bannernew6

f spanos

spyrou

                                           

Τελευταία Νέα

Άνθρωπος της προσφοράς, έμπειρος και γνώστης των προβλημάτων τόσο της ευρύτερης περιοχής της Κύμης αλλά και όλου του Νομού είναι ο Αντώνης Καραβάς. Οι θέσεις του και οι απόψεις του τόσο για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Κύμης από όπου και κατάγεται σε σχέση με την υπόλοιπη Εύβοια, έβρισκαν πάντα ανταπόκριση στον κόσμο με τον οποίο συναναστρέφεται ενώ πολλές φορές ήταν ο άνθρωπος υποψηφίων της περιοχής που ζητούσαν τα φώτα του.

Κι επειδή βλέπει τον τόπο που γεννήθηκε να μαραζώνει, ένα Νομό στον οποίο χρειάζονται ακόμα πιο δυνατές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα αποφάσισε σε αυτές τις εκλογές να κατέβει υποψήφιος με το γιατρό και υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μαρκόπουλο. Γνωρίζονται χρόνια οι δυο άντρες και αυτό που τους ενώνει περισσότερο είναι ότι δε μασάνε τα λόγια τους.

Η παρουσία ανθρώπων σαν του Αντώνη Καραβά στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι απαραίτητη γιατί δεν είναι απλά γνώστης των προβλημάτων, αλλά έχει και τους τρόπους να μάχεται και να δίνει κοστολογημένες λύσεις.

Ο Θανάσης Δήμου υποψήφιος στην Εύβοια με τον Απόστολο Γκλέτσο Δημόσιος Υπάλληλος στο Δήμο Κύμης -Αλιβερίου. Γιος του Χρήστου Δήμου από το Αλιβέρι και της Ζωής Χαλιωτη από το Βασιλικό. Νέος για πρώτη φορά υποψήφιος με ενδιαφέρον για το τόπο του του και την ανάπτυξη του νησιού μας!

Με γνώμονα την ισορροπία επένδυσης και δημόσιου αγαθού, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με δημοτικές επενδύσεις ανάλογα με τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής θα υποστηρίζει όπως ο ίδιος επισημαίνει την αγορά, αρωγοί της οικονομίας, με τολμηρές προτάσεις και αλλαγές που θα φέρουν την ευημερία στον τόπο.

«Μαζί με τον Απόστολο Γκλέτσο παλεύουμε για το αυτονόητο, για το παρόν και το μέλλον του νησιού μας, για το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, για την ισορροπία δημόσιου αγαθού και επένδυσης, για την ανάδειξη παγκόσμιων χαρακτηριστικών του τόπου μας, για την καθημερινότητα του πολίτη, για την πολιτιστική και πολιτισμική μας κληρονομιά, για το φυσικό κάλλος και την ομορφιά της.

Το όραμα γίνεται πραγματικότητα στις 8 Οκτώβρη. Μίας Εύβοιας παραγωγικής που αξιοποιεί την δημόσια περιουσία προς όφελος της. Η διοίκηση της ΑΣΠΙΔΑ στον πολίτη, το περιβάλλον, την υγεία, την παιδεία, τα ήθη, τους πόρους, την ευημερία και εν τέλει την Δημοκρατία» όπως επισημαίνει ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Δήμου.

 

Από τους ανθρώπους που ξεχωρίζουν είναι ο χωματουργός Παναγιώτης Κόττης. Ένας άνθρωπος της ανιδιοτελούς προσφοράς στο συνάνθρωπο και πολύ δουλευταράς. Κάτι που του αναγνωρίζουν όλοι όσοι τον ξέρουν στο δήμο Κύμης- Αλιβερίου. Και ένας δραστήριος επαγγελματίας, γνώριμος σε όλους μέσα από τη δουλειά του, είναι έτοιμος να ριχτεί στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών στις επερχόμενες εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο συνδυασμό του Δημήτρη Θωμά του υποψηφίου δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου.

Ο Παναγιώτης Κόττης, ο οποίος γυρίζει όλα τα χωριά του δήμου, γνωρίζει από πρώτο χέρι τις ανάγκες του κάθε χωριού. Η καθημερινή επαφή με τον κόσμο, η καθημερινή καταγραφή των προβλημάτων που λιμνάζουν εδώ και χρόνια, και τα παράπονα των δημοτών τον έκαναν να πάρει τη μεγάλη απόφαση για να ασχοληθεί με όλο το δήμο και όχι μόνο τη Δ.Ε Αυλώνος.

Και βέβαια, η σύζυγός του Σταυρούλα Τριγγου-Κόττη είναι κι εκείνη υποψήφια στο αγαπημένο χωριό τους, το Πυργί. Εκεί που ζουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά. Το Πυργί μπορεί να διεκδικήσει και να πάρει πάρα πολλά. Πόσο μάλλον όταν τα ινία θα τα κρατά στα χέρια μια γυναίκα και μάλιστα νοικοκυρά, άριστη οικογενειάρχης και επαγγελματίας. Ήρθε η ώρα να γυρίσει σελίδα το Πυργί!

Γιώργος Σπύρου «Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη συγκινητική παρουσία σας. Έφτασε η ώρα να τα δούμε και να τα κάνουμε όλα αλλιώς για τον Δήμο μας»

Πρωτοφανής και συγκινητική η παρουσία χιλιάδων πολιτών από όλο το Δήμο Χαλκιδέων στη χτεσινή κεντρική εκδήλωση του συνδυασμού «ΑΜΕΣΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ», οι οποίοι με το παλμό και το πάθος τους έδειξαν το νικητή της Κυριακής, 8 Οκτωβρίου.

Θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλασσε ο κόσμος στον υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Σπύρου, και στους 257 εθελοντές που αποτελούν τη δυνατή ομάδα του «ΑΜΕΣΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ».

«Εσείς μας οδηγείτε στο δρόμο που τον χάραξε η ανάγκη της μεγάλης αλλαγής στον όμορφο Δήμο μας. Εσείς είστε αυτοί που μας δίνετε τη δύναμη και τα φτερά. Μαζί θα προχωρήσουμε, με σχέδιο και φαντασία για ένα σύγχρονο, δημοκρατικό και Ευρωπαϊκό Δήμο. Είμαστε αληθινοί και είμαστε αποφασισμένοι να γυρίσουμε σελίδα» τόνισε ο Γιώργος Σπύρου, απευθυνόμενος στους χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν στο «στρογγυλό» της παραλίας χτες το βράδυ.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε στα βασικά σημεία του προγράμματος, δεσμευόμενος πως θα μπουν σε τροχιά προετοιμασίας από την επόμενη μέρα των εκλογών, ώστε την 1η Ιανουαρίου 2024 με την ανάληψη των καθηκόντων ως νέα Δημοτική Αρχή, να υπάρχει ετοιμότητα υλοποίησης τους.

1w7O3uqg

9R1A8597

εικόνα Viber 2023 10 04 11 03 19 981

 

 

Δημοσκοπήσεις και στοιχηματικές εταιρίες έφεραν σε απελπισία τους υποψήφιους Βάκα και βγήκαν μαχαίρια.

Στην σχεδόν βέβαιη περίπτωση ήττας Βάκα, ο συνδυασμός της θα βγάλει 5-6 Δημοτικούς συμβούλους στην Χαλκίδα και άρχισαν τα όργανα.

Οι «λοχαγοί» ζητάνε από ψηφοφόρους φίλους τους να ρίξουν ψηφοδέλτια «μονόβολα», οι «κηπουροί» ζητάνε τον δεύτερο σταυρό και οι υποψήφιοι επιστρατευμένοι συμβασιούχοι του Δήμου αισθάνονται σαν βατράχια σε λιβάδι που κάνουν βόλτες βουβάλια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι «λοχαγοί» μπαίνοντας σε σπίτια που έχουν ήδη πάρει «μονόβολα» ψηφοδέλτια από συνυποψήφιο τους, δεν προσθέτουν δεύτερο σταυρό αλλά τα σκίζουν και δίνουν άλλα «μονόβολα». Ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

Όμως το χειρότερο όλων είναι ότι εν όψει της διαφαινόμενης ήττας άρχισαν και ανοίγουν στόματα. Έτσι με λύπη διαπιστώνουν πολλοί υποψήφιοι ότι έχει υποσχεθεί το ίδιο αξίωμα σε πολλούς. Το ίδιο ισχύει και για την θέση Δημάρχου (σε περίπτωση μελλοντικής αποχώρησης Βάκα για υποψηφιότητα βουλευτή) που ΄το έχει υποσχεθεί σε πάνω από 4 δελφίνους.

Ένας άνθρωπος με εμπειρία στην ενασχόληση με τα κοινά είναι ο επιχειρηματίας από τη Β. Εύβοια Θοδωρής Ρουμελιώτης, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Β. Εύβοιας ο οποίος διαθέτει όλες εκείνες τις περγαμηνές για να μπορέσει να σταθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο την επομένη των εκλογών. Για τη Β. Εύβοια είναι ο άνθρωπος τους. Εκείνος που τρέχει τα θέματα τους αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει αναπτύξει δεσμούς φιλίας σε όλο το Νομό με την πλούσια δράση του. Έτσι δεν πέρασε απαρατήρητος από τον Περιφερειάρχη ο οποίος αναζητούσε ικανά στελέχη να επανδρώσει το ψηφοδέλτιο του.

Ο Θοδωρής Ρουμελιώτης έρχεται ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος για να μπορέσει το Περιφερειακό συμβούλιο να έχει όσες περισσότερες φωνές από την πολύπαθη Β. Εύβοια. Με δεδομένο ότι οι πληγές που μετρούν οι περιοχές θα κάνουν χρόνια να επουλωθούν.

«Θέλω να κάνω ότι μπορώ για να βελτιώσω την καθημερινότητα του κόσμου και από κει και πέρα να δημιουργήσουμε καινούργια πράγματα για το Νομό μας» δήλωσε στα ΝτΕΑΚΚ και συνέχισε: «Γιατί έχουμε πάρα πολλές δυνατότητες και πρέπει και την επομένη των εκλογών ο Φάνης ο Σπανός να είναι Περιφερειάρχης για να συνεχίσει γιατί είναι πολύ εργατικός και πολύ μεθοδικός και θέλω και εγώ μαζί του να κάνω κάτι καλό».

Ο κ. Ρουμελιώτης μεταξύ άλλων μπορει να στηρίξει πολύ δυνατά με μία σειρά προτάσεων το τουριστικό προϊόν που αποτελεί και τη Βιομηχανία της Εύβοιας.

Ανεκτίμητη αξία για την Καρυστία αποτελεί ο επιχειρηματίας Νίκος Λαγόνικός ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια διατηρώντας τουριστικό γραφείο πάλεψε σκληρά για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Καρύστου. Και οι σκληροί αγώνες έφεραν αποτέλεσμα μέσα από δυνατές συνεργασίες που πήραν σάρκα και οστά, γιγάντωσαν και θέριεψαν φέρνοντας την Καρυστία τα τελευταία χρόνια στους προορισμούς επιλογής των τουριστών.

Και επειδή οι εξελίξεις τρέχουν, η Καρυστία μπορεί να βρήκε τα πατήματα της τα τελευταία χρόνια με δήμαρχο το Λευτέρη Ραβιόλο, ο Νίκος Λαγόνικος ρίχνεται στη μάχη του σταυρού γνωρίζοντας ότι μέσα από το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, με προτάσεις κοστολογημένες θα μπορέσει να προσφέρει ακόμα περισσότερα στην ανάπτυξη του τόπου του. Και επέλεξε όπως μας ανέφερε το Λευτέρη Ραβιόλο, έναν έμπειρο αυτοδιοικητικό που κυριολεκτικά «απογείωσε» τουριστικά την Καρυστία τα τελευταία χρόνια, διεκδικώντας και υλοποιώντας μία σειρά έργων υποδομής που είναι απαραίτητα για την περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου. Για να μπορέσουν από κοινού να υλοποιήσουν τους στόχους του προγράμματος του.

Η Αθηνά Κουδούνη έρχεται ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος Χαλκιδέων με την Άννα Παππά, να προσδώσει άλλη αίγλη στο ψηφοδέλτιο της, βάζοντας ψηλά τον πήχη και υψηλούς στόχους για την καλυτέρευση της καθημερινότητας των δημοτών με νέες ευκαιρίες για τη νεολαία να μπορεί να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα σε όλα τα επίπεδα, αναζητώντας νέες ευκαιρίες. Γιατί πιστεύει ότι το μέλλον του τόπου ανήκει στους νέους. Και ο δήμος θα πρέπει να τους αξιοποιήσει ως εν δυνάμει συνεργάτες. Ανάλογο βάρος για νέες ευκαιρίες θα παλέψει και για τα άτομα με ειδικές ικανότητες, τους ηλικιωμένους, ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες κλπ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο eviakosmos.gr και τη δημοσιογράφο Εφη Ντίνη θέτει τους στόχους της για την επόμενη μέρα των εκλογών.

Μία καταξιωμένη δικηγόρος που ασχολείται από τα φοιτητικά της χρόνια με τη Ν.Δ κατεβαίνει υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Χαλκιδέων σε μία περίοδο που όλοι ξέρουν ότι ο δήμος Χαλκιδέων θέλει ριζικές παρεμβάσεις για να αναδειχθεί σε όλα τα επίπεδα. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να κατέβεις υποψήφια στο δήμο και γιατί με την υποψήφια δήμαρχο την Άννα Παππά;

Αρχικά να σας πω δεν ήταν στις άμεσες προτεραιότητες μου η συμμετοχή στις αυτοδιοίκητές εκλογές διότι συνεργάζομαι ήδη με δύο δικηγορικές εταιρείες σε Ελλάδα και Γερμανία και παράλληλα διδάσκω ναυτικό δίκαιο στο Επαγγελματικό Λύκειο της Ιστιαίας. Ο χρόνος μου λοιπόν είναι εξαιρετικά περιορισμένος, λόγω φόρτου εργασίας. Παραταυτα δε μπόρεσα να αρνηθώ την τόσο τιμητική πρόταση της Άννας Παππά και να συμπορευθώ μαζί της σε αυτή την προσπάθεια να αλλάξουμε τον Δήμο. Με εντυπωσίασαν οι ιδέες της και η καθαρότητα της πολιτικής της σκέψης.

Από την καθημερινή σας επαφή με τον κόσμο, που εστιάζονται τα πιο σοβαρά προβλήματα; Τι σας ζητά ο κόσμος περισσότερο;

Τα προβλήματα στην πόλη μας είναι πολλά. Προβλήματα καθημερινότητας, καθαριότητα, δημοτικός φωτισμός, λακκούβες, διαχείριση απορριμμάτων κ.α είναι μερικά από αυτά που ταλανίζουν τους δημότες. Με την απερχόμενη δημοτική αρχή να μην έχει καταφέρει τα αυτονόητα. Νομίζω όμως ότι αυτό το θέμα που θα μας απασχολήσει από την επόμενη μέρα των εκλογών είναι η διαχείριση των απορριμμάτων και η κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων διαφορετικά κάποια στιγμή το κόστος μεταφοράς τους οπουδήποτε εκτός Χαλκίδας θα μετακυλήσει στους δημότες με ότι αυτό συνεπάγεται. Η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι αίτημα των δημοτών. Ο Δήμος Χαλκιδέων ως τουριστικός δήμος θα πρέπει να έχει όλα εκείνα που χρειάζονται για να αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Είναι μία μεγάλη κουβέντα που εμείς σα συνδυασμός με την Άννα Παππά έχουμε έτοιμές και προτάσεις.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες που βάζετε εσείς για το δήμο;

Πιστεύω και θα αγωνιστώ για την πραγμάτωση της Αειφόρου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης·

Η Αειφόρος Ανάπτυξη (Στόχοι ΟΗΕ) είναι το νέο υπόδειγμα μοντέλο της παγκόσμιας ανάπτυξης που προβλέπει «Προγράμματα για την Αειφόρο Πόλη». Αυτά τα προγράμματα του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τα εφαρμόσουμε γενναιόδωρα στο Δήμο μας.

Είναι ένα νέο παραγωγικό υπόδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη, περιβαλλοντική προστασία και μέριμνα, προστασία οικοσυστημάτων και φυσικών πόρων, με βάση την πράσινη κυκλική οικονομία.

Ωστόσο, θα συμμετέχω ενεργά σε όλα τα θέματα που απασχολούν το δήμο. Στηρίζοντας παράλληλα τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και όχι μόνο.

Σταυρός προτίμησης σε μία νέα κοπέλα, δραστήρια με γνώσεις, αντιλαμβάνεται κανείς ότι είστε φαβορί για τη νεολαία. Με ποιο τρόπο θα τους ανταποδώσεις την εκλογή σου στο δήμο;

Θα αγωνιστώ για να κάνω την πόλη μας πιο φιλική στη νεολαία. Πιο ελκυστική στη νέα επιχειρηματικότητα. Δίνοντας ευκαιρίες μέσα από Ευρωπαϊκά Προγράμματα να βρουν δουλειά νέος κόσμος με προσόντα που μπορεί να φανεί χρήσιμος στην περαιτέρω ανάπτυξη του δήμου. Με τους νέους μιλάμε την ίδια γλώσσα. Και είναι φυσικό να καταλαβαινόμαστε. Ο χρόνος τρέχει, οι απαιτήσεις της κοινωνίας μας θέλουν ξάγρυπνους για να δράττουμε κάθε ευκαιρία και να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο. Αυτος ο δήμος κρύβει πολλές και καλές ευκαιρίες για τη νέα γενιά, φτάνει να τις ανακαλύψουμε.

Το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στους δημότες σε σχέση με τα κριτήρια που θα πρέπει να ψηφίσουν τον ή την αυριανό/η δήμαρχο για τη Χαλκίδα;

Σας προσκαλώ να επιλέξετε στις δημοτικές εκλογές νέα πρόσωπα με δημοκρατική πολιτικότητα, ήθος, αξιοπρέπεια, εκπαίδευση. Πολιτευόμαστε και προσβλέπουμε σε έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό στην τοπική αυτοδιοίκηση, με Όραμα, με Ηθική και Αισθητική. Αυτό είναι και το δικό μας πολιτικό πρόσταγμα που θα υπηρετήσουμε με τη δύναμη της ψήφου σας.

Το μεγαλύτερο στοίχημα στη ζωή είναι να έχεις δίπλα σου σε κάθε επιλογή σου, τους γονείς σου. Και αυτό η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την Έλενα Βάκα για το δήμο Χαλκιδέων Κωνσταντίνα Σταθοπουλου το ξέρει καλά. Διότι πάντα οι γονείς γίνονταν και γίνονται συνοδοιπόροι στα όνειρά της και τις φιλοδοξίες της. Δίπλα της στα εύκολα, αλλά και στα δύσκολα, μέσα από τα οποία η κα Σταθοπούλου έγινε ακόμα πιο δυνατη, όπως συμβαίνει με όλες εκείνες τις γυναίκες επιχειρηματίες, γυναίκες καριέρας που τα καταφέρνουν σε όλα. Από τη μητρότητα μέχρι την επιχειρηματικότητα. Και η Κωνσταντίνα Σταθοπούλου πήρε πολύ γερές βάσεις από τον πατέρα της Γιάννη και τη μητέρα της Χριστίνα.

Οι δύο γυναίκες είναι περισσότερο φίλες μεταξύ τους παρά μάνα και κόρη. Και είναι τυχερή γιατί έχει μία μητέρα πολύ δυναμική που της έχει μοιάσει σε όλα! Στον αγώνα για τις εκλογές η οικογένεια δίπλα της. Και βέβαια, ανεξαρτήτου αποτελέσματος, η Χριστίνα Σταθοπούλου θα καμαρώνει πάντα για την κόρη της, γιατί ήδη έχει δώσει δείγματα γραφής στην επιχείρηση.

Κι επειδή και ο δήμος μία επιχείρηση είναι, γνωρίζει ότι η κόρη της έρχεται με μία σειρά προτάσεων που έχει συζητήσει με την κα Βάκα για να δουλέψει από την επομένη των εκλογών.

Ο γιατρός από τη Β. Εύβοια Ανδρέας Τοουλιάς είναι ο άνθρωπος που συνεργάστηκαν όλοι οι φορεί ς κατά την περίοδο του covid όπου κέρδισε και το μεγάλο στοίχημα με τις δομές υγείας της Περιφέρειας Στερεάς οι οποίες με τη συνδρομή και της Περιφέρειας κατάφεραν να ανταποκριθούν στον μεγάλο αριθμό των περιστατικών που δέχονταν επάξια.

Ως εντεταλμένος σύμβουλος υγείας, ο Ανδρέας Τοουλιας παράλληλα επισκέφθηκε όλες τις δομές υγείας που βρίσκονται στην Περιφέρεια κατέγραψε τις ελλείψεις και το μέτρο του εφικτού καλύφθηκαν ανάγκες που είχαν να κάνουν είτε με εξοπλισμό είτε με εργασίες εξυγίανσης των χώρων. Είχε άψογη συνεργασία με τους συναδέλφους του στη Στερεά και η επιτυχία είναι εκείνη που του αναγνωρίζουν καθώς σημείωσε και μία σειρά ενημερωτικών δράσεων υγείας σε συνεργασία μαζί τους. Και δε σταμάτησε εκεί.

Με τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, έχοντας μία πολύ καλή συνεργασία έχει ήδη συζητήσει μία σειρά προτάσεων που θέλει να υλοποιήσει στην επόμενη θητεία. Γι’ αυτό τάσσεται και πάλι στο πλευρό του Φάνη Σπανού, καθώς για τον ίδιο ο Περιφερειάρχης αποτελεί σταθερή αξία και ρίχνεται στη μάχη του σταυρού σε ένα ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο, αλλά με την αισιοδοξία ότι ο κόσμος έχει ήδη αναγνωρίσει τη δουλειά που έριξε στην Περιφέρεια τα χρόνια που πέρασαν.

Σελίδα 1 από 959

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr