Τελευταία Νέα

Εκδόθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η Υπουργική Απόφαση (Αριθμ. 65581) στην οποία αναφέρονται όλα τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων ιδιωτικού τομέα κατά τη διάρκεια του καιρικού φαινομένου –καύσωνα με την ονομασία «ΚΛΕΩΝ».

• Υποχρεωτική παύση εργασιών κατά τη διάρκεια του καιρικού φαινομένου – καύσωνα κατά το χρονικό διάστημα 12:00 -17:00σε χειρωνακτικές εργασίες που εκτελούνται σε εξωτερικό χώρο, ενδεικτικά αναφερόμενες , εργασίες σε τεχνικά και οικοδομικά έργα, εργοτάξια, διανομή και μεταφορά προϊόντων και αντικειμένων με δίτροχο όχημα (delivery).

• Παροχή εξ αποστάσεως εργασία με το σύστημα της τηλεργασίας για εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας στον ιδιωτικό τομέα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

• Μέτρα για την οργάνωση του χρόνου εργασίας κατά τη διάρκεια του καιρικού φαινομένου όπως τη διευκόλυνση των εργαζομένων κατά την τυχόν αλλαγή χρόνου προσέλευσης και αποχώρησης τους από την εργασία

• Τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων

• Ειδικές προβλέψεις για υπαίθριες εργασίες και χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΠΙΣΤΗ» και υποψήφια βουλευτής Εύβοιας της Ν.Δ Αναστασία Σταματέα παραβρέθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου από την Γραμματεία Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού της Ν.Δ που αφορούν πολιτικές για τον καρκίνο, στα Κεντρικά γραφεία της Ν.Δ με ομιλητή το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Δρ. Ιωάννη Κωτσιόπουλο Ioannis Kotsiopoulos , ενώ το συντονισμό της συζήτησης έκανε η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου.

Ο κ. Κωτσιόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στις πολιτικές της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τον καρκίνο, όπως ενδεικτικά:

1.Το Μητρώο Καρκίνου Παιδικής Ηλικίας.

2. Το πρόγραμμα "Οίκοθεν" για τη φροντίδα ογκολογικών ασθενών στο σπίτι (νοσηλεία κατ' οίκον).

3 .Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Φροντίδας Ογκολογικών Αιματολογικών Ασθενών.

4.Τις Καινοτόμες Θεραπείες και Κλινικές Μελέτες.

5.Την θέσπιση κινήτρων για επενδύσεις στην έρευνα μέσω του επενδυτικού clawback.

6.Το πρόγραμμα κατ' οίκον χορήγησης αντινεοπλασματικής θεραπείας σε ογκολογικούς ασθενείς.

7.Τα σημαντικά έργα υποδομών για τα νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια και μέσω της βοήθειας από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως:

- Η ανέργεση νέου ογκολογικού νοσοκομείου και μεταστέγαση του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

- Η προσθήκη Νέας Πτέρυγας Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας της Κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας του Α.Π.Θ στο Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου.

- Η ανέγερση νέου κτιρίου με Αμφιθέατρο για την επέκταση της ογκολογικής κλινικής και την ένταξη του νέου κέντρου ακτινοθεραπείας, συμπεριλαμβανομένου και του Τμήματος Πυρηνικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

- Η ανέγερση κτιρίου ακτινοθεραπείας και μαγνητικού τομογράφου στο Γ.Ν. Ν.Θ.Α. "Η Σωτηρία".

-Η Προσθήκη 5ου ορόφου για τη δημιουργία Ογκολογικής Κλινικής στο Γ΄ Κτήριο των Κλινικών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.)

- Η ανέγερση κτιρίου αφιερωμένου σε κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες και εργαστήρια αιματολογικής κλινικής στο Γ.Ν Θεσσαλονίκης "Παπανικολάου".

8. Τη μονάδα ημερήσιας νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» στην Θεσσαλονίκη, δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

9. Τη λειτουργία των υπερσύγχρονων απεικονιστικών μηχανήματων ποζιτρονικής αξονικής τομογραφίας PET/CT, -δωρεά ιδρύματος Σταυρός Νιάρχος- στα 4 μεγάλα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Ιωάννινα και Λάρισα.

10. Ενώ για την υγεία διατέθηκαν για το 2022 5,8 δις ευρώ.

Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας κ. Κωτσιόπουλος απάντησε και σε τοποθετήσεις συλλόγων και φορέων, οι οποίοι συμμετείχαν διαλεκτικά στη συζήτηση, τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά.

Η Ν.Δ ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των φορέων και των οργανώσεων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση μας και οι οποίοι ηταν:

1. "Άλμα Ζωής" - Πανελληνιος Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο του μαστού.

2. Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου.

3. "Στάσου Κοντά μας" - Σύνδεσμος Φίλων Ασθενών του Ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά "Μεταξά".

4. Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας.

5. Σύλλογος "Η Πίστη".

6. Κ.Ε.Φ.Ι. - Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών.

7. Φλόγα.

8. "Καρκινάκι" - Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, Ενημέρωση για τον Καρκίνο στην Παιδική και Εφηβική Ηλικία.

9. Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

10. Οικογενειακή Συμμαχία κατά της Νόσου VHL.

11. Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Μυελού των Οστών.

12. Σύλλογος Καρκινοπαθών Βορείου Έβρου "Μαζί για Ζωή".

13. Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής" Νομού Αχαΐας.

14. Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου.

15. FairLife – Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα.

16. Ένωση Ασθενών Ελλάδος.

Επίσης μαζί μας ήταν η παιδίατρος- ογκολόγος και υποψήφια Βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ Κατερίνα Κατσιμπάρδη, η υποψήφια Βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Αναστασία Σταματέα, η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Κωνσταντοπούλειου Γ.Ν. Νέας Ιωνίας "Αγία Όλγα" Κατερίνα Μαχαίρα και η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γ.Ν. Κεφαλλονιάς Ζωή Μοσχονά.

Γιατρός με πλούσια κλινική εμπειρία και κατάρτιση η Κωνσταντίνα Τόλη, κάτοχος Διδακτορικής Διατριβής στη "Μελέτη Φλεγμονωδών Δεικτών σε ασθενείς με βαλβιδική καρδιοπάθεια " ανέλαβε καθήκοντα ως Διευθύντρια στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Χαλκίδας μετά τη συνταξιοδότηση του ιατρού Ιωάννη Μαντά.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βαγγέλης Χατζημαργαρίτης διόρισε την κυρία Τόλη βάσει των προσόντων που διαθέτει και της πολυετούς εργασιακής εμπειρίας της που αποτελούν εγγύηση ότι θα συνεχίσει επάξια το έργου του προκατόχου της.

Η κυρία Τόλη αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ με ειδικότητα στην Καρδιολογία και μετεκπαιδεύσεις στην πραγματοποίηση Υπερήχων Καρδιάς στην Καρδιολογική Κλινική του 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ, στο Αιμοδυναμικό Τμήμα , στο υπερηχοκαρδιογράφημα, στη Μονάδα Εμφραγμάτων της Α' Πανεπιστημιακής Κλινικής Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, στο Τμήμα Νεότερων Διαγνωστικών Τεχνικών της Α' Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου καθώς και στο Τμήμα Καρδιακής Ανεπάρκειας της Β' Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής Αττικό Νοσοκομείο.

Πλούσια είναι επίσης και η ερευνητική της δραστηριότητα και η συμμετοχή της σε διεθνή και ελληνικά Ιατρικά Συνέδρια.

Από τους πιο λατρεμένους χειρουργούς –ορθοπεδικούς, είναι ο Δημήτρης Δανομάρας. Ο γιατρός της καρδιάς μας, όπως τον αποκαλούν, ήταν στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας όπου εργάστηκε για χρόνια. Εδώ και περίπου ένα χρόνο υπηρετεί στο Νοσοκομείο της Λαμίας και συνεχίζει με το ίδιο σθένος και αγάπη να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον κόσμο. Και όπως ήταν αναμενόμενο οι ευχές για μια ζωή όπως την επιθυμεί ο γιατρός της καρδιάς μας δεν έλειψαν σήμερα από τον κόσμο, τους συναδέλφους του, τους φίλους, τους συγγενείς, και όσους έχουν τη χαρά να τον γνωρίζουν. Κι εκείνος συγκινημένος από όλα αυτά, συνεχίζει το ίδιο δυναμικά! Και τα καλύτερα σε όλα τα επίπεδα είναι μπροστά!

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες του δυτικού κόσμου με τον αριθμό των νέων περιστατικών στην χώρα μας να υπολογίζεται στις 7.500 ετησίως. Με την συμβολή των σύγχρονων διαγνωστικών μεθόδων και θεραπευτικών δυνατοτήτων ο καρκίνος του μαστού σε ένα ποσοστό πάνω από 90% θεωρείται σήμερα ιάσιμος.

Η καλή αυτή πρόγνωση του καρκίνου του μαστού επιτυγχάνεται με την έγκαιρη διάγνωση , η οποία περιλαμβάνει την αυτοεξέταση , το υπερηχογράφημα και την μαστογραφία.

Οι εξετάσεις αυτές συνιστώνται σε όλες τις γυναίκες ηλικίας 40 έως 70 ετών και είναι καλό να γίνονται κάθε χρόνο κατόπιν συστάσεως του θεράποντος ιατρού.

Η 25η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού για να μας υπενθυμίζει ότι η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές.

                                      

                                           Το Διοικητικό Συμβούλιο

                                           του Παραρτήματος Χαλκίδος

                                         της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

  Για πρώτη φορά όπως επισημαίνει ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, μιλώντας στον EVRIPOS 90FM και την εκπομπή «ταδε έφη» με τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, βλέπει να σημειώνεται τέτοια κτηνωδία στα 35 χρόνια που ασχολείται με την ψυχιατρική. Χαρακτηρίζει δε τη συγγενή της άτυχης μικρής ως μία καινούργια Λερναία Ύδρα με πολλά κεφάλια και ξεκαθαρίζει ότι είχε επίγνωση των πράξεων της και δεν είναι ψυχικά άρρωστη.

Η υπόθεση της άτυχης 8χρονης που μέχρι τωρα φερόταν να είχε κακοποιήσει ο παππούς πήρε νέα τροπή μετά την κατάθεση της θείας. η οποία σύμφωνα με οσα ισχυρίστηκε σκηνοθέτησε βιασμό με σκοπό να εκβιάσει για να αποσπάσει το ποσό των 700 ευρώ.

Δεν το χωράει βέβαια ο ανθρώπινος νους έτσι όλο αυτό. Πλήρη ανατροπή στην υπόθεση με την ομολογία της θείας του, ότι εκείνη προκάλεσε ρήξη του παρθενικού υμένα του παιδιού, σε μία προσπάθεια να εκβιάσει τους συγγενείς για να τις καταβάλουν συνολικά 700 ευρώ. Όταν ρωτήθηκε γιατί τα έκανε όλα αυτά αποκρίθηκε ότι της έλειπαν 700 ευρώ για να νοικιάσει ένα σπίτι. Πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη στην οποία βέβαια θα κληθεί να λογοδοτήσει για την φρικιαστική πράξη της.

Πάμε να βάλουμε στην παρέα μας και να συζητήσουμε το θέμα με τον έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει ασχοληθεί με πάρα πολλά αντίστοιχα θέματα. Ιδιαίτερα αγαπητός και προσιτός καθώς προσεγγίζει τα θέματα με έναν τρόπο πρώτα ανθρώπινο και μετά από πλευράς ψυχιατρικής. Δεν είναι άλλος βέβαια από τον κύριο Σούρα τον ψυχίατρο, καλή σας μέρα.

Κύριε Σούρα στα χρόνια που ασκείται αυτό το επάγγελμα –λειτούργημα, έχετε ζήσει αντίστοιχο περιστατικό;

Στα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά, ποτέ!. Είναι η πρώτη φορά στα 36 χρόνια που αντιμετωπίζω κάτι τέτοιο. Σκέφτηκα πολύ, διάβασα πολύ, τα έβαλα κάτω και αποφάσισα για πρώτη φορά να πω αυτό που θα πω τώρα. Έχουμε λοιπόν μπροστά μας ένα καινούργιο τέρας.

Έχουμε μία καινούργια Λερναία Ύδρα, η οποία περιέχει πολλά κεφάλια! Το ένα κεφάλι είναι η κτηνωδία του ενστίκτου. Tο δεύτερο κεφάλι είναι η διαστροφή και η ανωμαλία της σκέψης. Το τρίτο κεφάλι είναι η πονηριά και απατεωνιά και τέταρτο κεφάλι είναι η παραβατικότητα και η αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας. Όλα αυτά μαζί πρώτη φορά τα βλέπω.

Άρα, ποτέ δεν έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να πούμε ξέρουμε τον άνθρωπο. Δεν τον ξέρουμε τον άνθρωπο, όταν αυτή τη στιγμή παρουσιάστηκε επαναλαμβάνω αυτή η Λερναία Ύδρα, με τα τόσα διαφορετικά κεφάλια! Και δεν είναι άρρωστη!

Δεν υπάρχει αρρώστια ήξερε τι είχε πει, τι έκανε και θέλω να το καταλάβουμε όλοι ότι το χειρότερο πράγμα είναι να πας στον “Χ” Σούρα να τον πληρώσεις και να πάρεις ένα χαρτί που να γράφει ότι είσαι άρρωστος για να πέσεις στα μαλακά.

Όλα αυτά που έκανε με τον τρόπο που τα έκανε, με τον τρόπο που τα παρουσίασε, με τον τρόπο που βγήκαν στην επιφάνεια, δείχνει ότι δεν υπήρχε καθόλου θολωμένο μυαλό κτηνωδία υπήρχε και ότι όπως είπα ήταν εν πλήρη συνειδήσει.

Φαίνεται και από την απολογία της! Παραμένει στυγνά στην θέση της χωρίς να πει ότι είμαι άρρωστη, δεν είμαι καλά ή δεν καταλάβαινα τι έκανα! Λέει ξεκάθαρα το έκανα καθαρά για να αποσπάσω χρήματα.

Μπαίνει λοιπόν το ερώτημα. Αυτή η γυναίκα κατέθεσε και είπε τη δική της αλήθεια που συνάδει με την αλήθεια του γεγονότος. Δηλαδή ομολόγησε, με απλά λόγια έτσι γιατί δεν τη βλέπουμε; Γιατί δεν βγαίνει το όνομα της έξω;

Γιατί την προστατεύουν; Πολύ σωστά το είπατε! Γιατί μπορεί αυτή η γυναίκα να έχει δείξει παραβατικότητα και σε κάποιο άλλο παιδί.

Γιατί λοιπόν την προστατεύουν και δεν την βγάζουν προς τα έξω εφόσον ομολόγησε; Για να μπορεί να καταλάβει ο κόσμος μήπως η παραβατικότητα, η κτηνωδία και η διαστροφή φάνηκε και κάπου αλλού!

Γιατί δηλαδή, βγάζουν τον κλέφτη αμέσως με το πρόσωπό του και ένα τέτοιο τέρας, πραγματικό τέρας δεν έχει κυκλοφορήσει για να ξέρουμε να προφυλαχτούμε και εμείς ή να ξέρουμε μήπως μας πλησίασε τελείως τυχαία και να ψαχτούμε. Γιατί ένα τέτοιο άτομο κάτι θα έχει κάνει. Το χειρότερο από όλα είναι το όποιο θέλω να το υπέρ τονίσω είναι, ότι εκτός του ότι ήταν συγγενής και οκτώ χρόνων το κοριτσάκι είχε και νοητική υστέρηση.

Όπως και η μητέρα. Άρα λοιπόν εκμεταλλεύτηκε πλήρως την υπόθεση;

Πήγαινε στα σίγουρα. Ένα οργανωμένο δολοφονικό σχέδιο που αποδεικνύει αυτό που λέει ο λαός ρε παιδί μου, πόσο δίκιο έχει! Άβυσσος γιατρέ μου η ψυχή του ανθρώπου! Κάθε μέρα ανακαλύπτουμε και κάτι καινούργιο. Έφτασα στην ηλικία που έφτασα και δεν πίστευα και δεν πιστεύω ακόμα και μάλιστα καλό τον κόσμο να μπει στο Facebook, να διαβάσετε για να καταλάβει τι εννοώ, ότι θα βρισκόμουν μπροστά σε μία τέτοια κατάσταση! Μπροστά σε μια τέτοια δολοφόνο ψυχών!

Θέλω λίγο να σταθώ όμως και στον τρόπο τον οποίο έγινε το έγκλημα. Γιατί για μένα, έγκλημα είναι, ότι το παιδί αυτό περιέγραψε σε κατάθεση του παρουσία παιδοψυχολόγου, ότι αυτό είχε συμβεί με κάποιο αντικείμενο λέει το οποίο περιέγραψε σε σχήμα “μαχαιριου”.

Ποιος ξέρει τι χρησιμοποίησε! Μπορεί να χρησιμοποίησε λίμα, μπορεί να χρησιμοποίησε κατσαβίδι. Ανατριχιάζω που λέω αυτές τις κουβέντες αυτή τη στιγμή! Έχω ζήσει δολοφονίες και δολοφονίες! Ανατριχιάζω που λέω τη κουβέντα λίμα και κατσαβίδι! Ανατριχιάζω! Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους!

Ο ιατροδικαστής και αφού έχει βγει η ιατροδικαστική μπορούμε να την πούμε για να βοηθήσω λίγο ακόμα την κουβέντα μας, ιατροδικαστής γυναικολόγος αλλά και ο μικροβιολογικός έλεγχος που έγινε με καλλιέργεια, προέκυψε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι το παιδί είχε υποστεί λοίμωξη στα γεννητικά του όργανα.

Από το αντικείμενο πιθανόν που μπήκε μέσα.

Πολύ βαριά ουρολοίμωξη λεει.

Φυσικά! Από το αντικείμενο που μπήκε μέσα και δημιούργησε όλο αυτό.

Για αυτό το παιδάκι διαμαρτυρόταν για πόνο και για τσούξιμο;

Και όχι τίποτα άλλο, έδωσε φανερά τον παππού! Δηλαδή θα έπαιρνε και έναν άνθρωπο αθώο μέσα στη διαδικασία των κατηγοριών που θα υπήρχαν, ο οποίος αυτός θα ταλαιπωριόταν, θα πήγαινε φυλακή πιθανώς. Δεν ξέρω και θα έπρεπε να αποδείξει εκ των υστέρων ότι είναι αθώος! Πολλά πράγματα μαζί. Μιλάμε για ένα πραγματικό τέρας. Ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους! Το ότι είμαι ψυχίατρος δεν πάει να πει ότι δεν είμαι άνθρωπος ότι δεν έχω και εγώ ψυχή και λογική

Γι΄αυτό είπα και στην αρχή ότι θα το δούμε από την ανθρώπινη πλευρά...

Αυτό ακριβώς! Μην περιμένουμε αμπελοφιλοσοφίες. Συνειδητά και ασυνείδητα για να παραπλανήσουν τον κόσμο και να πάει να σκεφτεί τίποτα παράξενο. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα και επαναλαμβάνω ανώμαλη και διαστροφική σκέψη, παραβατική συμπεριφορά και προσωπικότητα. Όχι ασθένεια, και σίγουρα κτηνωδία ενστίκτων. Επαναλαμβάνω τα λέω πρώτη φορά, θα τα πω σε μισή ώρα στην Ζήνα ζωντανά στην τηλεόραση, αλλά το λέω πρώτη φορά σε σας για να καταγραφούν!

Μου κάνει εντύπωση, λέτε ότι τέτοιο έγκλημα σε παιδάκι 8χρονο και από συγγενικό πρόσωπο και από τον τρόπο που έγινε, στα τόσα χρόνια που ασκείτε αυτό το επάγγελμα -λειτούργημα, δεν το έχετε ξαναζήσει!

Πότε, πότε. Έχω δει διαφορά δεν έχω δει τέτοιο πράγμα!

Αν θέλουμε να στείλετε και ένα μήνυμα στους γονείς. Είναι αυτό που λέμε καμιά φορά δεν έχω εμπιστοσύνη πουθενά. Κάνοντας και εγώ 13 χρόνια δικαστικό ρεπορτάζ, είδαν τα μάτια μου παππούδες να θωπεύουν φίλους των εγγονών τους ή και τα εγγόνια, ή τέτοιες περιπτώσεις. Τι θα συμβουλεύετε;

Το μήνυμα που θα στείλω στους γονείς είναι διπλό. Το πρώτο μήνυμα είναι μπορείτε με πολύ ωραίο τρόπο να παρακολουθήσετε τη συμπεριφορά των παιδιών σας. Δηλαδή, μπορείτε να ενημερώνεστε σιγά-σιγά. Να είστε κοντά τους, χωρίς να νιώθουν απειλή, αλλά να καταλαβαίνουν ότι μπορείτε να τα προστατεύσετε από την κακή στιγμή. Να δημιουργήσετε μία τέτοια κατάσταση, ούτως ώστε τα παιδιά σας να σας μιλάνε ελεύθερα και να σας εμπιστεύονται για να προφυλαχθούν. Το δεύτερο μήνυμα που θέλω να στείλω είναι το βλέμμα των παιδιών λέει τα πάντα. Δεν ψεύδεται ποτέ! Η ενοχή η δική μας δεν διαβάζει το βλέμμα!

Κ. Σούρα είναι πραγματικά συγκλονιστικά τα όσα μας είπατε. Έχω συγκλονιστεί από αυτό το θέμα, με αυτή την εξέλιξη και αυτές τις λεπτομέρειες. Έτσι όπως τέθηκαν και μέσα από την ιατροδικαστική εξέταση. Το ζήτημα είναι τώρα μεταξύ άλλων, πως θα επουλωθεί η ψυχή αυτού του παιδιού;

Θέλει πολλή δουλειά. Προσπάθεια πολλή! Ίσως το νοητικό πρόβλημα να αντιμετωπιστεί με πολλούς άλλους ειδικούς που ασχολούνται τα παιδιά με νοητική καθυστέρηση, ούτως ώστε να απαλλάξουν την ψυχούλα του από όλο αυτό το βάρος, από όλο αυτό τον οχετό που μία γυναίκα έριξε πάνω του.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΟΥΡΑ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΦΗ ΝΤΙΝΗ

Αγαστή συνεργασία, εργατικότητα και αποτελεσματικότητα είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας για τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Φώτη Σερέτη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο για θέματα υγείας, γνωστό γιατρό ορθοπεδικό, Ανδρέα Τοουλιά. Όλο το διάστημα της πανδημίας η 5Η Υγειονομική Περιφέρεια της οποίας ηγείται ο κ. Σερέτης, είχε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε μία σειρά από δράσεις που αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Από τα shelf tests, μέχρι κινητές μονάδες εμβολιασμού διέθεσε ο κ. Σερέτης προκειμένου να εξυπηρετηθεί κόσμος που ήθελε να κάνει το εμβόλιο και δεν υπήρχε κοντά εμβολιαστικό κέντρο, πάντα σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Η συνεργασία που δοκιμάστηκε ακόμα περισσότερο και η συνταγή δείχνει πετυχημένη, σε ότι αφορά και τον εξοπλισμό των νοσοκομείων με μονάδες οξυγόνου και τη μετατροπή κλινικών σε ΜΕΘ covid. Και σε αυτό το κομμάτι οι δύο άντρες συνεργάστηκαν με τους διοικητές των νοσοκομείων για να καλυφθούν τα περιστατικά και να μην κινδυνεύσει περισσότερος κόσμος από τον «αόρατο εχθρό».

Σερέτης –Τοουλιάς βρέθηκαν την περ. εβδομάδα στην παρουσίαση από τον κ. Μπένο του έργου ανασυγκρότησης της Β. Εύβοιας. Εκεί που για πρώτη φορά ο κ. Σερέτης ανακοίνωνε τη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και την επάνδρωση τόσο του συγκεκριμένου Κέντρου Υγείας όσο και του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου με προσωπικό. Κάτι που έκανε τον Ανδρέα Τοουλιά ο οποίος κατάγεται από τη Β. Εύβοια να χαίρεται για ένα θέμα που έχουν παλέψει εδώ και χρόνια και που θα γλιτώσει από την ταλαιπωρία δεκάδες κόσμου που αναγκάζονταν να κάνουν χιλιόμετρα για να κάνουν αιμοκάθαρση.

Ο γαστρεντερολόγος του Νοσοκομείου της Χαλκίδας Γιώργος Κεχαγιάς, ήρθε για να μείνει και να δώσει τον καλύτερο του εαυτό ως επιστήμονας πάνω σε αυτό που γνωρίζει να κάνει καλά. Μπορεί να μετρά μόλις λίγους μήνες, στο Νοσοκομείο, όμως διαθέτει και τις επιστημονικές γνώσεις και την εμπειρία έχοντας δουλέψει σε μεγάλα Νοσοκομεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει ως επιστήμονας και ως άνθρωπος, πάνω από όλα. Όπως δηλώνουν ασθενείς και προσωπικό του Νοσοκομείου.

Γνωρίζοντας ο ίδιος τις ανάγκες του νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας και των δυνατοτήτων του, έχοντας άριστη συνεργασία με τους συναδέλφους του αλλά και με τη διοίκηση, προχώρησε σε μία ουσιαστική πρόταση που θα αποτελέσει ανάσα πνοής για ασθενείς με ηπατικά προβλήματα υγείας. Πρότεινε και έγινε αποδεχτό από το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, η σύσταση ηπατολογικού ιατρείου.

Για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτό αλλά και για τη σχέση που μπορεί να έχουν οι γαστρεντερίτιδες του καλοκαιριού με τον COVID 19 για τον «ύπουλο εχθρό», την ηπατίτιδα C και τους τρόπους πρόληψης αυτής αλλά και την καλοκαιρινή μας διατροφή σε σχέση με το μπάνιο στη θάλασσα, μίλησε ο γιατρός το πρωί της Παρασκευής 30 Ιουλίου, στον EVRIPOS 90FM και τη δημοσιογράφο Έφη Ντίνη

Πριν από λίγο καιρό κ. Κεχαγιά, εισηγηθήκατε τη λειτουργία ηπατολογικού ιατρείου στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Ποιος ήταν ο λόγος που κάτι τέτοιο κρίθηκε απαραίτητο να γίνει και βέβαια βρήκε ανταπόκριση και από το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου;

Καταρχήν, ερχόμενος εδώ πέρα διαπίστωσα ότι υπάρχουν πάρα πολλές δυνατότητες. Το Νοσοκομείο αυτό είναι ένα διαμάντι και το ξέρει ο Χαλκιδέος και κάθε κάτοικος της ευρύτερης περιοχής. Διαθέτει τρομερές ξενοδοχειακές υποδομές. Όσον αφορά το Ενδοσκοπικό έχουμε έναν πολύ καλό εξοπλισμό αλλά υπήρχαν και κάποιες ελλείψεις όπως ήταν λογικό να υπάρχουν. Αντιλήφθηκα ότι κάτι το οποίο θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε με πολύ μικρό ίσως ακόμα και μηδενικό κόστος, είναι το θέμα της κάλυψης των ηπατολογικών περιστατικών.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι ανάμεσα μας που έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα με το συκώτι τους. Μία κίρρωση, μία αρχόμενη ίνωση του ήπατος. Διάφορα παθολογικά προβλήματα. Αυτοάνοσα προβλήματα. Υπάρχουν πολλές, πολλές ασθένειες. Και φυσικά υπάρχει και το θέμα της κακής χρήσης του αλκοόλ. Επειδή δεν υπάρχει κανένα ιατρείο στην αντίληψη μου, από την Αθήνα έως και τη Λάρισα.

Δηλαδή, υπάρχει μία ζώνη στην Ελλάδα στην οποία δεν υπάρχει δημόσια κάλυψη για το θέμα αυτό, πήρα την πρωτοβουλία να καταθέσω στο επιστημονικό συμβούλιο μία πρόταση για την ίδρυση ενός ηπατολογικού ιατρείου, δεδομένου ότι υπάρχει εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα, για να καλύψουμε ακριβώς τους χρήστες υγείας, του ασθενείς δηλαδή, σε τέτοια θέματα.

Πιστεύω ότι θα βελτιώσει την κατάσταση πολλών συνανθρώπων μας, οι οποίοι θα βρουν πλέον λύση, τοπικά. Στο χώρο τους, στην πόλη τους. Δίπλα στο σπίτι τους δηλαδή, όπου θα είναι μία πολύ καλύτερη εμπειρία και γι’ αυτούς.

Θα είναι και η πρόσβαση πολύ εύκολη, από το να πηγαίνεις είτε στη Λάρισα είτε στην Αθήνα, που από τη φύση του είναι προβληματικό.

Μετά από αυτή την πολύ σημαντική εξέλιξη για το Νοσοκομείο της Χαλκίδας, γιατρέ πάμε να δούμε μαζί σας τι γίνεται με τις γαστρεντερίτιδες που μας ταλαιπωρούν και τους καλοκαιρινούς μήνες και πως αυτές μπορεί να «κρύβουν» ακόμα και covid 19. Πως θα διακρίνουμε τα συμπτώματα;

Ακριβώς. Δεν είναι εύκολο αυτό. Αυτό δεν είναι εύκολο να το δούμε μόνο από πλευράς συμπτωμάτων. Βασικά αυτό είναι και ένα βασικό μήνυμα που πρέπει να δώσουμε σήμερα. Δηλαδή, το ημερολόγιο γράφει 2021. Η καθημερινότητα μας έχει ανατραπεί. Έχει μπει στην καθημερινότητα μας ο covid 19. Ο ιός με τα χίλια πρόσωπα. Μπορεί να εμφανιστεί με οποιονδήποτε σχεδόν τρόπο.

Συχνά, πυκνά εμφανίζεται σαν μια γαστρεντερίτιδα. Δηλαδή, ένα σύνηθες σύμπτωμα του είναι οι διάρροιες. Μπορεί να έχουμε έμετους, μπορεί να έχουμε μία ανακατωσούρα στο στομάχι, δυσπεψία, και φυσικά όλα τα υπόλοιπα. Πυρετό, κακουχία, βήχα, κλπ, που ξέρουμε.

Τι γίνεται όμως. Μπορεί και θέλω να το τονίσω αυτό, ο covid 19 να εμφανιστεί μόνο με συμπτώματα του γαστρεντερικού. Για παράδειγμα, διάρροια που μπορεί να συνοδεύεται με μία δυσπεψία, με εμέτους και όλα αυτά που είπαμε. Σε τι ποσοστό; Σε ποσοστό, με άλλα συμπτώματα ή χωρίς 30% με 40%. Είναι ένα σημαντικό ποσοστό.

Συνεπώς, με αυτά τα συμπτώματα συμβουλευόμαστε το γιατρό, κάνουμε το απαραίτητο test. Μοριακό γιατρέ, σε αυτή την περίπτωση;

Το μοριακό έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα. Το rapid είναι κάτι το οποίο, είναι εύκολο απλά δεν είναι το απόλυτο τεστ. Το μοριακό από πλευράς ιατρικής μας δίνει απαντήσεις.

Το βασικό είναι να μην μπερδευτούμε. Και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα που δίνουμε, εδώ και τώρα. Δηλαδή, μην πούμε: α έχω μία διάρροια, κρατά δυο τρεις ημέρες, θα φύγει. Όπως παλιά. Πρέπει να καταλάβουμε αν είναι covid η όχι, έτσι ώστε να έχουμε και την αντίστοιχη ιατρική φροντίδα. Να λάβουμε τα μέτρα εκείνα, τα οποία θα προστατέψουν και όλο τον κόσμο ο οποίος βρίσκεται τριγύρω μας, έτσι ώστε να μην κολλήσουν και αυτοί.

Θα ήθελα να μας ενημερώσετε για μία άλλη «ύπουλη» ασθένεια, αυτή της ηπατίτιδας C. Τι πρέπει να γνωρίζουμε και πως μπορούμε να προλάβουμε;

Είναι ακριβώς, ένας «κρυφός εχθρός». Ήταν ένας εχθρός που είχαμε προβλήματα στην αντιμετώπιση του. Και αυτό τα τελευταία λίγα χρόνια έχει αλλάξει άρδην. Θα έρθουμε και σε αυτό το σημείο. Το θεωρώ σημαντικό.

Αλλά συχνά βλέπουμε ανθρώπους οι οποιοι είναι 60 -70 ετών, οι οποίοι εχουν κάνει μία ζωή απολύτως φυσιολογική, και ανακαλύπτουν ίσως καμία φορά αργά, το θέμα της ηπατίτιδας. Η ηπατίτιδα C , μπορεί να μεταδοθεί μέσω των σωματικών υγρών και κυρίως του αίματος. Χαρακτηριστικά να πούμε μπορεί όταν κάποιος πριν από 50 χρόνια, όταν ήταν παιδάκι, να έκανε έναν εμβολιασμό.

Θυμόμαστε πως ήταν τότε τα πράγματα, γυάλινες σύριγγες. Κάποιος τις έβραζε καλά, κάποιος όχι. Όλο το χωριό έπρεπε να εμβολιαστεί. Οπότε, ήταν εύκολο ο ένας να κολλήσει τον άλλον. Τώρα ποιο είναι το θέμα. Μπορεί να έχουμε κάποια σημάδια, για παράδειγμα στις εξετάσεις αίματος που κάνουμε, τα ηπατικά ένζυμα να είναι αυξημένα. Μπορεί όμως και ούτε αυτά να είναι αυξημένα.

Χρειαζόμαστε μία φορά στη ζωή μας, να κάνουμε την ειδική εξέταση αίματος για την ηπατίτιδα C. Αυτό ισχύει σύμφωνα με οδηγία της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης του Ήπατος, που έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα του όλου θέματος, από όσους έχουν γεννηθεί από τη δεκαετία του 40-45 και μετά μέχρι και τη δεκαετία του 80. Και όσοι για κάποιο λόγο είναι άτομα υψηλού κινδύνου.

Το καλό νέο είναι ότι από τη στιγμή που βρούμε ότι κάποιος είναι θετικός στην ηπατίτιδα C, πλέον έχουμε πάρα πολύ καλά φάρμακα, πολύ αποτελεσματικά για να τον κάνουμε καλά, για να εκριζώσουμε εντελώς τον ιό από μέσα του. Ο ιός της ηπατίτιδας C έχει ένα καλό χαρακτηριστικό. Το κακό του χαρακτηριστικό είναι ξανά λέω ότι είναι ένας ύπουλος ιός, που όταν τον δούμε μπροστά μας όταν κάποιος δεν αισθάνεται καλά, ήδη έχει γίνει ζημιά.

Αλλά με μία απλή εξέταση αίματος το βρίσκουμε και να τον εκριζώσουμε όπως είπα πιο πριν, με τρομερά ποσοστά επιτυχίας, πάνω από 95% στην πρώτη προσπάθεια, με χάπια από το στόμα, τα οποία μπορούμε να δώσουμε για 2-3 μήνες.

Επειδή βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού θα θέλαμε τις συμβουλές σου γιατρέ για τα γεύματα μας σε σχέση με το μπάνιο στη θάλασσα…Τι θα πρέπει να προσέξουμε;

Πρέπει να έχουμε το μάτι μας στο μέτρο. Δηλαδή, το να φάμε υπερβολικά πολύ, πόσο μάλλον να έχουμε καταναλώσει σημαντικές ποσότητες αλκοόλ, με ήλιο και κολύμπι, δεν είναι καλός συνδυασμός. Να το έχουμε όλο αυτό στο νου μας. Και είναι και εύκολο να ξεφύγουμε και μεταβολικά. Δηλαδή, να έχουμε την εύκολη λύση, του εύκολου φαγητού, που ξέρουμε ότι δεν είναι καλό για την υγεία μας.

Άρα, ουσιαστικά κρατάμε το μέτρο. Δεν χρειάζεται υπερβολές. Πρέπει να ζυγίζουμε κάθε φορά τις δικές μας δυνάμεις . Αν θεωρούμε ότι έχουμε κάνει κάποια υπερβολή, εκεί πατάμε φρένο. Δεν μπαίνουμε στο νερό, δεν κολυμπάμε.

Από τη στιγμή που έχουμε φάει κάτι, μετά από πόση ώρα μπαίνουμε στο νερό;

Τι συμβαίνει εδώ πέρα, είναι ευκαιρία να το πούμε. Όταν εμείς τρέχουμε βάζουμε τους μύες μας να δουλέψουν. Τότε, έχουμε ανάγκη τους μύες μας. Όταν τρώμε βάζουμε το πεπτικό μας σύστημα να δουλέψει. Είναι σαν να ανεβαίνει μία ανηφόρα. Για να τα καταφέρει χρειάζεται πολύ αίμα.

Όταν το πεπτικό χρειάζεται πολύ αίμα, δεν έχουμε αρκετό αίμα, να τα πω λίγο χονδρικά αλλά αυτή είναι η εικόνα, για τους μύες. Εξαρτάται από άνθρωπο σε άνθρωπο και από γεύμα σε γεύμα. Χρειάζεται 45 λεπτά με μία ώρα. Θα έλεγα σε οποιονδήποτε δεν αισθάνεται καλά, δεν αισθάνεται στο 100% των δυνάμεων του να πατήσει φρένο! Όταν πατάμε φρένο δε χάνουμε ποτέ. Να το θυμόμαστε αυτό.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΕΧΑΓΙΑ ΣΤΟΝ EVRIPOS 90FM

 

Συνεδρίασε διαδικτυακά σήμερα το μεσημέρι το Δ.Σ του Ινστιτούτου Παπανικολάου όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε εκ νέου η πρόταση του Προέδρου του Επιστημονικού Συνεδρίου κ. Πατσούρη σχετικά με τις δράσεις που πρότεινε να γίνουν από το Ινστιτούτο Παπανικολάου σε διάφορες περιοχής και αφορούν την ενημέρωση για την πρόληψη του Καρκίνου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο συνεργάτης του Δημάρχου, γιατρός και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου, τέως δήμαρχος Σκύρου, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, οι δράσεις που σχετίζονται με την ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου ουσιαστικά είναι συνέχεια εκείνων που ήδη έχουν γίνει στην Αθήνα και την Κύμη.

Αρχής γενομένης τώρα πια από το πανέμορφο Νησί της Στερεάς Ελλάδας, τη Σκύρο η οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο γιατρός, σημειώνει και τα μεγαλύτερα ποσοστά καρκίνου. Με την πρόταση του κ. Χατζηγιαννάκη συντάχθηκαν ο δήμαρχος και Πρόεδρος του Δ.Σ του Ινστιτούτου Παπανικολάου Θανάσης Μπουραντάς, ο γραμματέας του Επιστημονικού Συμβουλίου γιατρός –πνευμονολόγος Γιώργος Κουλούρης, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Ινστιτούτου Γιώργος Ζέρβας, και η κα Ρούλα Κεχρή.

Η κα Μπάτσα συμφώνησε ως προς τις δράσεις αλλά πρότεινε να ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις από την Κύμη, που είναι και η έδρα του Ινστιτούτου. «Όλα να ξεκινούν από την Κύμη και μετά η εξωστρέφεια» είπε η κα Μπάτσα.

Εύστοχη ήταν η τοποθέτηση της κας Κεχρή, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά με την έναρξη των δράσεων από τη Σκύρο «Το αν αγαπώ την Κύμη δεν έχω ανάγκη να το αποδείξω σε κάποιον. Την αγαπώ την Κύμη σε σημείο γραφικότητας. Παρόλα αυτά όμως, θεωρώ ότι η ίδια η ζωή του Παπανικολάου, ο οποίος έζησε, σπούδασε στην Αθήνα, έζησε στην Αμερική. Δε νομίζω ότι θα έπρεπε να το πάμε τοπικιστικά και να ξεκινήσουμε από την Κύμη.

Δηλαδή, αν ξεκινήσουμε από την Σκύρο. Που η Σκύρος είναι ένα Νησί που έχει περισσότερες ανάγκες από οποιαδήποτε ηπειρωτική περιοχή όπως είμαστε εμείς, δεν υπάρχει λόγος να το βλέπουμε τοπικιστικά. Ο ίδιος ο Παπανικολάου στο Μαϊάμι έκανε τις ανακαλύψεις του. Ας ξεκινήσουμε από τη Σκύρο. Δεν είναι κτήμα κανενός ο Παπανικολάου. Να εκτιμηθεί το έργο του και εκτός Κύμης.»

Και ο Γ.Γ του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Παπανικολάου, Γιώργος Κουλούρης επιβεβαίωσε τα στατιστικά στοιχεία που ανέφερε ο κ. Χατζηγιαννάκης, λέγοντας «από την εμπειρία μου η Σκύρος έχει πολύ περισσότερα ποσοστά από την Κύμη. Επειδή η Κύμη ξέρει για το Ινστιτούτο πολλά πράγματα.

Θα πρέπει να γίνει γνωστό σε όλη την Εύβοια, γιατί ο στόχος μας είναι να αναγνωριστεί το Ινστιτούτο και εν συνεχεία στην Κύμη, μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε στιγμή θέλουμε εκδηλώσεις, όπως έχουν γίνει και πάρα πολλές. Στόχος του Ινστιτούτου είναι να αναγνωριστεί και σε άλλους τόπους. Και μάλλον έτσι πρέπει να ξεκινήσουμε. Και αφού θα κάνουμε εγκαίνια στην Κύμη, μπορούμε να συνδυάσουμε τη δράση.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η Σκύρος στατιστικά όπως είπε ο κ. Χατζηγιαννάκης παρουσιάζει μεγαλύτερα ποσοστά σε καρκίνο, σηματοδότησε και την αναγκαιότητα για άμεση ενημέρωση από το Ινστιτούτο Παπανικολάου και εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου, στο Νησί.

«Ο Παπανικολάου έκανε ότι έκανε για όλο τον κόσμο. Δεν το έκανε για μας» είπε κλείνοντας το θέμα ο Πρόεδρος του Δ.Σ Θανάσης Μπουραντάς.

Επειδή ήδη έχουν γίνει ήδη εκδηλώσεις ενημερωτικού χαρακτήρα στην Κύμη, η πλειοψηφία των συμβούλων του Δ.Σ συντάχθηκε με την πρόταση του κ. Χατζηγιαννάκη να ξεκινήσουν από τη Σκύρο το Σεπτέμβριο. Οι δράσεις θα συνεχιστούν σε Κύμη-Κάρυστο-Αλιβέρι-Μαντούδι-Ιστιαία-Χαλκίδα.

Να σημειωθεί ότι οι δράσεις αυτές είχαν παρουσιαστεί από τον κ. Πατσούρη στην Κύμη στην τελευταία δια ζώσης συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Δεν ξεφεύγει από το στόχο της η Αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Διρφύων –Μεσσαπίων Αφένδρα Σοφία! Τρέχει όλη μέρα σα γιατρός ανάμεσα στα Περιφερειακά Ιατρεία, το Κέντρο Υγείας των Ψαχνών και το Νοσοκομείο Χαλκίδας. Ο ρόλος της και η προσφορά της στην τοπική κοινωνία σημαντικός. Φροντίζει πάντα για την υγεία των δημοτών ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωριά του δήμου.

Στο πλευρό της εκτός από το Δήμαρχο Γιώργο Ψαθά και οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι». Πριν από λίγο καιρό ξεκίνησαν να κάνουν προληπτικές εξετάσεις στους δημότες της Δ.Ε Διρφύων. Βρήκαν ανταπόκριση από τον κόσμο που αγκάλιασε την πρωτοβουλία της κας Σοφία. Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις στη συγκεκριμένη Δ.Ε και σταμάτησε η δράση λόγω του Covid 19. Η κατάσταση τώρα τους επιτρέπει να επανέλθουν. Αυτή τη φορά στην Δ.Ε Μεσσαπίων.

«Μετά από τη Δημοτική Ενότητα Διρφύων επανερχόμαστε και συνεχίζουμε σε όλα τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Μεσσαπίων. Θα ξεκινήσουμε από τις Μαρκάτες την Τετάρτη. Θα πάμε πρώτα στα πιο μακρινά χωριά, δίνοντας την ευκαιρία στους συνδημότες μας να εξετασθούν για πίεση, οξυγόνο ,ζάχαρο, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια. Παράλληλα, θα γίνεται και καρδιογράφημα» δήλωσε στο eviakosmos.gr η κα Αφένδρα και συνέχισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους δικούς μας ανθρώπους στο δήμο, τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» που συνδράμουν ουσιαστικά σε όλη αυτή την προσπάθεια. Καθημερινά θα πρέπει να επισημάνω ότι υπερβάλλουν «εαυτόν». Έκτος της δουλειάς τους στο δήμο, από την αρχή της πανδημίας, οι εργαζόμενοι που στηρίζουν το κομμάτι της υγείας, μπήκαν μπροστά, αρωγοί στην όλη προσπάθεια και στη διενέργεια των rapid tests.Στο πλευρό μας και ο δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς, ο οποίος πάντα συναινεί στις προτάσεις μας και μας στηρίζει.»

Ο κόσμος ανταποκρίνεται. Έτσι, επιβεβαιώνεται και η αναγκαιότητα τέτοιων δράσεων. Αναμένονται δε πολύ περισσότερες το επόμενο διάστημα στον τομέα της υγείας, από το Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων.

Την Τετάρτη η γιατρός με τους νοσηλευτές του «Βοήθεια στο Σπίτι» θα βρίσκονται στις Μαρκάτες στο πρώην δημοτικό σχολείο από τις 9:30 με 11:30 το πρωί. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ τους και τυχόν φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν.

Σελίδα 1 από 8

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr