διοίκησης σε ανώτερο επίπεδο και μάλιστα στο ανώτατο, που είναι η είσοδος στη βουλή.

Μέχρι στιγμής οι ενέργειες που έχουνε γίνει μπορώ να πω ότι είναι ανεπαρκείς. Δε θέλω σε καμία περίπτωση να αδικήσω κάποιον με τίποτα, αλλά τις κρίνω ανεπαρκείς. Συμμετείχα λόγω της θέσης που είχα και στο δήμο σε όλες τις επιτροπές του κ. Μπένου και σ όλες τις συνεδριάσεις που είχανε γίνει για να ξεδιπλωθεί το πρόγραμμα της ανασυγκρότησης. Ήμασταν επιφυλακτικοί από την αρχή, λόγω ότι η επιτροπή που ανέλαβε ήταν εξωθεσμική, με επικεφαλής τον κ. Μπένο. Όπως πήγαν τα πράγματα είχαμε δίκιο που ήμασταν επιφυλακτικοί. Διότι έγινε τελικά μόνο για να κλείσουν στόματα , να κατευνάσουν τα νεύρα και τα πνεύματα των κατοίκων της περιοχής ,και ουσία δεν είδαμε.

Καταρχάς, από ότι είχε γίνει γνωστό από την αρχή, θα ξεκινούσαμε με τις μελέτες για τα αντιπλημμυρικά –αντιδιαβρωτικά έργα για να αποτρέψουμε ένα ενδεχόμενο πλημμύρας στην περιοχή, που ακολουθεί κάθε φορά που υπάρχει μία φυσική καταστροφή, μια πυρκαγιά. Το οποίο πρακτικά μετά από δύο χρόνια που είμαστε πλέον, δεν έχει ολοκληρωθεί. Είμαστε σε καλύτερο βαθμό από το δήμο της Αγ. Άννας. Ενώ στο δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού είμαστε σε στάδιο αρχικό. Από τις επισκέψεις που έχω κάνει και στα άλλα χωριά της περιοχής, φαίνεται ότι υπάρχει υποστελέχωση και γι’ αυτό υπάρχουν και αυτές οι καθυστερήσεις. γιατί όπως καταλαβαίνετε πρέπει να γίνουν μελέτες ώριμες για το που θα γίνουν αντιπλημμυρικά έργα, σε ποιο βαθμό και τεχνικές αναλύσεις, πράγμα το οποίο αδυνατούσαν να κάνουν τα δασαρχεία.

Έγινε κάποια προσπάθεια πρόσληψης κάποιων ατόμων και εξειδικευμένου προσωπικού ούτως ώστε να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες ,των οποίων λήγουν οι συμβάσεις τους το καλοκαίρι του 2023.Όμως δεν είναι αρκετό, γιατί οι δουλειές στο καμένο δάσος πρέπει να συνεχιστούν και μετά από το καλοκαίρι του 2023.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι στο δασαρχείο Μαντουδίου –Αγίας Άννας υπηρετούν μόνο 3 υπάλληλοι μόνιμοι. Και όπως καταλαβαίνετε, σε τέτοια τετραγωνικά χιλιόμετρα καμένου δάσους, δεν αρκούν όχι μόνο για να βγάλουμε άδειες για να κοπούν τα καμένα δέντρα προς εκμετάλλευση, για τη διάσωση του δάσους , ούτε για να ανοίξουν οι δρόμοι. Ούτε για να γίνουν οι δουλειές πρέπει να γίνουν σ’ ένα δάσος που πρέπει να γίνει ξανά προσβάσιμο. Εκτός αυτού, οι ενέργειες που έχουνε γίνει μέχρι στιγμής ήταν κάποιες χρηματοδοτήσεις και κάποιες επιδοτήσεις, σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους, στους αγρότες, έχουν γίνει κάποιες εκδηλώσεις πολιτιστικές με την στήριξη του κράτους ώστε να προσελκύσουμε κόσμο στην περιοχή για να αποτρέψουμε λίγο τις συνέπειες , θα το λεγα περισσοτερο, οικονομικές ως προς και άλλους κλάδους ειδικότητες, και όχι αυστηρά των ριτινοκαλλιεργητών, ή των μελισσοκόμων, αλλά και των επιχειρήσεων των τουριστικών που είχαμε στη περιοχή, και γιατί έχουμε και τουρισμό στη Β. Εύβοια, ως ένα βαθμό έγινε αυτό, αλλά δε θεωρώ ότι επαρκεί.

Να βάλω μισό λεπτό μια άνω τελεία για τον κόσμο που μας ακούει και να πω ότι έχετε διατελέσει, αντιδήμαρχος οικονομικών στο δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού, από το Σεπτέμβρη του ‘19 μέχρι τον Ιανουάριο του 2023, σωστά;

Ακριβώς, την πολιτική μου καριέρα, την ξεκίνησα το 2019 από το δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού ,συμμετέχοντας στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος ,είχα τη θέση του αντιδημάρχου οικονομικών μέχρι τον Ιανουάριο του2023, θέση από την οποία παραιτήθηκα προκειμένου να συμμετάσχω στις εθνικές εκλογές, ως υποψήφιος βουλευτής. Επομένως, με βοήθησε η θέση που είχα, ώστε να έχω πλήρη εικόνα, αντίληψη της κατάστασης και όλων αυτών που γίνονταν γιατί συμμετείχα ενεργά.

Συμμετέχω και ως μέλος στο Δ.Σ στο διαδημοτικό αναπτυξιακό οργανισμό που δημιουργήθηκε ανάμεσα στους δύο πυρόπληκτους δήμους ,μέσα από το οποίο θα τρέξει όλο το πρόγραμμα της ανασυγκρότησης. Συμμετέχω επίσης ως αντιπρόεδρος στην επιτροπή Οικονομικών της Περιφερειακή Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας. Όπως καταλαβαίνετε έχω αρκετες πληροφορίες και γνώσεις πάνω σε τέτοια θέματα.

Γι’ αυτό και το επισήμανα εγώ από την αρχή, γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλαβαίνει ο κόσμος ποιον έχει απέναντί του και ποιον ακούει…

Και όλη αυτή η συμμετοχή μου είναι και ο λόγος που νιώθω σταθερά στα πόδια μου ότι μπορώ να διεκδικήσω πράγματα για την Εύβοια. Έχω γνώση. Γιατί τα προβλήματα μπορεί να τα λέμε και να τα ξαναλέμε και γινόμαστε και λίγο κουραστικοί, διότι τα προβλήματα πλέον είναι γνωστά σε όλη την Εύβοια και σε όλους μας. Και το θέμα είναι να δίνουμε λύσεις. Εκτός του εντοπισμού του προβλήματος πρέπει να βρούμε και τον τρόπο που θα το λύσουμε. Και θεωρώ, με την εμπειρία και την γνώση που έχω αυτή τη στιγμή μέσω της αυτοδιοίκησης, θεωρώ ότι μπορώ να το κάνω.

Παρόλο που εμείς είχαμε και έναν υφυπουργό, σε αυτή την κυβέρνηση και με καταγωγή από την Β. Εύβοια και θα περίμενε τουλάχιστον ,αυτά τα οποία, τα πολύ λίγα επισημάνατε για την ανασυγκρότηση, θα ήταν θέματα τα οποία τα είχε προτάξει και θα είχανε λυθεί στα δύο χρόνια αυτά, δεν το είδαμε να γίνεται και αυτό σηματοδοτεί ότι ο κόσμος εκεί είναι διχασμένος , θα πω στη Β. Εύβοια. Από τη μία υπήρξαν κάποιες εξαγγελίες οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, είναι και το θέμα το τι θα γίνει και με το ΕΚΑΒ εκεί ,έτσι στη Δάφνη το οποίο το έχω αναδείξει πάρα πολλές φορές μέσα από τούτη εδώ την εκπομπή, θέλω λίγο να μου πείτε πως βλέπετε την κατάσταση. Τι σας λέει ο κόσμος εκεί; Να σημειωθεί ότι έχετε έρθει και πρώτος σε ψήφους στο δήμο ,είσαστε ένας άνθρωπος ο οποίος έχετε τον κόσμο σας , τι μηνύματα παίρνετε από τον κόσμο εκεί; Πως θα ψηφίσει ο κόσμος σε αυτές τις εκλογές;

Αυτό που εγώ λαμβάνω από τον κόσμο και συνομιλώ με όλες τις συνοικιακές ομάδες και με όλους τους κατοίκους ανεξαρτήτως κομμάτων και ο καθένας στην περιοχή του θεωρώ το ίδιο , αυτό που έχω εκλάβει είναι ότι υπάρχει μία θέση απέναντι στο πολιτικό σύστημα, αυτό που έγινε στα Τέμπη, ήτανε ένας ακόμη λόγος να είναι απέναντι στο πολιτικό σύστημα. Βλέπω ότι θέλει να δει νέα πρόσωπα, έχει απογοητευτεί βλέποντας όλα αυτά τα πρόσωπα που έχουν αυτές τις θέσεις επί τόσα χρόνια ,διότι όπως και να το κάνουμε τελικά όλα κρίνονται επί του αποτελέσματος.

‘Όταν υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι που κατέχουν συγκεκριμένες θέσεις ,σε όποια παράταξη και αν ανήκουν, ο κόσμος βλέπω ότι τελικά απέναντι στο πρόσωπο ενός βουλευτή του Νομού του, ανεξαρτήτων κομμάτων , βλέπει ένα βουλευτή του νομού. Και όχι ένα βουλευτή συγκεκριμένου κόμματος. Και θεωρεί, ότι μπορεί να λύσει τα προβλήματά του. Βλέπω μια απογοήτευση από τον κόσμο , βλέπω μια τάση και στροφή προς νέα πρόσωπα , νέες προσωπικότητες. Να ποντάρουν σε αυτά τα νέα πρόσωπα ,φυσικά αυτό μένει να το δούμε και στην κάλπη ,λέω ότι είναι η στιγμή κρίσιμη, σημείο κομβικό ,ανεξαρτήτως αποτελέσματος και ανεξαρτήτως ποιο κόμμα θα εκλεγεί , ποιο κόμμα θα κυβερνήσει, θεωρώ ότι ειδικά τα νέα πρόσωπα να έχουν μία ευκαιρία, να μπούνε στη πολιτική. Την πολιτική δεν την χρησιμοποιεί κάποιος για να ζήσει. Μπορείς να ζήσεις και για την πολιτική.

Θα αναφερθώ σε έναν συνυποψήφιο σας στο ίδιο ψηφοδέλτιο που σε συνέντευξη του εδώ είπε κάτι πολύ σημαντικό: Πριν μας ψηφίσετε λέει, να δείτε λίγο και το παρελθόν μας. Να δείτε αν έχουμε ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση για παράδειγμα ,αν είμαστε επιτυχημένοι, και τι κάνουμε στα επαγγελματικά μας , αν έχουμε δουλέψει και ποτέ στη ζωή μας ή αν περιμένουμε να ζήσουμε από την πολιτική, υπάρχει κόσμος που ζει από την πολιτική δυστυχώς και το γνωρίζουμε όλοι αυτό…

Για μένα προσωπικά ισχύει αυτό. Είμαι επαγγελματίας οικονομολόγος. Έχω λογιστικό γραφείο στην Ιστιαία. Ζω από τη δουλειά μου. Ποτέ δεν είδα την πολιτική και την ενασχόληση σαν μια δουλειά ή κάτι που να λάβω όφελος. Αντιθέτως θα έλεγα, για όποιον αναλάβει τέτοιες θέσεις είναι βάρος και είναι και μεγάλο το αίσθημα ευθύνης να ανταποκριθεί απέναντι σε αυτό που ανέλαβε. Όποιος κάνει αυτό το πράγμα και συμμετέχει στην πολιτική για άλλους λόγους, για μένα είναι καταρχάς ανεύθυνος.

Ο κόσμος στη Β. Εύβοια είναι μαζεμένος. Και αυτό που με στενοχωρεί είναι ότι δεν έχουν δοθεί και κίνητρα για να μείνει σ΄ αυτόν τον τόπο. Αυτό είναι που πρέπει να σας απασχολεί περισσότερο απ’ όλα, νομίζω κύριε Σούρα…

Κυρία Ντίνη και στην Β. Εύβοια και στην Εύβοια γενικότερα, δε βλέπουμε γενικώς στις επαρχίες και στις περιφέρειες να δίνονται ιδιαίτερα κίνητρα για να λυθεί το δημογραφικό και να μείνουν οι άνθρωποι στα χωριά τους. Το πρόβλημα συνοψίζεται σε κάποιους θεματικούς τομείς, πολύ γενικούς. Είναι λόγος για κάποιον να μην μένει σε μια επαρχία για παράδειγμα όταν έχει προβλήματα υγείας, διότι δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από τα νοσοκομεία και από τα κέντρα υγείας της περιοχής, είναι λόγος να φύγει από ένα χωριό διότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από το σχολείο τα παιδιά του. Έχουμε πρόβλημα δηλαδή και με υποβαθμίσεις σχολείων στη περιφέρεια, το οποίο είναι ένα θέμα που θέλω να αναδείξω και μέσα από το δικό σας βήμα ,μάλιστα στην πυρόπληκτη περιοχή μας, είχαμε υποβάθμιση σχολείων σε μικρά χωριά και με όλες τις κινητοποιήσεις που έγιναν η απάντηση της υπουργού ήταν ότι απλά εφαρμόζουμε το νόμο.

Ο οποίος νόμος περί οργανικότητας των σχολείων λέει ότι απλά αναλόγως πόσα παιδιά βρίσκονται σε ένα σχολείο, τόσες τάξεις θα έχει. Με αποτέλεσμα να υποβαθμίζει σχολεία από εξαθέσια σε τριθέσια, δηλαδή να κάνει πρώτη δημοτικού με δευτέρα δημοτικού μάθημα μαζί, η τρίτη δημοτικού με την τετάρτη δημοτικού μαζί μάθημα και αντίστοιχα πέμπτη με έκτη.

Κατά την γνώμη μας, και αυτό προτείνουμε, είναι να ληφθούν στην υπουργική απόφαση ποιοτικά κριτήρια και να λάβουνε υπόψη γενικώς και τα στοιχεία της περιοχής τα συγκεκριμένα πόσο μάλλον σε μία περιοχή που έχει υποστεί φυσική καταστροφή και σίγουρα να μη βλέπουμε τα παιδιά μας σαν απλούς αριθμούς. Επίσης είναι το θέμα πιο σημαντικό ότι υποτίθεται σε μία πυρόπληκτη περιοχή μιας και αναφέρεστε τώρα στη Β. Εύβοια, όταν πάμε να ανασυγκροτήσουμε μια περιοχή και θέλουμε οι κάτοικοι να παραμείνουν εδώ , να δουλέψουν εδώ, να εργαστούν εδώ, να γεννηθούν τα παιδιά τους ,να μεγαλώσουν και αυτά εδώ, δεν γίνεται, είναι αποτρεπτικός παράγοντας αυτό το πράγμα για τους κατοίκους.

Επίσης ένα άλλο θέμα το οποίο σημειώστε θέλω να αναδείξω, είναι το θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Υπάρχουν μικροί μαθητές σε μικρά χωριά τα οποία αναγκάζονται, να μην αναφέρω τώρα την διαδικασία που τηρείται, και τελικά καταλήγουμε να πηγαίνουν με ένα ταξί, στα σχολεία τους ασυνόδευτα. Και μάλιστα μου το έχει κάνει ένας γονιός, μου το έχει αναδείξει το πρόβλημα, ότι εγώ δεν μπορώ να πηγαίνω το παιδί μου κάθε μέρα στο σχολείο γιατί εργάζομαι αλλά δεν εμπιστεύομαι να πάει και με το ταξί. Ακριβώς διότι αν γίνει κάποιο ατύχημα, που το απεύχομαι φυσικά, θα είμαστε πάλι εδώ και θα μιλάμε για νέα Τέμπη, θα λέμε ότι έφταιγε ο οδηγός του ταξί, ή έφταιγε ο διαγωνισμός που βγήκε άλλος, και θα ψάχνουμε να βρούμε τον φταίχτη.

Από τη μία στη προσπάθεια, στη προσπάθεια να καλυφθούν οι ανάγκες και να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, έτσι, το έχω ακούσει και από άλλους γονείς αυτό, το ότι εγώ δεν εμπιστεύομαι το ταξί να πάει το παιδί μου στο σχολείο για παράδειγμα... Με τα θέματα υποδομών, τι γίνεται;

Κατά τα άλλα, τα θέματα των υποδομών ταλανίζουν όλοι την Εύβοια, η Εύβοια ας το πούμε γενικά ,η Εύβοια ζει από τον τουρισμό από τον αγροτικό τομέα, και από την ελαφρά βιομηχανία να το πω, από μεταποιητικές επιχειρήσεις. Εν πάση περιπτώση, μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα βαριά της έσοδα όμως έρχονται από τον αγροτικό τομέα, και από τον τουρισμό. Επομένως θίγουμε συνέχεια το θέμα των υποδομών. Υποδομές καλά τα λέμε είναι υποδομές, εγώ θεωρώ ότι όντως αυτή η περιοχή και όλη η Εύβοια, η οποία στερείται κονδυλίων εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και είναι παραμελημένη.

Και δεν χρειάζεται να γίνει μία φυσική καταστροφή για να δώσουμε σημασία στην Εύβοια. Πρέπει η Εύβοια να είναι προτεραιότητα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Κρήτη για παράδειγμα που είναι ένα αντίστοιχο μεγέθους νησί, πρέπει να πηγαίνει κονδύλια να έχει δρόμους, να έχει αυτή την ανάπτυξη την τουριστική και η Εύβοια να είναι παραμελημένη εδώ και 30 και πλέον έτη. Όταν μιλάμε για υποδομές ,μιλάμε για δρόμους ,μιλάμε για λιμάνια και πολύ καλά κάνουνε, είναι πολύ βασικά. Όμως, πρέπει να ξεκινήσουν χρηματοδοτήσεις, από τους αρμόδιους φορείς προς τους δήμους προς τις περιφέρειες. Να φτιάξουμε καταρχάς πόλεις και χωριά πολιτισμένα και στο έτος του 2023, που ζούμε να έχουνε αντιπλημμυρική θωράκιση, αποχετευτικό σύστημα, όλα αυτά είναι προαπαιτούμενα, να έχουνε οπωσδήποτε κέντρο υγείας και νοσοκομεία στελεχωμένα, με τις βασικές ειδικότητες , δεν θα πω να έχουν , δεν μπορεί ένας άνθρωπος να έχει ένα κάταγμα και να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί ούτε για μια ακτινογραφία.

Μου έστειλαν ένα μήνυμα μόλις, άνθρωπος λέει για το νοσοκομείο της Χαλκίδας: Ενημερώθηκε το 166 από της 8 το πρωί, και έφτασε το ασθενοφόρο στη Δροσιά στις 10, και περίμενα μέχρι τις 10 το βράδυ για μια ακτινογραφία, και μια εξέταση αίματος…

Ακριβώς. Διότι έχουμε ένα νοσοκομείο στη Χαλκίδα στολίδι και δεν μπορεί να λειτουργήσει, λόγω υποστελέχωσης και λόγω έλλειψης οδηγών, ασθενοφόρων, κλπ. Έτσι, δεν μπορούμε να μιλάμε για αναπτυγμένη Εύβοια. Αναγκαζόμαστε ο καθένας να εξυπηρετείται όπως μπορεί. Και μέσω του δήμου όταν συμμετείχα, ενεργά, όσο μπορούσαμε εξυπηρετούσαμε, με ασθενοφόρα και με το ΕΚΑΒ, όσο μπορούμε, εξυπηρετούμε. Τώρα έχουμε κάνει ενέργειες θεωρούμε ότι θα καταφέρουμε και σε λίγο καιρό θα έχουμε στο δήμο, και στο δήμο Μαντουδίου -Λίμνης - Αγ. Άννας από ένα πλωτό ασθενοφόρο το οποίο θα το διαχειρίζεται το λιμενικό και αυτό σε ένα βαθμό θα λύσει το πρόβλημα.

Ακόμα  περιμένουμε. Ανήκουμε στην 5Η ΥΠΕ και εγώ από την θέση που κατείχα, δεν μπορούσα να παρέμβω και να τα καταφέρω. Είναι ένας από τους λόγους που ασχολήθηκα και με ανώτερο πολιτικό επίπεδο. Για να λύσουμε τέτοια θέματα τα οποία δεν μπορούσα να αγγίξω μέχρι των αρμοδιοτήτων που είχα, ως μέλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν παρεμβάσεις, οχλήσεις, επιστολές και μέχρι εκεί.

Έχετε αντιληφθεί το ρόλο σας και αυτό το καταλαβαίνει κανείς από τα λεγόμενά σας. Ό,τι είστε από τους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ , που χαίρομαι πραγματικά να μιλάω μαζί τους γιατί έχουνε αντιληφθεί για ποιο λόγο κατεβαίνουν υποψήφιοι και μπορούν και το υποστηρίζουν σε όλα τα επίπεδα αυτό. Νομίζω ότι το κατάλαβε και ο κόσμος, από την κουβέντα που κάναμε…

Θέλω να πιστεύω ότι ανήκω σε μια γενιά πολιτευτών θα το πω, όχι πολιτικών. Δε θεωρώ τον εαυτό μου πολιτικό τουλάχιστον προς στιγμήν. Δε θέλω να ξεκινάμε ανάποδα. Δε μπορώ να το παίξω παντογνώστης, δεν μπορώ να πω ότι γνωρίζω σε βάθος όλα τα θέματα της Εύβοιας, διότι όπως καταλαβαίνετε και από την επαγγελματική μου ενασχόληση και από την ενασχόληση μου στα δημοτικά , δεν είχα ούτε το χρόνο , ούτε να επισκεφτώ όλα τα μέρη της Εύβοιας. Προσπαθώ να κάνω όσο μπορώ περισσότερες επισκέψεις παντού, σε όλη την Εύβοια, για να πάρω από τους κατοίκους και κατα τόπους περιοχές, τα προβλήματα. Θεωρώ ότι σε ένα βαθμό έχω ένα καλό βήμα που έχω ασχοληθεί με την Β. Εύβοια και αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα μέρη της Εύβοιας, όπως παράδειγμα για τις υποδομές για την αγροτική οδοποιία, στον αγροτικό τομέα τα προβλήματα είναι γνωστά, νομίζω είναι αντίστοιχα της δικής μας περιοχής. Θεωρώ ότι έχω μια καλή γενική εικόνα και κατά τόπους θα προσπαθήσω να το εξειδικεύσω όσο καλύτερα μπορώ.

Να σημειωθεί ότι μετά τη συνέντευξη ακολούθησαν περιοδείες του κ. Σούρρα στη Σκύρο και σε όλο το Νομό.Θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΥΡΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Μαϊ 2023 08:38

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr