Τελευταία Νέα

Γιατί δεν κατεβαίνει ο Στεργίου: «Οι αρχές και η αυτοδιοικητική μου διαδρομή δεν επιτρέπουν καμία συμμετοχή μου σε στρατηγικές που έχουν στόχο και σκοπό την πολιτική επιβίωση»

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες στέλνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας Γιάννης Στεργίου, εξηγώντας τους λόγους που ο ίδιος δε θα είναι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές. Μάλιστα σε κάποιο σημείο της ανακοίνωσης του αναφέρει χαρακτηριστικά : «Αφουγκραζόμενος τις δικές σας αγωνίες, κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια δημιουργίας ενός ενωτικού και διευρυμένου μετώπου ικανού να αποτρέψει την ολισθαίνουσα πορεία του δήμου και να τον κάνει πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Όμως άκαρπες συναντήσεις, συμφωνίες που αθετήθηκαν, απαράδεκτοι όροι, αλαζονικές στάσεις και συμπεριφορές, υπέρμετρες φιλοδοξίες οι οποίες ήταν και είναι κόντρα στην ηθική μου με οδήγησαν στην λήψη της απόφασής μου να μην είμαι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.»

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Φίλες και φίλοι.

Η αγάπη μου για τον τόπο μας με ακολουθεί από τη νεαρή μου ηλικία, άλλωστε αυτό ήταν και το κίνητρο που με οδήγησε στην λήψη της απόφασης για την ενεργή συμμετοχή μου στα κοινά.

Όλα αυτά τα χρόνια έμαθα να σας μιλώ κοιτώντας σας στα μάτια, έμαθα να ενεργώ επί σκηνής και ποτέ παρασκηνιακά.

Υπηρέτησα το Δήμο από διάφορες θεσμικές θέσεις, ο στόχος όμως παρέμεινε πάντα ό ίδιος που δεν ήταν άλλος από το κοινό καλό, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του πολίτη και την ανάπτυξη του πολλαπλά προικισμένου τόπου μας ώστε να φτάσει τόσο ψηλά όσο του αξίζει. Πάλεψα για μια αυτοδιοίκηση με ηθική, διαφάνεια, εμπιστοσύνη, αξιοκρατία για μια αυτοδιοίκηση συμμετοχική όπου τον πρώτο λόγο θα έχει ο πολίτης.

Το ταξίδι αυτό έγινε χάρη σε εσάς. Εσείς αποτελέσατε την κινητήρια δύναμη ώστε να έχω το πάθος να διεκδικώ αυτά που μας αξίζουν, να διεκδικώ αυτά που μας έχουν στερήσει, να διεκδικώ ένα καλύτερο αύριο.

Στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση αναδείξατε το συνδυασμό μας «Πολιτών Συμμαχία» πρώτη δύναμη με ποσοστό που πλησίασε το 40%, ένα ποσοστό που δικαίωσε την μακρόχρονη πορεία μου στα κοινά του τόπου. Η επιλογή μου να ασχοληθώ με τα κοινά δεν ήταν απλά μία επιλογή ήταν και είναι χρέος απέναντι στα παιδιά μας, σε όλους εσάς τους συμπολίτες μου και στον τόπο που γεννήθηκα και ζω, τα δε αξιώματα δεν αποτέλεσαν ποτέ αυτοσκοπό μου. Αρχή μου αδιαπραγμάτευτη πάντα ήταν πως ο αυτοδιοικητικός δεν πρέπει να ασκεί εξουσία αλλά υπηρεσία στον πολίτη.

Σχετικά με τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, αφουγκραζόμενος τις δικές σας αγωνίες, κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια δημιουργίας ενός ενωτικού και διευρυμένου μετώπου ικανού να αποτρέψει την ολισθαίνουσα πορεία του δήμου και να τον κάνει πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Όμως άκαρπες συναντήσεις, συμφωνίες που αθετήθηκαν, απαράδεκτοι όροι, αλαζονικές στάσεις και συμπεριφορές, υπέρμετρες φιλοδοξίες οι οποίες ήταν και είναι κόντρα στην ηθική μου με οδήγησαν στην λήψη της απόφασής μου να μην είμαι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Το ήθος, οι αρχές και η αυτοδιοικητική μου διαδρομή δεν επιτρέπουν καμία συμμετοχή μου σε στρατηγικές που έχουν στόχο και σκοπό την πολιτική επιβίωση βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα συμφέροντα της πολύπαθης τοπικής μας κοινωνίας.

Με βάση λοιπόν όσα συντελέστηκαν βάζω μία άνω τελεία νιώθοντας πραγματικά ευλογημένος για αυτά που έζησα μαζί σας, για αυτά που μου χαρίσατε, για τα όνειρα που κάναμε μαζί και που αρκετά από αυτά τα κάναμε πράξη κυρίως όμως για την ειλικρινή και ανιδιοτελή σχέση που δημιουργήσαμε.

Ως πρόσωπο διαπνεόμενο από αγάπη και από διάθεση προσφοράς για τον τόπο μου θα συνεχίσω να είμαι εδώ, συμμετέχοντας στα κοινά ώστε να συμβάλω ουσιαστικά σε ένα καλύτερο αύριο.

Ευχαριστώ όλους τους συνοδοιπόρους συνεργάτες μου για την μέχρι τώρα αυτοδιοικητική μας πορεία, για τον κοινό μας αγώνα να κάνουμε την καθημερινότητα του πολίτη καλύτερη, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι θα ξαναβρεθούμε στα ίδια μέρη.

Ευχαριστώ όλες και όλους εσάς τους πολίτες του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας για τη διαχρονική σας στήριξη, αγάπη, εκτίμηση και εμπιστοσύνη.

Τέλος θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου που ήταν και είναι δίπλα μου στηρίζοντας τις επιλογές μου.

Το ταξίδι για την Ιθάκη δεν τελείωσε!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

«ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ»

ΔΗΜΟΥ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr