X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr

bannernew3

Τελευταία Νέα

Δημήτρης Αργύρης: «Η Περιφέρεια Στερεάς βρίσκεται διαρκώς δίπλα στον πολίτη μέσα από διάφορες δράσεις για την υγεία»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Δημήτρης Αργύρης μίλησε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στον ΕΥΡΙΠΟ 90FM με αφορμή την Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου το πρωί, στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, σε συνεργασία με την Τροχαία Χαλκίδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα τα τροχαία ατυχήματα. Στην εκπομπή «Τάδε Έφη..» και στη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη αναφέρθηκε στις δράσεις στον τομέα υγείας που πραγματοποιεί η Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Αργύρης, γιατρός μικροβιολόγος είναι από τους ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στην δημιουργία Τράπεζας  Αίματος στην Εύβοια και συγκεκριμένα αυτής της Αμαρύνθου, ενώ βοήθησε και στη συνέχεια στη δημιουργία και άλλων αντίστοιχων τραπεζών με αποκορύφωμα τη σύσταση της Τράπεζας Αίματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης στη συνέντευξη του τονίζει τη σημασία που έχει στο να γίνει κάποιος εθελοντής αιμοδότης και σε ότι αφορά στην αιμοδοσία που γίνεται από κοινού με την αστυνομία την Κυριακή , αναφέρει:

«Πρόκειται για μία εξαιρετική πρωτοβουλία της Τροχαίας Χαλκίδος και του Διοικητή της Τροχαίας του κ. Κουκουβίνου, ο οποίος μετά από επικοινωνία που είχαμε, συναποφασίσαμε στο να γίνει μία δράση. Μία εθελοντική αιμοδοσία στο Περιφερειακό Μέγαρο από το πρωί μέχρι το μεσημέρι και εν συνεχεία μία ημερίδα που θα αφορά τα τροχαία ατυχήματα. Μία σύγχρονη μάστιγα που πραγματικά οι Έλληνες και η νεολαία μας υποφέρει».

Σε ότι αφορά  τα τροχαία ατυχήματα, ο κ. Αργύρης ανέφερε ότι η μη καλή ενημέρωση των ανθρώπων σε συνδυασμό με το γεγονός ότι παίρνουμε αψήφιστα κάποια πράγματα, λειτουργούν όλα αυτά, στο να είμαστε πρωτοπόροι στην Ευρώπη στα τροχαία ατυχήματα.

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Τροχαία Χαλκίδας που συστήνει δική της Τράπεζα Αίματος έτσι ώστε να μπορέσουμε με  αυτό τον τρόπο να αφυπνίσουμε συνειδήσεις, να συνειδητοποιήσει ο μέσος Έλληνας πολίτης, το πόσο σημαντικό είναι να είναι εθελοντής αιμοδότης.

Σε ότι αφορά την δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Αργύρης δήλωσε ότι στην Χαλκίδα έχει προγραμματιστεί να γίνει, με την καινούργια χρονιά.

«Έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και ήδη έχει ξεκινήσει ο δεύτερος, από την Άμφισσα πριν από λίγες μέρες» δήλωσε ο κ. Αργύρης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας επικεντρώθηκε στη συνέχεια σε μία σειρά δράσεων πάνω σε θέματα υγείας που θα πραγματοποιηθούν από την Περιφέρεια, το επόμενο διάστημα.

Αρχής γενομένης από μία δυνατή –συλλογική προσπάθεια που παίρνει σάρκα και οστά στις 10 Δεκεμβρίου, από το πρωί έως το μεσημέρι στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, στο Συνεδριακό Κέντρο στον Κεραμεικό  στην Αθήνα.

«Πρόκειται για μία εθελοντική αιμοδοσία που θα στηρίξει μια Τράπεζα Αίματος όλων των συλλόγων με τους ετεροδημότες της Ευρυτανίας» δήλωσε ο κ. Αργύρης κι συνέχισε: «Συμμετέχουν περίπου 40 σύλλογοι αγκαλιάζοντας αυτή την τόσο δυνατή προσπάθεια. Είναι κάτι που περιμένει με χαρά και  ο Περιφερειάρχης μας και που γι’ αυτό το λόγο ακύρωσε ακόμη και ταξίδι που είχε στο εξωτερικό».

Αυτές τις μέρες είναι ήδη σε εξέλιξη μία δράση της Περιφέρειας σε συνεργασία με το Σύλλογο «Καλός Σαμαρείτης» όπου γίνεται συλλογή τροφίμων και άλλων αγαθών τα οποία θα παραδοθούν την Τετάρτη 22 του μήνα στις γυναικείες φυλακές στον Ελεώνα Θηβών.

Στις 8,9,10 Δεκεμβρίου γίνεται μία δράση στον τομέα της Υγείας πάνω στη νόσο Αλτσχαιμερ, ενώ  την εβδομάδα που πέρασε έγινε εμβολιασμός Ρομά στο δήμο Ερέτριας  σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο «Δαφνηφόρος Απόλλων» και συντονιστή τον κ. Λαγό.

«Η Περιφέρεια Στερεάς βρίσκεται διαρκώς δίπλα στον πολίτη. Και όπως και εσείς γνωρίζετε, δεν έχουμε και πολλές αρμοδιότητες καθώς ούτε τα νοσοκομεία ούτε τα Κέντρα Υγείας μας ανήκουν. Αλλά ο Περιφερειάρχης μας, έχει δώσει ρητή εντολή, από την ανάληψη της θητείας μας, να μπορούμε να βρισκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας ανά πάσα στιγμή» δήλωσε, ο κ. Αργύρης.

 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017 03:16

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr
X

Αποκλεισμός

Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή από το Eviakosmos.gr